Ga naar de inhoud
Home » Top 10: Leukste Sinterklaas surprises deel 2

Top 10: Leukste Sinterklaas surprises deel 2

sinterklaas surprise diy

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint…Ja het is die tijd weer. De tijd van pepernoten, de geur van de open haard, de stoomboot en geruzie over zwarte Pieten. Dat betekent dat jij bijna weer een surprise kunt gaan maken! Na onze top 10 Sinterklaas surprises van vorig jaar hebben we dit jaar weer de leukste sinterklaas surprises voor je gevonden. De meesten zijn best makkelijk. Veel plezier met al het geknutsel binnenkort!!

Instagram of Facebook

Instagram surprise (c) Pipoos
Instagram surprise (c) Pipoos

De perfecte surprise voor de Insta-verslaafde! De handleiding staat op Pipoos. Je kunt in principe op dezelfde manier te werk gaan om een Facebook-Like te maken of een Facetime logo. Het zijn allemaal vrij eenvoudige vormen. Een like kun je ook met papier maché maken of met een handschoen zoals bij de Voice of Holland surprise die we vorig jaar in de top 10 leukste sinterklaas surprises hadden.

Een andere optie voor Insta-verslaafden is een hashtag zoals die je hierboven ziet. In het filmpje zie je hoe je hem kunt maken. Maak hem wel een maat groter omdat er wel een cadeau in moet passen. Zelf zou ik de hashtag surprise goud maken, lekker feestelijk!

Minecraft

leukste sinterklaas surprises
Minecraft varken (c) Instructables

Als je met lootjes trekken een Minecraft-liefhebber hebt getrokken dan heb je echt geluk want de vormen van Minecraft personages en dingen zijn erg makkelijk na te bootsen. Dit Minecraft varkentje vond ik op Instructables. Er zit een USB stick in verwerkt maar dat kun je natuurlijk achterwege laten voor een surprise.

Steve (c) Instructables
Steve (c) Instructables

Je kunt ook Steve maken uit Minecraft. Op dezelfde site, Instructables, staat een tutorial om een verkleedpak van Steve te maken maar voor een surprise heb je aan alleen het hoofd al genoeg of je maakt benen van karton erbij!

Een wolk

Regendans (c) The Farmchicks
Regendans (c) The Farmchicks

Dat is nog eens een aparte surprise! Je moet er wel geduld voor hebben maar het is niet echt moeilijk. Het wordt allemaal heel duidelijk stap voor stap uitgelegd op The Farmchicks.

Een skatebord

Sportieve surprise (c) Creatief met Michael
Sportieve surprise (c) Creatief met Michael

Als je handig bent met hout en gereedschap dan zou je dit vet cool skateboard van Creatief met Michael na kunnen maken. Een skateboard kan natuurlijk ook van karton of van piepschuim gemaakt worden maar zo’n mooie houten kun je naderhand ook bewaren als decoratie voor in je kamer. Mooi toch?

Een ananas

Tropische surprise (c) Familycrafts
Tropische surprise (c) Familycrafts

Je kunt de Spongebob versie maken maar dat hoeft natuurlijk niet. Zomaar een ananas is tropisch, feestelijk en lekker vrolijk. Deze komt van Familycrafts. De ananas op de foto is eigenlijk een piñata maar dat  is juist prima want het is hol dus je kunt er je cadeau in kwijt.

Een punchbox

Bam! (c) ' A Casarella
Bam! (c) ‘ A Casarella

Makkelijk om te maken en leuk om te krijgen, een punchbox. Het is een soort van pinata meets grabbelton meets boksbal. Je moet verschillende ‘raampjes’ kapot maken om het cadeau erachter te kunnen pakken. Je kunt achter elk ‘raampje’ een cadeau doen maar leuker is om er sommige leeg te laten zodat je soms met lege handen staat. Deze punchbox is gemaakt door ‘A Casarella.

Een zanger of zangeres

leukste sinterklaas surprises
Wie is het (c) Bossche Bol

Als je een oude paspop hebt liggen (eeeh ja ik weet niet, hebben mensen dat eigenlijk gewoon? Een paspop liggen ergens in huis…?!) dan kun je op eenvoudige wijze deze Sinterklaas surprise van Nana Mouskouri, die ik op Bossche Bol tegenkwam, namaken. Je kunt natuurlijk de favoriete ster maken van degene die je getrokken hebt. Met een blonde pruik tover je de pop om tot Taylor Swift of je maakt er een Harry Styles van voor een One Direction fan. Met een pruik en de goede kleding kun je al een behoorlijk herkenbaar persoon neerzetten!

Geen paspop? Geen paniek! Het wordt iets meer werk maar je kunt je het hoofd van een beroemdheid gewoon met papier maché maken. In het filmpje maken ze het hoofd van Frank (uit de gelijknamige film) maar je kunt iedereen maken die je maar wilt, van Ariana Grande tot aan Einstein, Frida Kahlo, Gordon of een portret van degene die je getrokken hebt. Een beetje zaagsel en een cadeau in het hoofd en klaar is kees 🙂

Een ijsje

leukste sinterklaas surprises
Afkoelen (c) Six Sisters Stuff

Wat nou, ijsjes alleen in de zomer? En hoe mooi is deze, he? Je moet er wel geduld voor hebben! Een prima surprise om een beetje zomer te brengen in deze winterse dagen! Op Six Sisters Stuff wordt duidelijk uitgelegd hoe je dit ijsje kunt maken.

Een Piranha plant uit Super Mario

leukste sinterklaas surprises
(c) Hostess with the Mostess Blog

Deze Piranha plant is gebruikt als decoratie bij een Mario feestje, hoe cool is die?!! De buis kun je gewoon bij een ijzerhandel of bouwmarkt halen en groen verven. De plant zelf maak je met piepschuim en karton. In plaats van piepschuim kun je ook weer papier maché gebruiken. Als je het cadeau in de buis verstopt hoeft degene die de surprise krijgt niet alles te slopen waardoor hij/zij daarna de plant kan bewaren als decoratie. Mijn zoon zou deze dolgraag krijgen!

Een palmboom of een geldboom

leukste sinterklaas surprises
Boompje (c) Mrs Jump’s class

Op de site van Mrs Jump’s class kun je lezen hoe je deze supergave palmbomen kunt maken. Wat mij wel grappig leek is om de palmboom om te toveren tot geldboom. Daarvoor zou je de stof kunnen beplakken met Monopoly geld of met kleurenkopietjes van een 100 euro briefje en dan nog wat chocolademuntjes plakken op de stam bijvoorbeeld. Nou ja, je kunt in ieder geval alle kanten op met deze palmbomen als basis.

Een kaptafel 

leukste sinterklaas surprises
Beauty surprise (c) Juf Jinta

Op de site van Juf Jinta kun je meerdere leuke voorbeelden van surprises vinden waaronder deze schattige kaptafel. Om het geheel wat feestelijker te maken kun je kerstlichtjes ophangen om de ‘spiegel’ heen. Een andere mogelijkheid is om een reuze make-up item te maken zoals een lipstick, doosje oogschaduw of nagellak. Daar kun je online genoeg voorbeelden van vinden.

Pak een doos

Heb je weinig tijd en ben je niet zo handig? Dan kun je vervallen op, wat ik noem, de surprise-dozen: neem een doos en ga aan de slag met simpele schilder- en plakwerk. Heb je bijvoorbeeld een schoenendoos liggen? Dan kun je die omtoveren tot Wie is de Mol? doos door het zwart te verven en te beplakken met het logo van Wie is de Mol? Ik noem maar wat, kijk wat degene die je hebt getrokken leuk vindt en pas het daarop aan.

Heb je een wat langere grote doos, dan schilder je hem zwart of wit en maak je er een computer- of tv scherm van met een plaatje van, laten we zeggen, expeditie Robinson of Holland’s Next Top Model of wat voor favoriete show ook van degene die je getrokken hebt.

Klikkerdeklik op het linkje voor meer ideeën voor Sinterklaas surprises.

Bewaar op Pinterest!

sinterklaas surprises

12 reacties op “Top 10: Leukste Sinterklaas surprises deel 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »