Ga naar de inhoud
Home » Help, mijn kind heeft een bril nodig

Help, mijn kind heeft een bril nodig

kind bril

“Misschien heb je wel een bril nodig” zei ik tegen mijn zoontje. “Nee, vast niet” zei hij iets te snel. De grote kleine man had weer eens hoofdpijn aan het einde van de middag. Het was de zoveelste keer de laatste tijd en ik was gaan bijhouden wanneer zijn hoofdpijn de kop opstak. Het viel op dat het voornamelijk op schooldagen was en vrijwel altijd aan het einde van de dag. Omdat zowel zijn opa, als zijn vader en oom een bril dragen leek het mij verstandig op het zicht van de grote kleine man te gaan checken. Hij sputterde tegen want hij wilde absoluut geen bril dragen.

Een paar dagen later, na een bezoekje aan de huisarts gevolgd door een bezoekje aan de opticien bleek, helaas voor de kleine grote man, dat hij inderdaad een bril nodig had. Oh oh wat was hij ongelukkig. Ik noemde alle über knappe brildragende acteurs en zangers die ik maar kon bedenken. Zij hebben er een: David Beckham, Jensen Ackles, Brad Pitt, John Lennon, Robert Downey jr, Johnny Depp, Ewan McGregor. Dochterlief zei dat zij juist altijd een bril had gewild (klopt ook – zij vindt brillen juist mooi maar niets mis met haar zicht). Ik maakte grapjes en ik haalde de ontelbare voordelen van brillen erbij maar niets aan te doen, de grote kleine man kon er niet om lachen en vond het echt verschrikkelijk.

Dus dan maar de grote middelen gebruiken 😉 Ik pakte een foto van mijn knap lieverdje en tekende een bril op zijn gezicht. Ik vond hem er echt super stoer uitzien maar nee, daar vond hij ook niets aan. Echt ontroostbaar, de ijdeltuit 😉

Uiteindelijk na wat gegoogle naar brillen kwam ik op Trends in Brillen terecht. Yihaaaa wat een uitkomst! Eigenlijk is het een beetje net als mijn oplossing van een brilletje op het gezicht van de grote kleine man tekenen maar dan beter. Je hebt namelijk op Trends in Brillen een pasmodule. Dit houdt in dat je je eigen pasfoto kunt uploaden (of maken met een webcam) en dat je dan verschillende brillen kunt passen.

Eerst moet je de afstand tussen je pupillen gaan meten en invoeren. Daar kon de grote kleine man al erg om lachen, hoe ik stond te klooien met mijn meetlint 😉 Daarna kies je heren-, dames-, kinder- of tienerbrillen en je krijgt alle beschikbare brillen te zien aan de hand van je keuzes. Je kunt zoveel brillen (virtueel) passen als je maar wilt. Elke keer dat je een bril leuk vindt kun je hem bewaren. Je kunt de foto’ s ook uitprinten om op je gemak te kunnen kijken en vergelijken.

maxievingino
Vingino bril virtueel passen
printjes
Uitprinten en rustig laten bezinken

Ik heb echt gelachen met de grote kleine man. Dagenlang bleef hij brillen passen, niet alleen serieus maar ook echt voor de grap van ‘kijk die grappige bril, even passen’ en dochterlief kwam zich ermee bemoeien ‘hahaha je lijkt Harry Potter wel’ etc waardoor meneertje, je gelooft het niet, zin kreeg om een bril te dragen!!

Trends in Brillen werkt zo dat je uiteindelijk drie brillen naar keuze kunt laten bezorgen bij een van de aangesloten opticiens. Dit is gewoon gratis dus vind je er uiteindelijk toch maar niets aan dan hoef je de bril niet te kopen maar je kunt dus drie brillen in het ‘echie’ gaan passen.

kiezenmax
En nu drie kiezen

De prijzen van de brillen staan duidelijk aangegeven op de website dus dat is ook fijn, zo kon ik inschatten wat ik kwijt zou zijn. Het gaat om de prijzen van de montuur, niet van de glazen. Wij hebben nu een paar dagen geleden de drie monturen die de grote kleine man heeft gekozen ‘besteld’ en hij kan ze volgende week gaan passen. Hij kan niet wachten tot hij zijn bril heeft, daar ben ik echt blij om. Spannend! Ik hoop echt dat hij het straks net zo leuk vindt als nu want het was niets, zo’ n ongelukkige grote kleine man 😉

Er zijn natuurlijk behalve het uiterlijk andere dingen waar er goed op gelet moeten worden bij een kinderbril. Het montuur moet goed stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Kinderen bewegen en spelen tenslotte veel dus je kiest een bril op een andere manier uit. Tip van de vader van de grote kleine man is om de glazen te laten ontspiegelen. Dit laat hij zelf altijd bij zijn brillen doen en zegt dat het prettiger, mooier en veiliger is.

Ik laat jullie binnenkort zeker even weten hoe het vervolg van ons brillenavontuur is verlopen met foto van een brildragende grote kleine man natuurlijk 🙂 Welke vinden jullie het leukste staan?

4 reacties op “Help, mijn kind heeft een bril nodig”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »