verhaal johnny en amber
|

Johnny Depp en Amber Heard | Hoe, wat, waarom en wanneer

De privé details van het verhaal van Johnny Depp en Amber Heard liggen weer op straat, nog erger dan ooit tevoren zelfs, gezien het openbare karakter van de nieuwste rechtszaak die maandag jl. begon. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wie zei wat? En waarom eigenlijk? Kijk, daar zijn wij nou voor. Lees snel verder voor een tijdslijn van de hoogte- en dieptepunten in een van de meest venijnige scheidingsdrama’s ooit in Hollywood.

2009-12: De ontmoeting en relatie

Wanneer Amber Heard en Johnny Depp elkaar in 2009 ontmoeten tijdens de opnames van The Rum Diary, zijn ze allebei bezet. De twee kregen ergens eind 2011 een verhouding, al zijn er wat tegenstrijdigheden over wanneer ze iets begonnen.

De relatie leidde uiteindelijk tot de scheiding van Johnny Depp en actrice Vanessa Paradis. De acteur was al 14 jaar samen met de moeder van zijn kinderen, Lily Rose en Jack. Ze zijn nooit daadwerkelijk getrouwd. Amber Heard verbrak haar relatie met fotografe en kunstenares Tasya van Ree. Leuk weetje: Heard is in die tijd nog gearresteerd omdat ze haar vriendin fysiek had aangevallen. Van Ree trok de aanklacht later weer in).

The Rum Diary

2015: De bruiloft

Nadat Heard in 2014 al gespot werd met een joekel van een diamant aan haar vinger, trouwden de twee lovebirds in februari 2015. Eerst in hun woning in LA en later deden ze het nog eens over op het privé eiland van Depp op de Bahama’s. Heard was toen 28 en Depp 51. Niet dat het iets uitmaakt, maar hee, ter volledigheid.

Het leek allemaal koek en ei. De kids van Johnny waren bij de trouwerij, alles zag er mooi uit, zij in een prachtige witte jurk, hij in een zwart en witte smoking, palmbomen, de zee – nou ja, je kent het wel zo’n paradijselijk plaatje. De (weinig) gasten hadden het over een relaxed en romantische sfeer. Later zou Amber Heard beweren dat Johnny grote delen van de bruiloft op de wc doorbracht om drugs te nemen en dat ze zich verdrietig en eenzaam voelde.

2016-2017: De scheiding en de schikking

Het duurde niet lang voordat de B-actrice (oeps, mag ik dat niet zeggen?!) de scheiding aanvroeg, inclusief contactverbod tegen Depp. Dat was in mei 2016. Dit is ook het moment dat de eerste beschuldigingen aan het licht komen. Amber Heard beweert dat de acteur haar tijdens hun relatie heeft misbruikt terwijl hij onder invloed was van drugs en drank. De verhalen worden vanaf dat moment alsmaar heftiger.

In augustus 2017 trekt ze de klachten in en treffen de twee partijen een schikking. Amber Heard krijgt 7 miljoen dollar die ze naar verluid doneert aan twee goede doelen, al zijn daar tot de dag van vandaag nog twijfels over. Ze krijgt daarentegen niet de maandelijkse 50 000 dollar die ze vroeg aan partneralimentatie. Heard en Depp brengen een gezamenlijk persbericht uit waarin ze beweren dat ‘hun relatie gepassioneerd was, maar dat niemand valse beschuldigingen had afgelegd om er financieel beter op te worden’.

Hetzelfde jaar wordt de scheiding gefinaliseerd. Amber houdt de hondjes (herinner je je het hondjesdebacle nog?) en er wordt afgesproken dat geen van beide partijen nog iets negatiefs over de relatie de wereld in mag slingeren. Toch is dit niet het einde van de hele toestand want het verhaal krijgt een staartje.

2018: Het artikel

Amber Heard zoekt namelijk toch de publiciteit op door een opiniestuk te schrijven voor The Washington Post waarin ze nogmaals beweert misbruikt te zijn. Ze noemt zijn naam niet in het artikel maar Johnny Depp is not amused en klaagt Heard aan voor laster.

Er worden heel wat details van het vermeende misbruik naar buiten gebracht door de twee ex-partners. Zo zou Depp o.a. een telefoon naar Amber’s gezicht hebben gegooid, haar hebben geschopt, gewurgd, haar tegen een tafel en een muur hebben gegooid. Depp beweert juist zelf het slachtoffer te zijn. Heard zou onder meer in hun bed gepoept hebben (?), hem hebben geslagen en met flessen naar hem gegooid hebben, met een afgesneden vingertop als gevolg.

2020: Rechtzaak Depp vs News Group Newspapers

Depp klaagt daarnaast ook de uitgever van het roddelblad The Sun aan. In een artikel is hij namelijk omschreven als ‘wife beater’. Depp wil rectificatie. Tijdens deze rechtszaak komen enkelen van zijn voormalige vriendinnen aan het woord. Winona Ryder en Vanessa Paradis beweren dat hij nooit gewelddadig tegen ze was en dat ze hem alleen maar kennen als een zachte man en partner. Ook dochter Lily Rose komt met een liefdevolle statement over haar vader. Er is veel bewijs tegen Amber Heard tijdens deze zaak, getuigenissen van politie, medisch personeel, werknemers, maar toch verliest Depp de rechtszaak.

Hij wilt in hoger beroep maar dat staat de rechter niet toe. De uitkomst van deze rechtszaak en alle beschuldigingen die steeds in de media uitlekken beschadigen de reputatie van de acteur zodanig dat het hem meerdere filmrollen en daarmee inkomsten kost. Hij wordt bijvoorbeeld vervangen door Mads Mikkelsen in de nieuwe Fantastic Beasts.

2022: Rechtszaak Depp vs Heard

Op maandag (11/4) is de rechtszaak gestart waarbij Depp zijn ex-vrouw beschuldigt van laster naar aanleiding van het Washington Post opiniestuk. Deze rechtszaak vindt plaats in Virginia in de VS en is openbaar. Dat betekent dat er heel wat meer details naar buiten zullen komen dan bij de vorige rechtszaak die in Engeland plaatsvond. Op de eerste dag van de zaak kwam er seksueel misbruik ter sprake. Depp zou Amber seksueel hebben misbruikt met een fles. Dit is de eerste keer dat seksueel misbruik vermeld wordt. Ze gaan het duidelijk hard tegen hard spelen.

Amber Heard heeft gepoogd de rechtszaak te laten annuleren en toen dat niet lukte, te laten verplaatsen naar Californië maar ook dat is mislukt. Johnny Depp klaagt haar aan voor 50 miljoen en zij heeft hem op haar beurt aangeklaagd voor 100 miljoen. De bedragen, mensen….

Naar verwachting zal deze rechtszaak zo’n zes weken duren. Er zullen enkele beroemdheden plaatsnemen in de getuigenbank. Zo zouden Paul Bettany, Jason Momoa, James Franco en Elon Musk opgeroepen zijn. De laatste twee omdat Johnny Depp zegt dat Amber gedurende hun relatie met ze vreemd zou zijn gegaan. Elon Musk en Amber Heard hebben een openlijke relatie gehad in 2016/2017. Of ze eerder ook achter Depp’s rug om aan het frunniken waren…Wie zal het zeggen?! Ik hoop sowieso voor alle betrokkenen dat het na deze rechtszaak gewoon over is, en dat ze met hun leven door kunnen gaan. Het lijkt me vooral moeilijk voor de kinderen van Johnny Depp om al deze details in de media te moeten horen.

De rol van je leven

Op gevoel en op basis van de getuigenissen tot nu toe neig ik naar #teamdepp maar ik blijf er voorzichtig mee. We weten simpelweg niet hoe deze mensen in het echte leven zijn en wat er achter gesloten deuren gebeurt. En er is sprake van drank en drugs, dat heeft Depp nooit ontkend. Ik kan Depp een leuke acteur vinden en Amber totaal oninteressant, dan nog zegt het 0,0 over wat er zich heeft afgespeeld. De volledige rechtszaak is ‘gewoon’ te bekijken, o.a op court tv. Gisteren zagen we Depp’s oudere zus getuigen. Dat het acteurs betreft, maakt de rechtszaak alleen maar moeilijker. Johnny Depp en Amber Heard spelen tenslotte op het moment de rol van hun leven.

Volg jij de zaak? Ben je #teamdepp of #teamheard?

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Ik denk dat we nooit echt met zekerheid zullen weten hoe alles in elkaar steekt.
  Net zoals jij vond ik Johnny Dep altijd een pracht acteur. En al deze verhalen veranderen hier niets aan.
  Hij blijft nog steeds mijn favoriet.

 2. Oeh, ik neig naar #teamDepp omdat ik hem zo’n fantastische acteur vind. Ik hoop oprecht dat hij gelijk heeft (en dan krijgt). Maar man wat een bizarre verhalen; in bed gepoept? Sowieso vind ik het onvoorstelbaar dat je 50.000 dollar aan partneralimentatie vraagt van iemand die zulke dingen met je zou hebben gedaan. Dan wil je toch niks meer met de ander te maken hebben? Nou ja.. we gaan het zien allemaal.

 3. Linda schrijft 't op schreef:

  Ik zag een stukje in de rechtbank bij Boulevard, wat een genant gebeuren was dat. Echt alle inhoud kwam op tafel, dat je het op deze wijze moet oplossen, bizar.

 4. Een lastig geval inderdaad. Ik neig ook wat meer naar Johnny Depp, maar ja, je weet het inderdaad niet. Wat is waar, en wat niet….

 5. Jaaaa, ik volg de zaak. Sinds ik de tape heb gehoord waar je hoort dat ze ruzie maakt op een vreselijk nare en denigrerende manier, ben ik #teamdepp. Amber is niet helemaal sane in the brain denk ik 😬 xxx en komen Jason en James getuigen? Ok, nice 😏😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.