Ga naar de inhoud
Home » Inspiratie voor de ideale filmavond met vrienden

Inspiratie voor de ideale filmavond met vrienden

filmavond met vrienden

Even thuis een filmpje opzetten is natuurlijk leuk, maar wanneer er vrienden film komen kijken dan maak ik er graag een gezellige filmavond van, een soort van mini bioscoop ervaring. Wat heb je ervoor nodig? Niet veel: films, vrienden en snacks. Dan komt het wel goed!

Een film kiezen

Een film kiezen lijkt niet ingewikkeld. Er is tenslotte keuze zat met al die streamingdiensten, maar dat is tegelijk ook meteen het probleem. Je bent gewoon hartstikke lang aan het zoeken naar een film die iedereen leuk lijkt, niet iedereen gezien heeft, etc etc. Het beste spreken je dan ook van tevoren met je vrienden af welke film er opgezet zal worden. Of nog leuker, welke films er gekeken worden. Maak er meteen een film marathon van.

Wij hadden een tijd geleden een alien marathon bijvoorbeeld. We hadden van tevoren via WhatsApp vier films met buitenaardse wezens uitgekozen. Het is leuk om een thema te bedenken omdat je dat zover kunt doorvoeren als je dat zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld een dresscode aan verbinden en/of de decoratie en hapjes en drankjes op je thema laten aansluiten. Laten we zeggen dat je thema ‘zomer’ is, dan kun je als dresscode tropische kleding kiezen, voor de snacks lekker veel doen met fruit, cocktails drinken, palmbomen, flamingo’s, opblaasspul, you get the idea. Qua films kijk je dan bijvoorbeeld Cocktail, Forgetting Sarah Marshall, Jaws, Mamma Mia! en Palm Springs.

Snacks en drankjes

Popcorn ligt voor de hand en dat mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een filmavond, maar het is wel fijn om iets meer in huis te hebben. Wellicht is het leuk om een gezellig buffet in thema voor te bereiden. Wraps, mini quiches, kippenvleugeltjes, pannenkoeken en pizza doen het in mijn ervaring altijd goed tijdens filmavonden. Makkelijk te maken, makkelijk te eten én lekker. Ook kun je rauwkost serveren, met wat verschillende dips zoals hummus of een knoflooksausje. Houd rekening bij het pannenkoeken bakken dat je een deel zoet en een deel hartig voorbereidt. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk te kiezen voor gerechten die zowel warm als koud lekker zijn, want het is niet relaxed om tijdens de filmavond steeds in de keuken te moeten staan.

Een andere optie is om je vrienden te vragen om allemaal een gerecht naar keuze mee te nemen. Dat zorgt voor afwisseling en leuke verrassingen. Vergeet niet om drankjes met én zonder alcohol aan te bieden.

Decor

Qua decor heb je niet veel nodig voor een gezellige filmavond met vrienden. Je kunt zoals eerder gezegd op een thema voortborduren maar ook zonder thema kan het gezellig zijn. Wat wel belangrijk is om een bioscoop ervaring te creëren, is om de filmruimte goed donker te maken. Gebruik verduisterende gordijnen en mocht je dat niet hebben, dan werkt het ook prima om een paar dikke dekens met punaises vast te zetten voor de ramen!

Daarnaast zijn zitplekken belangrijk. Er is niks zo erg als urenlang in een slechte houding op een harde stoel te zitten terwijl je film kijkt. Zijn er genoeg zitplaatsen op je bank? Anders kun je misschien alvast matrassen neerleggen of leuker als je hebt, zitzakken.

De finishing touch zou een groot scherm zijn in plaats van een televisie. Misschien heeft iemand in je vriendenkring een beamer. Je kunt ook altijd even vragen op de buurtapp of iemand er een te leen heeft, of je kunt er eentje huren. Maar natuurlijk kan een gewone tv ook prima. Juist het ongedwongen elementen is wat een filmavond meestal tot een succes maakt. Gewoon lekker genieten!

Organiseer jij wel eens een filmavond met vrienden?

3 reacties op “Inspiratie voor de ideale filmavond met vrienden”

  1. Nee ik kijk eigenlijk nooit een film, ook niet in de bios. Maar mijn kinderen plannen regelmatig een filmavond met vriendinnen.

  2. Lijkt mij onwijs gezellig!! Vroeger deden we het regelmatig. Maar tegenwoordig heeft niemand daar meer tijd voor (iets met kleine kinderen), haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »