Ga naar de inhoud
Home » Weekendje Apeldoorn | altijd gezellig

Weekendje Apeldoorn | altijd gezellig

apeldoorn weekend

Eigenlijk zouden zoonlief en ik in de meivakantie naar Frankrijk reizen maar helaas werd ik vlak voor de vakantie ziek en ging dat feestje niet door. We besloten daarom om het dichterbij huis te zoeken. Zoonlief wilt al langere tijd naar de Apenheul dus we maakten er een weekendje Apeldoorn van. Na wat wikken en wegen kozen we voor Fletcher Hotel Apeldoorn voor een lekker prijsje middels een boeking met de kortingscode Fletcher. Ik kan je verklappen, Apeldoorn was verrassend leuk!

Apenheul

Apenheul ligt midden op de Veluwe, lekker groen en ruim dus. Er wonen meer dan 35 apensoorten in het park, alles bij elkaar ruim 300 apen. Ongeveer 15 soorten lopen ‘gewoon’ los. Enkele soorten die je in Apenheul kunt zien zijn doodshoofdapen en witgezichtsaki’s. die doodshoofdapen zijn snel! De apen die niet loslopen zoals bijvoorbeeld de gorilla’s en orang-oetans zitten op een soort van eilandjes. Ik vond het bijzonder om de apen van zo dichtbij mee te maken.

Wist je dat Apenheul al sinds 1971 bestaat? In 1994 werd het Apenheul Natuurbehoudfonds opgericht om apen en hun leefgebieden in het wild te beschermen. Een deel van de opbrengst van de parkbezoeken gaat naar dat fonds.

Tjoeke tjoeke tjoek

Van Apeldoorn naar Dieren rijdt een mooie ouderwetse stoomtrein tussen de Veluwe en de IJsselvallei door. Superleuk maar let op, de trein rijdt niet elke dag dus check de site eerst voor de dienstregeling en kijk of er eventueel speciale activiteiten zijn.

Geniet bijvoorbeeld van het fraaie landschap terwijl je pannenkoeken eet. Het is jammer genoeg niet elke dag pannenkoeken-dag maar ook een bezoek aan het Museumstoomdepot in Beekbergen is erg vermakelijk.

Klimbos

Klimbos Veluwe is, zoals de naam al zegt, een bos waar je kunt klimmen in Apeldoorn. Er zijn maar liefst tien verschillende klimroutes, voor alle niveaus. Het klimbos is geschikt voor kids vanaf 6 of 7 jaar en er is geen maximum leeftijd. Sommige routes zijn behoorlijk uitdagend!

Wandelen en fietsen

De Veluwe vind ik zelf een van de mooiste stukken van Nederland. Van alles wat ik gezien heb tenminste. Het is een heerlijk gebied om te fietsen of te wandelen. Wij kozen voor het laatste. En natuurlijk gingen we op zoek naar de big five – de Nederlandse versie dan – ree, edelhert, vos, wild zwijn en schotse hooglander. Er zijn veel wandel- en fietsroutes, het beste loop je even langs het toeristisch informatiepunt (naast CODA). Zij kunnen je informeren en hebben allerlei boekjes en foldertjes.

Sowieso is het handig om er even na te gaan of er toevallig leuke evenementen zijn op het moment van je bezoek. Ik doe dat altijd waar ik ook naartoe reis. Soms val je met je neus in de boter.

En ook…

Er is nog veel meer te doen in Apeldoorn. Voor de kleintjes (tot 10 jaar ongeveer) is het pretpark Julianatoren natuurlijk een must-do. Verder zullen amateurs van kastelen en royals paleis Het Loo niet willen overslaan. Wil je een museum meepakken? In het CODA museum zijn tijdelijke tentoonstellingen en een vaste collectie. CODA staat voor Cultuur Onder Dak Apeldoorn.

Met lekker weer is het Openluchtbad Boschbad Apeldoorn de ideale plek om af te koelen. Het is het grootste openluchtzwembad van Nederland. Inclusief glijbanen en de hele reutemeteut!

Fletcher Hotel Apeldoorn

Wij kozen dus voor Fletcher Hotel Apeldoorn. Het is handig geleden tussen het centrum enerzijds en Apenheul/klimbos/paleis het Loo anderzijds. Het is 12 minuten lopen naar Apenheul. Hotel Pegasus zag er ook aanlokkelijk uit maar die moeten we maar een andere keer testen.

Fletcher hotel apeldoorn met korting

De kamers van Fletcher Hotel Apeldoorn zijn eenvoudig maar fijn. De receptioniste was erg vriendelijk en er is een bar en een restaurant in het gebouw waardoor je het centrum niet per se in hoeft als je geen zin hebt. Fletcher Hotel Apeldoorn is dus een fijne keuze voor een prima prijs. Alleen het ontbijt vind ik relatief duur maar het was wel lekker.

Al met al, een aanrader zo’n weekendje Apeldoorn! Ben jij al eens in Apeldoorn geweest?

5 reacties op “Weekendje Apeldoorn | altijd gezellig”

  1. Wij doen regelmatig uitstapjes in Nederland.
    Nederland heeft tal van mooie streken en het is er altijd super gezellig.
    Apeldoorn lijkt me ook wel eens de moeite om heen te gaan.

  2. Wat bewegen jullie goed mee op de omstandigheden : ) Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar gewoon iets anders kiezen. En dit ziet er ook heel leuk uit.

  3. Pingback: De 25 leukste dierentuinen en pretparken in Frankrijk - Frankrijk Dromen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »