Boekentip: F-SIDE STORY!

Geschreven door Little Miss

Het boek F-Side Story is geschreven door Hans Kuyper en geïllustreerd door Annet Schaap. Met dit boek heb ik vandaag de voorleeswedstrijd op school gewonnen! Het is deze week namelijk Kinderboekenweek en dit jaar is het thema “sport en spel”. F-Side Story is echt een heel leuk boek en een mengsel van sport en liefde!

fside

Het verhaal

F-Side Story is gebaseerd op de musical en film ‘West Side Story’. Het verhaal gaat over een meisje, Naomi. Ze komt uit Rotterdam maar dan verhuist ze naar Amsterdam en komt ze terecht in een klas met allemaal kinderen die voor Ajax zijn! Dat ze de hele tijd die Feyenoord sjaal van haar vader om heeft, vinden die kinderen niet zo leuk. Maar dan wordt Naomi opeens verliefd…op Yo, een jongen die ook verliefd op haar is! Maar zij is voor Feyenoord en hij voor Ajax. Hun liefde moet daarom absoluut geheim blijven!

Dit is een stukje uit het boek: “De meisjes verschilden uiterlijk niet veel van de vriendinnen die ze had moeten achterlaten. Maar de jongens waren anders. Gel, veel gel. Een paar stekelkoppies ook. Neptattoos hier en daar. Veel rood-wit en zwart, hier en daar nog wat babyblauw van het vorige uit-shirt. Heel, heel erg 020. Goed, daar moest ze dus tegenin. ‘Ik ben Naomi en ik kom uit 010, wen er maar aan want ik laat het ook zien’, rapte ze zomaar.”

Wat ik vond

Ik vond F-Side Story een super gaaf boek en ook heel leuk om te lezen. Ik vond het goed en interessant geschreven. Het lijkt wel echt een beetje op West Side Story en het is ook wel romantisch. West side story loopt niet goed af, maar misschien dit boek wel? Daar moeten jullie zelf achter komen!

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Hans Kuyper schreef:

  Ha die Little Miss,

  Van harte gefeliciteerd met je overwinning bij de voorleeswedstrijd. En ik ben blij dat je mijn boek zo mooi vindt!

  Hartelijke groet,
  Hans Kuyper

  1. Dankuwel, u heeft het leuk geschreven 🙂

   Little Miss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.