Ga naar de inhoud
Home » Geld cadeau geven: leuk en origineel inpakken

Geld cadeau geven: leuk en origineel inpakken

origineel geld cadeau

Mijn ene zoon is een paar dagen geleden geslaagd whoop whoop en mijn andere zoon is overmorgen jarig. Ze vroegen beiden om geld als cadeau omdat ze aan het sparen zijn. Ik vind het zelf nooit zo leuk om geld cadeau te geven dus ik dacht laat ik het origineel inpakken, dan wordt het in ieder geval feestelijker dan ‘gewoon’ in een witte enveloppe. Ik kwam wel echt leuke ideeën tegen tijdens mijn zoektocht, de meesten zijn bovendien heel eenvoudig zelf te maken. Hieronder mijn selectie van leuke originele manieren om geld te geven.

Een lieve kaart

(c) Kim Welling

Het geld verwerken in een kaart is een eenvoudig idee om geld cadeau te geven maar daarom zeker niet minder leuk. Als je een beetje kunt tekenen is dit echt leuk, personaliseer het zoals je wil, je kunt bijvoorbeeld in plaats van een diertje ook een portret van de jarige maken.

In ballonnen

Dit cadeau idee van She’s Crafty heb ik zelf gekozen voor mijn jongste. Ik vond het wel feestelijk en het is ook niet binnen 3 secondes uitgepakt.

(c) The Budget Diet

Stop het geld, klein gevouwen, in een paar ballonnen en blaas deze op. Blaas ook een paar ballonnen op zonder geld, of met een lieve tekst. Stop alle ballonnen bij elkaar in een grote doos, eventueel met een kaartje én een prikkertje. Hoe meer ballonnen hoe leuker.

Op de site van Fun Squared vond ik een vergelijkbaar idee maar daar hebben ze de ballonnen laten vullen met helium. Dat kun je bij een feestwinkel laten doen.

Het regent geld (I wish!)

(c) This Little Street

Verstop het geld in een paraplu. Ik vond dit idee van This Little Street zo cute! Het is eenvoudig om zelf te maken. Je pakt de paraplu in of er niets aan de hand is en wanneer de jarige de paraplu dan opent….verrassing!

In een doos

geld cadeau inpakken
(c) Redefined Mom

Dit origineel idee om geld in te pakken vond ik op Redefined Mom. De jarige trekt aan het briefje met ‘pull here’ en er komt een hele sliert aan geld briefjes uit. Ze legt stap voor stap uit hoe je deze diy kunt maken. Het is veel makkelijker dan het eruit ziet.

Hetzelfde idee kwam ik tegen op My Inspiration Corner waar zij het geheel verder opleukt met quotes. Daardoor kost het wel meer tijd om uit te voeren maar ze helpt een stuk mee met printables.

In zand

(c) Make it Handy

Eigenlijk kun je zowat overal geld in stoppen natuurlijk. Ik kwam deze foto tegen met geld in het zand. Ik vond het super schattig en symbolisch. Maar zo kun je natuurlijk van alles bedenken. Denk aan bekende uitdrukkingen of gezegdes met geld en borduur daarop voort.

Wat dacht je ervan om het geld ‘in een oude sok’ te stoppen? Of in een wekker (tijd is geld)? Twee dakpannen in cadeaupapier en daar het geld onder (onder de pannen zijn)? Zo zijn er wel meer te bedenken.

In diezelfde trant zag ik overigens dit geldinjectie-pakket bij de Spaarpotkoning. Erg leuk! Je kunt het daar kopen en er een biljet in stoppen of je kunt thuis met het idee aan de slag met een diy project.

Bevroren geld

(c) Short Stop Blog

Het is dat onze vriezer kapot is, anders had ik deze gedaan voor mijn oudste. Doe een laagje water in een kom. Doe wat briefgeld in een boterhamzakje in het water. Vul verder tot de kom vol is. Je kunt het overigens ook met munten doen. Wanneer het feest is, haal je de kom uit de vriezer, doe je er een leuke strik omheen en klaar ben je. Het is wel zaak om het cadeau binnen een minuut of twintig te geven.

(c) Gnomeslaver

Wat ook leuk is, maar dan moet je het cadeau wel echt snel geven want het ontdooit snel, is om feestelijke ijsblokvormpjes (bij de Xenos en bij Flying Tiger heb je vaak leuke) te vullen met muntjes en water en in te vriezen.

McDonalds

origineel geld cadeau
(c) making memories with your kids

Dit super eenvoudig idee vond ik bij Making Memories with your Kids. Haal bij de McDonald’s het bekende kartonnen frietjes-bakje en steek hier rolletjes geld in. Makkelijker kan niet en welke tiener zou dit geen tof cadeau vinden?!

Origami geld

Vouw je geld in de leukste vormen met origami. À la Casa de Papel. Een hart is redelijk makkelijk te vouwen. Gevorderden kunnen voor de pauw gaan, die is wat ingewikkeld maar wel mooi! Of je vouwt een vis zoals in onderstaand filmpje en dan stop je de vis(jes) in een kommetje of een oude jampot. Met een beetje zeewier of van die aquarium korreltjes maak je het helemaal af.

Geldtaart

origineel leuk geldcadeau
(c) Life in Between

Deze geldtaart is geweldig maar je hebt er wel best wat biljetten voor nodig! Wat je eventueel ook zou kunnen doen is om echte 5 euro briefjes af te wisselen met Monopolygeld. Dan maak je er meteen een spel van, ‘vind het echte geld’.

In een spaarpot

Misschien wat minder origineel dan de andere ideeën maar dit is wel een handig cadeau. Koop een leuke spaarpot en stop er alvast wat geld in. De goudstaaf hieronder zag ik bij Bol.

Of je maakt een eigen spaarpot met een oude Pringles doos zoals in het filmpje hieronder.

In de verpakking van iets anders

Verstop het geld in een chocoladedoosje of in een andere verpakking van de favoriete snack van de jarige. Een chocoladedoosje met van die vormpjes dus bijvoorbeeld zeebanket doet het goed omdat er meerdere vakjes inzitten. Dit is een leuk cadeau zowel voor de gever als voor de ontvanger. Je moet namelijk als gever eerst alle chocolade opeten. Vervang de chocolaatjes door ofwel munten ofwel klein gevouwen biljetten. Doe het daarna weer terug in de doos en pak het mooi in.

origineel geld cadeau
(c) Mommysavers

Of stop het in een blikje ansjovis of in een wc-rol, ook geinig, alles kan natuurlijk 🙂

geld inpakken

Geldboom

Bron

Wie wil er nu geen geldboom? Helaas groeien er geen nieuwe briefjes aan wanneer je deze eraf haalt 🙁

(c) Sunburstgifts

of je zegt het met een bloemetje…..

In een fotolijstje

In een fotolijstje. Hoe mooier het lijstje, hoe mooier het cadeau 🙂 Ik vond deze uitvoering van My Bright Ideas wel cool.

(c) My Bright Ideas

Of je geeft er een hamer bij om ‘in nood het glas te breken’.

origineel inpakken geld
Bron

Het gouden ei

Stop het geld in een ei. Het is best even wat werk maar dan heb je ook wat! Zoals je ziet doet hij in het filmpje geen geld in het ei maar een ketting. Je kunt natuurlijk elk cadeautje in je gouden ei verstoppen als het maar klein of in ieder geval flexibel is.

Lieve woorden

Dit is een persoonlijk cadeau, tenminste zo persoonlijk als het wil maken. Ik vond het idee op Passion for Savings. Je koopt een leuk schriftje of notitieboekje en die vul je met foto’s, herinneringen, lieve berichten en zo nu en dan briefgeld.

geld cadeau geven

In dezelfde trant maar dan iets speelser: vul een doos met heel veel enveloppen, in elke envelop is er een anekdote, een herinnering, een opdracht en in drie enveloppen zit geld. De jarige moet dus op zoek naar het geld.

Geslaagd geldcadeau

En dan nog één laatste, speciaal voor de kids die geslaagd zijn. Een diy met weinig moeite, op Life of Bliss tref je de tutorial, maar met maximaal effect.

Met kleine aanpassingen kun je bovenstaande diy ideeën om geld origineel in te pakken gebruiken voor alle soorten gelegenheden, van verjaardagen tot huwelijkscadeaus en geslaagd cadeaus. Lastiger vind ik vaak om te bepalen hoeveel je moet geven. Hoeveel geven jullie?

11 reacties op “Geld cadeau geven: leuk en origineel inpakken”

  1. Daar zitten leuke ideetjes in die zeker van pas kunnen komen. Ik vind het vaak zo jammer dat ik met geld niets af te geven heb, ook al weet ik dat ik dan vaak wel bijdraag aan een groter cadeau dat men echt nodig heeft of zo

  2. Zo zeg, dat is nog eens een hele uitgebreide lijst met mogelijkheden om geld op een leuke manier te geven. Ik vind dat emmertje wel heel grappig gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »