Ga naar de inhoud
Home » Recensie: Wiplala

Recensie: Wiplala

wiplala filmrecensie

Hallo allemaal!

Ik heb de laatste tijd stress! Ik heb heel veel huiswerk op de middelbare en dat is echt wennen. Na een paar zware weken was afgelopen weekend echt een perfect weekend. Ik ben met m’n familie naar de stad geweest (Shoppen bij Pull & Bear!! Yeah!!), naar het museum en naar de film geweest, naar Wiplala.

Wiplala
Wiplala

Ik wist niet zeker of ik het wel leuk zou vinden maar mijn broertjes wilden er graag heen en het was Unicef voorpremière. Dan gaat de helft van wat je betaalt voor de tickets naar Unicef. Maar ik vond Wiplala dus zeker wel leuk! Het is een echte familiefilm, voor alle leeftijden. Wiplala is gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt…Wiplala 😉 Vanaf 19 november draait de film in de bioscoop.

Het verhaal

Op een dag, ziet Johannes Blom een kaboutertje in de keukenkast.

Zijn zus, Nella Della en zijn vader geloven hem niet, maar Johannes weet het zeker! Die avond hoort hij een geluid in de keuken. Hij gaat kijken en hij ontdekt het kaboutertje weer! Alleen is het geen kabouter, het is een Wiplala en hij heet….Wiplala.

Wiplala’s kunnen tinkelen. Alleen kan Wiplala, als hij heeft getinkeld, niet meer terug tinkelen. En dat zorgt voor problemen, want hij heeft Johannes, zijn zus en zijn vader…klein getinkelt! Kan hij hen ooit nog terug tinkelen?

Wat ik vond

Ik vond Wiplala een hele leuke film voor met de familie! Hij was spannend en grappig. Ik had het boek niet gelezen dus misschien is het voor iemand anders minder spannend. En mijn broertjes en mijn moeder vonden het ook heel leuk.

cover van Wiplala
Het boek Wiplala

Het was heel leuk gemaakt vond ik toen Wiplala bijvoorbeeld een standbeeld tot leven wekte! Het is ook wel leuk dat je veel herkenbare plekken in Amsterdam ziet. Tenminste voor mij dan omdat we zolang daar gewoond hebben, herkende ik veel plekken. Zeker een aanrader voor met de familie 🙂

De acteur van Wiplala, Géza Weisz, leek wel vaak tranende ogen te hebben. Ze traanden niet echt maar zagen er wel een beetje gek uit. Ik denk dat hij lenzen draagt in de film of zoiets. Dat stoorde wel een beetje maar verder was hij een leuke Wiplala!

Algemene info

acteurs wiplala
Verstoppen

Regie: Tim Oliehoek

Acteurs: Sasha Mylanus (Johannes), Kee Ketelaar (Nella Della) Géza Weisz (Wiplala), Gabbi Lieve van Waveren (Lotje)

Speelduur: 93 minuten

4 reacties op “Recensie: Wiplala”

  1. Oh ja, Wiplala! Die herinner ik me. Daar uit leerde ik destijds het woord ‘telefoneren’.

    Ik weet niet of ik de film zou kijken. Soms wil ik de beelden die ik zelf had bij een boek houden.

    Leuke nieuwe layout trouwens.

    1. Ja dat is met verfilmingen altijd een beetje eng, ze kunnen je beeld van het boek verstoren. Wat de layout betreft, het is een beetje tegen wil en dank – ik probeer het te herstellen 😉

  2. Ik heb vandaag de film gezien met mijn zoontje, ik vond hem erg leuk, ondanks dat ik niet zo gecharmeerd ben van Geza Weisz. Ik heb de Wiplala boeken zelf en dan heb je inderdaad al een bepaald beeld. Dit werd voor mij totaal niet verpest, ondanks of misschien wel dankzij de verschillen tussen boek en film. Wat mij wel stoorde, waren de ogen van Wiplala, zoals in de recensie ook al vermeld. Het leek net of er troebele smurrie in zat, zoals bij ontstoken ogen. Buiten dat, een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »