| |

Win De Schijf van Fief (gesloten)

Over ruim twee weken is het Halloween en dat betekent dat het hoog tijd is voor een heuse Halloween Bloghop. In een Bloghop, hop je als het ware van blog tot blog en op elke deelnemende blog maak je kans op mooie prijzen. Deze keer doen er acht andere bloggers mee. Waarschijnlijk ben jij hier via Marieke Blogt terechtgekomen. Marieke heeft een persoonlijke mamablog waarop ze allerlei leuks deelt over haar gezin in het bijzonder en kids in het algemeen. Ik zou dus zeggen hop maar lekker een rondje en veel succes!

winactie bloghop

De Schijf van Fief

Het is natuurlijk een Halloween Bloghop dus de prijzen kunnen soms wat griezelig zijn maar bij lange na niet altijd. Getuige ikzelf overigens want bij mij kun je De Schijf van Fief winnen, een heel tof totaal niet griezelig handboek voor gezonde kindervoeding. Eten moeten we tenslotte altijd hè, ook met Halloween 🙂

Met alle voedingsadviezen die er tegenwoordig te vinden zijn, zie je als ouder soms door de bomen het bos niet meer. Auteur Cécile Scheele ging samen met haar vader, een voormalig wetenschapper op het gebied van voeding, op zoek naar dé manier om kids op het gebied van voeding de gezonde start te geven die ze verdienen.

Wist je bijvoorbeeld dat vetcellen alleen in je jonge jaren worden aangemaakt? Of dat niet ieder eiwit hetzelfde is? Cécile geeft veel tips en praktische info waardoor het juist leuk wordt om de voeding wat aan te passen. Je vindt bijvoorbeeld ook lijsten in De Schijf van Fief die je makkelijk even kan bekijken wanneer nodig zoals een lijst met alle groenten per seizoen verdeeld of een lijst met de voedingstoffen die je nodig hebt wanneer je zwanger bent (ja, ook waar deze stoffen inzitten ;)). Ik vond het boek zelf in ieder geval heel leerzaam en makkelijk toepasbaar. Het is een mooi naslagwerk en geschikt als kraamcadeau bijvoorbeeld.

Wat ik ook tof vond, is dat er aandacht is voor kids boven de 13 jaar oud. Veel boeken over kindervoeding gaan namelijk over kleine kindjes en de oudere kinderen worden regelmatig ‘vergeten’. Je vindt ook een paar lekkere recepten in De Schijf van Fief (heerlijke cheesecake met een bodem van pecannoten, hazelnoten en cashewnoten – oh la la) maar het is geen kookboek. Het is echt een handboek/naslagwerk met veel interessante informatie en tips voor een lekkere duurzame en gezonde leeftstijl.

De Schijf van Fief is een praktisch, superdik en mooi vormgegeven handboek geworden waarmee je heel makkelijk en snel kleine aanpassingen kunt doen in het dagelijkse voedingspatroon van je gezin.

Win win win

Wil je kans maken op De Schijf van Fief (t.w.v. ‎€ 34,95)? Geef ons hieronder (of op Instagram) je perfecte tip voor een gezond leven. That’s it!

Extra Kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

De winactie loopt tot en met zondag 20 oktober. De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt. Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen. Succes!

Niet gewonnen maar wil je het boek toch graag hebben? De Schijf van Fief is te koop bij de meeste boekhandels en op de site van De Schijf van Fief.

Volgende Bloghop

Dit zou natuurlijk geen bloghop zijn als je niet nu verder kon hoppen. Ik stuur je daarom door naar Jessica van Life by Jess, een persoonlijke blog met o.a heerlijke recepten en Diy’s. Ik zal niet verklappen wat je er kunt winnen maar het is een leuke toevoeging voor je Halloween tafel….hop hop hop!

Vergelijkbare berichten

26 reacties

 1. Gaaf! Mijn gezonde tip is een om vooral veel groente en fruit om te snacken in huis te halen.
  Ik doe ook graag mee met de winactie. Vooral om tips voor mijn pubers te krijgen, die enorm moeilijk zijn met eten.

 2. elisabeth timmermans schreef:

  benieuwd of er voor mijn vegetarische kleindochter ook heerlijke recepten in staan

 3. Linda Raaijmakers schreef:

  Mijn tip is om de kinderen sowieso lekker te laten bewegen en gezellig mee te laten helpen met het eten. Van boodschappen doen tot het bereiden. En nee dat doe ik ook niet altijd maar wel als we daar de tijd voor hebben. Het lijkt me een erg interessant boek.
  Instagram: @lindaenbjorn

 4. Tamara schreef:

  mijn gezonde tip? Op tijd gaan slapen, want als je moe bent, krijg je vaker de munchies

 5. Marian zw schreef:

  Volg je ook op insta, marianzw. Mijn tip is gaat op tijd naar bed. Ik bemerk dat slapen meer invloed heeft op gezondheid dan voeding

 6. Leuk zo’n bloghop, leer je weer nieuwe blogs kennen.
  Zo’n Halloweenbloghop met als prijs een boek over gezonde voeding voor kinderen, mag bij mij op de plank staan. Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.
  Mijn tip voor kinderen is: Veel groente en twee stuks fruit per dag. Kan ook mee in het trommeltje naar school. Af en toe een snoepje, moet leuk blijven, toch!
  Op tijd naar bed op de schooldagen en zaterdag lekker opblijven.
  Ook veel buiten spelen is belangrijk. Kinderen zitten tegenwoordig veel te veel binnen.
  Wat een leuke naam trouwens. De schijf van Fief. Ik ken alleen de schijf van vijf.

  1. Wat een leuk en handig boek zeg. Lijkt me erg handig om te hebben. Thanks voor de tip!

 7. Michelle de Kroon schreef:

  Wat een leuke actie!! Vooral nu onze jongste wat moeilijker doet rondom het avondeten zijn we onze keuzes aan het heroverwegen! Dit boek lijkt me erg leuk en vooral leerzaam! Onze tip is om met zoveel mogelijke verse en puur natuur producten te werken! Laat potjes en gefabriceerde producten staan, hier zit vaak veel zooi in verwerkt!

 8. Roy Huls schreef:

  Mogen papa’s ook meedoen? Ik vind voeding namelijk erg interessant en belangrijk met kleine kids! Mijn tip is: lees goed de etiketten van producten die je koopt om te weten wat je daadwerkelijk binnen krijgt!

 9. Mijn tip is veel buiten spelen juiste kleding dragen en in de herfst honing en gember gebruiken.

 10. Nadine schreef:

  Mijn tip: Af en toe genieten van alles om je heen en erbij stil staan wat je hebt! Dan pas kom je tot rust en merk je wat echt leven is.

  Ik maak graag kans!!

 11. Ik probeer zo veel als mogelijk suikers te vermijden, dat is mijn beste tip.

 12. Marita schreef:

  Ik verstop (pureren met staafmixer )vaak veel groente in de sauzen voor spaghetti,macaroni en in de soep. Zo krijgen mijn regelmatig groente weigerde kinderen toch groente binnen.
  Erg benieuwd naar dit boek!

 13. Xaviera Jamie schreef:

  Mijn tip iedere dag vers en gezond eten en op zijn tijd de kinderen ook kennis laten maken met lekkere dingen! Bijvoorbeeld op woensdagmiddag en zaterdagavond! Wat koekjes bakken, appelbakjes in de oven etc.

 14. Ik vind het wel een aanbeveling dat haar vader wetenschapper was op het gebied van voeding. Want er zijn zoveel mensen die van alles roepen heb ik het idee.

 15. Anita te Gussinklo schreef:

  Elke dag minimaal 20 minuten buiten bewegen.

 16. ingrid schreef:

  wat een super leuke actie en mooi boek om te winnen

 17. Het lijkt mij een tof boek! Nuttig ook om te lezen hoe de voeding van je gezin het meest ideaal is. Ik hoop dat het verrassend is en leerzaam.

 18. grappig dat ze in Nederland de schijf hebben en bij ons de driehoek.
  Minder grappig dat die driehoek op niets slaat, bij de schijf weet ik het zo niet…

  Ik moest om medische redenen heel erg op mijn eten letten, en dan tja…
  Gezonde tip, dat is hier elke ochtend granola, yoghurt en fruit! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.