hustlers filmrecensie
|

Hustlers op dvd | Strippers, drugs en dollars

De misdaadfilm Hustlers met J-Lo en Constance Wu in de hoofdrollen is gebaseerd op een artikel in The New York Times die weer gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Als je het leuk vindt om achteraf (niet vooraf doen!!) de film te vergelijken met het echte verhaal en foto’s te zien van de echte Ramona en Destiny, dan kun je op History vs Hollywood kijken.

Hustlers is een lekkere film hoor, dat heeft Lorene Scafaria (geschreven en geregisseerd) even goed en vooral ook stijlvol gedaan, ik was positief verrast. Ik had mijn twijfels omdat we de laatste jaren worden doodgegooid met all-vrouw-casts in films en daar word ik tot nu toe niet vrolijk van.

hustlers op dvd

Vooruitgang zit in gelijkheid

Wie heeft er bedacht dat films, vaak remakes of sequels ook nog, met alleen maar vrouwen in de hoofdrol een vooruitgang is? We kregen een vrouwelijke Ghostbusters, een vrouwelijke Oceans (8), een vrouwelijke Overboard en ze zijn nu een vrouwelijke Fight Club aan het opnemen (pure heiligschennis!), en ga zo maar door. Maar met all-vrouw-films leg je juist de nadruk op verschil.

Je zet de vrouwen tegenover de mannen. In de trant van ‘who wore it better’? Je cast vrouwen in rollen waarbij het soms in het verhaal helemaal niet logisch is dat het een vrouw is. En dat terwijl vooruitgang hem juist in gelijkheid zit en niet in verschil. Met een all-vrouw-cast maak je het verschil juist. Opeens hebben we films met alleen maar mannen of alleen maar vrouwen in de hoofdrol, wat een onzin. Gemengde casts, met alle seksualiteiten, alle nationaliteiten, alle rassen, alle genders lekker door elkaar heen – dát is vooruitgang.

all vrouw films

Er moet geen verschil zijn, alles en iedereen doet mee en alles en iedereen telt even zwaar en is even belangrijk en klaar – zo hoort het. Er zijn genoeg verhalen over vrouwen die verteld kunnen worden (bijvoorbeeld Hustlers!), je hoeft geen oude mannenverhalen uit de vintage lades te halen.

En ja, ik ben enorm afgedwaald dus laten we snel teruggaan naar Hustlers waarbij de vrouwelijke rollen wél logisch zijn want het gaat om een verhaal waarbij vrouwen de hoofdrol speelden.

Het verhaal

De ervaren stripper Ramona (Jennifer Lopez) neemt de onzekere Destiny (Constance Wu) onder haar vleugel wanneer zij ook in de sjieke stripclub komt werken waar Ramona al een tijd de show steelt. De klanten van de club zijn vooral (getrouwde) zakenmannen die op Wall Street werken. Ramona leert Destiny de sexy dansmoves en alle kneepjes van het vak. De twee worden als snel hechte vriendinnen. Na de beurscrash van 2008 zien ze hun inkomsten zo sterk verminderen dat Ramona besluit de rollen om te draaien. Ze bedenkt een plan waarmee Destiny en zij een luxe leven kunnen leiden door hun voormalige Wall Street klanten op te lichten.

Het plan slaagt en binnen de kortste keren zwemmen ze in het geld. Ze kunnen wel wennen aan die decadente leven en genieten met volle teugen van alle mogelijkheden die dit geld ze biedt. Ze kunnen doen en laten wat ze willen en voor hun gezinnetjes zorgen. Ze moeten op een gegeven moment zelfs uitbreiden. Daar beginnen de scheuren zichtbaar te worden. Destiny en Ramona zijn het niet eens over de ‘details’ van de onderneming (want dat is het inmiddels echt geworden) en hun vriendschap lijdt eronder. Hoe hecht die vriendschap precies is wordt duidelijk wanneer de politie ook nog eens gevaarlijk dichtbij lijkt te komen.

Jennifer Lopez als Ramona

Hustlers kijkt lekker weg, er is een goede soundtrack, een fijn tempo, acteerskills zijn on point, prima sfeertje. Al met al is Hustlers een van de betere films in dit genre.

Jennifer Lopez speelt de sterren van de hemel in Hustlers. Ze is echt overtuigend als Ramona. Hebben jullie haar trouwens gezien bij de Super Bowl? Wat een vrouw hoor, even serieus! Ik heb echt bewondering voor haar, ze kan zingen, dansen, acteren en volgens mij werkt ze er ook keihard voor en heeft ze een ijzeren discipline anders lukt dit allemaal niet. Je hebt niet zo’n killer body op je 50ste als je er niets voor doet. Chapeau!

 • Hustlers is sinds januari op dvd verkrijgbaar. Meer filmrecensies en andere blogs over films ontdekken? Kijk op Filmblogs!

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Jouvence schreef:

  Ik houd niet van dit genre films. Wel heb ik Jennifer Lopez gezien bij de super bowl halftime show (even terug gekeken op Youtube).

 2. Niet echt mijn soort film, maar als hij bijvoorbeeld op Netflix zou komen dan zou ik er wel naar kunnen kijken. Maar dan moet ik wel alleen zijn, want mijn partner vind dit helemaal niks….

 3. hier zou ik dan wel naar kunnen kijken eerlijk gezegd 😀 hij staat al op apple tv dus ik ga een poging doen 😀

 4. Ik ben wel benieuwd geworden. Hopelijk is hij ook snel op Netflex te zien.

 5. ingrid schreef:

  lijkt me een geweldige film. gewoon om lekker relaxt avondje op de bank te kijken

 6. Oh dit lijkt me een heerlijke film om te kijken. Ik heb de trailer al meerdere keren gezien… ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.