willy-s-wonderland
|

5 films met Nicolas Cage

Nicolas Cage is zonder twijfel één van m’n favoriete acteurs. Is hij altijd even goed? Ja. Absoluut. De projecten die hij kiest zijn misschien niet altijd top, maar in ieder geval interessant. Hij speelt ook echt in vijf films per jaar of zo, die man is overal, en hij gaat er gewoon voor. Ik respecteer dat, en een paar films waar hij in speelt zijn wél heel erg goed. Dus, ben je heel toevallig op zoek naar goede Nicolas Cage films? Zoek niet verder.

5. Vampire’s Kiss

Huh, denk je nu misschien, deze film is toch helemaal niet goed, Tattoo? Of heb je nu gewoon een hele slechte smaak? Ik weet dat dit een beetje valsspelen is en dat deze film uit 1988 niet de allerbeste is, maar daarom heb ik hem ook op vijf. Het is namelijk wel één van de meest enjoyable Nicolas Cage performances en dat zegt heel wat. Het gaat over een jongeman, Peter, die ervan overtuigd is dat hij in een vampier aan het veranderen is.

Nicolas Cage films

Ik weet niet of de manier waarop Nicolas acteert de manier is waarop regisseur Robert Bierman het bedoeld had, maar ik denk dat Nicolas heel veel creatieve vrijheid kreeg. Hij doet namelijk nogal vreemde dingen, begint op een gegeven moment het hele alfabet op te noemen zonder reden en zo. Het is echt een compleet gestoorde performance en daardoor is de algehele film dat. Als je into cheesy horror bent raad ik deze zeker aan.

4. Adaptation

Adaptation is een film uit 2002, geregisseerd door Spike Jonze en geschreven door Charlie Kaufman. Het gaat over Charlie Kaufman die een film moet schrijven gebaseerd op een boek over orchideeën. Hij heeft alleen last van writer’s block én van z’n vervelende tweelingbroer Donald.

Adaptation van Charlie Kaufman

Alles uit het brein van Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) is eigenlijk goed en Adaptation is zeker geen uitzondering; Nicolas Cage acteert met Nicolas Cage en Charlie Kaufman schrijft over Charlie Kaufman die Being John Malkovich schrijft.

Ontzettend meta dus allemaal en een hele unieke film. Er zit de nodige actie in en ik word happy van de bijzondere editing, een goed script en het goed acteerwerk. Ook zit er een algemeen raar sfeertje in, erg goed gedaan. En je ziet aan de foto al hoe anders Nicolas eruit ziet dan in de vorige film, hij gaat er zoals gewoonlijk helemaal voor.

3. Raising Arizona

Raising Arizona is een film uit 1987 en na The Big Lebowksi waarschijnlijk m’n favoriete film van The Coen Brothers. Het gaat over een excentriek koppel dat geen kinderen kan krijgen en daarom besluit een baby te stelen. Eigenlijk zijn ze niet klaar voor het ouderschap, en het gaat dan ook niet makkelijk.

Raising Arizona

Nou, weer een complete metamorfose zoals jullie zien. Nicolas Cage is ontzettend stoer in deze (wederom) weirde film. De regie is uiteraard geweldig, zoals altijd bij de broers. Maar hun films kunnen naast heel goed absurd ook een beetje langdradig zijn. Dat is bij deze niet het geval, dit is meer de absurde kant van The Coen Brothers en daar houd ik van.

2. Wild At Heart

Wild at Heart is he-le-maal crazy en I love it. De film komt uit 1990 en is geregisseerd door mijn favoriete regisseur David Lynch. David gebruikt z’n typische vreemde regie-stijl maar dan keer tien. Rare tussenstukken, vage editing, zweverige muziek. Heerlijk campy ook, sowieso m’n favoriete David Lynch film (tot nu toe).

Wild at Heart gaat over Lula (Laura Dern) en Sailor (Nic). Een bijzonder koppel dat op de vlucht is geslagen nadat Sailor iemand vermoord heeft. Ze zijn helemaal compleet verliefd op elkaar.

David Lynch en Nicolas Cage

Daarom is dit ook wel m’n favoriete David Lynch, dit zijn twee geweldig geschreven personages. Helemaal gestoord en ze doen erg vermakelijke willekeurige dingen, de scène dat ze ineens de auto uitgaan omdat ze al het slechts in de wereld niet aankunnen en gaan dansen vind ik bijvoorbeeld geweldig.

Dat klinkt misschien een beetje als ‘kijk mij eens cool doen’-schrijfwerk, maar de film neemt zichzelf juist helemaal niet serieus en doet helemaal zijn eigen ding. Er is niet nagedacht over wat het publiek het liefst wilde en het gaat alle kanten op. Net zoals Nicolas, die één van z’n beste performances ever geeft (de zangscènes!)

1. Mandy

Nou ging weer snel, maar we zijn al bij nummer 1. En dat is Mandy van Panos Cosmatos, uit 2018. Dit is één van m’n favoriete films aller tijden, en ik heb heeeel veel films gezien. In m’n omgeving kende ik maar twee mensen die van deze film hadden gehoord, voordat ik hem aan iedereen aanraadde waar ik mee sprak.

De film gaat over Mandy en Red, ze houden erg veel van elkaar en wonen geïsoleerd in een bos. Op een avond wordt Mandy ontvoerd door een sekte. Red wilt wraak nemen voor wat ze haar aan hebben gedaan.

Mandy horrorfilm

Ik moet zeggen dat deze film erg gory is, maar het is allemaal ontzettend over the top. Dus als je een zwakke maag hebt, beware, maar die heb ik zelf ook en de campiness maakte het voor mij te tolereren. Een meesterwerk zou ik Mandy wel noemen, aangezien het zó origineel en goed is uitgevoerd.

Het verhaal is uniek, de cinematografie is uniek, het acteerwerk (yay Nicolas Cage) is uniek. Nic maakt de film wel nog 10 keer beter, hij voegt echt veel toe net zoals in al z’n andere films. Maar ja, he really outdid himself met deze. Geweldig bizarre film, je móét hem kijken als je iets wilt zien dat je nooit eerder gezien hebt.

Meer Nicolas Cage films

Dus, dat waren naar mijn mening de beste Nicolas Cage films. Tot nu toe dan hè. Zandalee is ook een aanrader by the way, als je een wannabe artsy fartsy film wil zien die zó slecht dat het goed is. City of Angels is ook goed slecht.

Color out of space

Ik ben heel benieuwd naar de recente Richard Stanley sci-fi horror A Color Out Of Space, gebaseerd op het verhaal van H.P. Lovecraft. Die kun je nu op Pathé thuis zien.

Binnenkort komt Willy’s Wonderland uit. Daarin wordt Cage misleid tot het aannemen van een baantje als conciërge in het verlaten pretpark Willy’s Wonderland. Al snel krijgt hij spijt, want de bewegende poppen komen tot leven en dat is een bloederige bedoening.

Wat zijn jullie favoriete Nicolas Cage films? Heb ik er eentje gemist? Laat het me vooral weten.

Vergelijkbare berichten

16 reacties

 1. rachel schreef:

  ik ben gek op die vent en heb overal waar die in speelt wel gezien. gone in 60 seconds en face off ..love it

  1. Tattoo schreef:

   Ik ben ook op weg naar alles gezien hebben waar hij in speelt! Face Off was zeker goed en Gone in 60 seconds is de volgende op mijn lijst

 2. Felice Veenman schreef:

  hmmmmm, naar aanleiding van dit verhaal kan ik maar een conclusie trekken± ik moet heel rap meer Nicolas Cage films kijken

 3. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh schreef:

  Wat een leuk lijstje! Mijn 4 favoriete films waarin Nicolas Cage de hoofdrol speelt zijn Family Man, Ghost Rider, 60 seconds en Con air.

 4. Tattoo schreef:

  Hahah ja toch, dat is ook één van de redenen dat ik hem ben gaan kijken

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind Nicolas Cage erg leuk! Mijn favoriete film met hem is denk ik toch City of Angels, dacht ik dat hij heette. Met Meg Ryan.

 6. BlogEnBeauty schreef:

  De meeste van hem heb ik wel gezien, en vond ik ook wel goed.

 7. Joyce Joshua schreef:

  Ohhh die ken ik nog niet. Zie dat ik er weer een paar moet kijken. Ik vond zelf city of angels gaaf

 8. Marjolijn schreef:

  Ik vind hem ook echt goed! National Treasure en nog veel meer….

 9. Jouvence schreef:

  Ik heb deze geen van allen gezien, wel wil ik Willy’s Wonderland graag zien, zag ik laatst de trailer van.

 10. Cynthia schreef:

  Ik ken Nicolas Cage voornamelijk van Face Off, maar Raising Arizona lijkt me ook wel een goede film. Vanwege mijn zwakke maag skip ik je nummer 1 toch maar… 😉

 11. Kiki hasselton schreef:

  Vroeger vond ik hem beter dan de films van tegenwoordig

 12. Deborah schreef:

  Hij gaat al ff mee en in veel films waarin hij speelt vind ik hem goed. Ghost Rider, Gone in 60 seconds, National Treasure zijn hier voorbeelden van. Die man kan denk ik zo’n beetje alles wel spelen. En idd misschien zijn niet alle films even leuk maar hij speelt zijn rol met verve.

 13. Waarschijnlijk gaan je tenen krom trekken, maar ik vond Face Off een waan-zin-nig goede film. Eentje waarbij ze het – destijds vond ik dat – zo overtuigend speelden. En ineens was Nicholas Cage een lekker ding. Raar maar waar 🙈. Ik heb juist van die film echt genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.