Ga naar de inhoud
Home » Netflix mei: 7 x films en series

Netflix mei: 7 x films en series

netflix nieuwe serie

Netflix heeft wat mooie verrassingen voor ons in petto in mei. We kunnen met deze nieuwe films en series wel weer even vooruit. Kijken jullie nou meer films en series sinds het hele corona gebeuren? Als gevolg van het vele thuiszitten kreeg Netflix een recordaantal nieuwe abonnees in het eerste kwartaal van het jaar, bijna 16 miljoen wereldwijd. Zelf keek ik al veel dus weinig verschil hier.

Dead to Me: seizoen 2

Vanaf 8 mei is het 2e seizoen van Dead to Me te zien op Netflix. Ik heb bewust de trailer van deze komedie niet geplaatst want je moet echt eerst seizoen 1 kijken, geen trailers of spoilers kijken voordat je dat doet dus!

Dead to Me is een verrassende serie met lekker veel zwarte humor en onverwachte wendingen. De man van de temperamentvolle Jen is overleden door een hit and run. Dit zorgt voor een onwaarschijnlijke vriendschap tussen haar en Judy, een ietwat vreemde dame.

Hollywood

Hollywood is een nieuwe serie waar ik hoge verwachtingen van heb. De serie is vanaf 1 mei te zien. We volgen het wel en wee van een stel aankomende acteurs, een filmmaker en een scenarioschrijver in Hollywood in de jaren 40. Ze krijgen het behoorlijk voor hun kiezen door de vele vooroordelen. Kun je het maken in Hollywood als je zwart bent of als je gay bent? Het belooft een serie te worden vol intriges, verraad en drama (en goede styling). Heerlijk!

netflix serie nieuw

De serie komt uit de koker van Ian Brennan en Ryan Murphy, bekend van de serie Glee. We zien ook een bekend Glee-gezicht als een van de hoofdpersonages, Darren Criss. Voor wie The Politician heeft gezien (loved die serie!) zal David Corenswet ook bekend voorkomen. En Samara Weaving speelt er ook in.

After the Wedding

Houd je wel van een tranentrekker op zijn tijd? Vanaf 6 mei kun je je hart ophalen bij After The Wedding. De manager van een weeshuis in India, Isabel, krijgt een wel erg royale schenking aangeboden door zakenvrouw Theresa. Hiervoor moet ze wel even naar New York waar haar een verrassing wacht.

nieuw op netflix

De melodramatische film is een Amerikaanse remake van een Deense film uit 2006. De regie is in handen van Bart Freundlich, de man van Julianne Moore die Theresa speelt. Michelle Williams vertolkt de rol van Isabel.

The Eddy

The Eddy is een muzikale miniserie (8 afleveringen) geregisseerd door Damien Chazelle (Whiplash, La La Land). Het leven van de Amerikaanse eigenaar van een jazzclub in Parijs gaat niet over rozen. Hij moet het opnemen tegen een stel criminelen, zijn bedrijf redden, er zijn voor de band en voor zijn rebelse 16-jarige dochter zorgen.

Leuk om te weten: de acteurs spelen allemaal echt – de nummers werden live opgenomen – en de nummers zijn speciaal gecomponeerd voor The Eddy dus geen jazz klassiekers maar goede nieuwe nummers. De zangeres van Eddy’s Band wordt gespeeld door Poolse actrice en zangeres Joanna Kulig. Vanaf 8 mei te zien op Netflix.

Crazy Rich Asians

Vanaf 21 mei kun je zwijmelen bij de romcom Crazy Rich Asians. Rachel (Constance Wu) gaat met haar vriendje Nick (Henry Golding) naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Nick komt namelijk uit Singapore en zijn hele familie woont er. Voor Rachel wordt het de eerste keer dat ze zijn familie ontmoet en tot haar verrassing blijkt het één van de rijkste en meest invloedrijke families van het land. Nick’s moeder staat er niet echt om te juichen dat haar zoon aankomt met ‘de doodgewone’ Rachel.

op netflix te zien

Crazy Rich Asians is geen kwalitatief hoogstandje. De film hangt met clichés aan elkaar maar het is vermakelijk genoeg. Verstand op nul en genieten maar.

Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics

In de documentaire Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics vertellen beroemde en iets minder beroemde mensen over hun ervaringen met drugs en hun meest memorabele trips. Op de poster hierboven zie je de namen van de mensen die we terugzien in de docu. Te zien vanaf 11 mei.

White Lines

Vanaf 15 mei zien we nog een nieuwe serie op Netflix verschijnen. White Lines is bedacht door Álex Pina, de man achter Spaanse hits zoals La Casa de Papel en Vis a Vis. In de misdaadserie beginnen de problemen wanneer het lichaam van een bekende DJ wordt gevonden.

Een wel opvallend detail is dat de beste man al twintig jaar geleden verdwenen was. Zijn zus probeert de mysterieuze omstandigheden rondom de verdwijning en de dood van de DJ op te lossen. Hiervoor moet ze wel de donkere kant van Ibiza induiken.

Verder komt Modern Family terug (met 8 seizoenen) en zal de komedie Tag (uit 2018) te zien zijn. Ook komt seizoen 3 van Dynasty online vanaf 23 mei. Voor de volledige lijst van films en series die in mei op Netflix uitkomen verwijs ik je naar Streamwijzer.

Wat ga jij kijken in mei? Zit er iets tussen voor je?

11 reacties op “Netflix mei: 7 x films en series”

  1. Ik vond Dead to Me erg leuk, dus kijk al lang uit naar seizoen 2. Naar White Lines ben ik ook benieuwd omdat ik La Casa de Papel en Vis a Vis verslonden heb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »