Ga naar de inhoud
Home » Maybe I Do | mooie cast voor matige romcom

Maybe I Do | mooie cast voor matige romcom

Maybe I Do filmrecensie

De film Maybe I Do draait nu in de bios, maar dat zal niet heel lang duren schat ik zo in. Er is weinig ruchtbaarheid aan de romcom gegeven en dat is begrijpelijk. Maybe I Do is een matige film vol clichés en onrealistische gebeurtenissen. Met zo’n mooie cast is dat wel een gemiste kans. De hoofdrollen worden vertolkt door Richard Gere, Diane Keaton, Susan Sarandon en William H. Macy. Toch is de romantische komedie over liefde, trouw en ontrouw een prima filmpje voor thuis wanneer het straks te streamen valt. Ik zou de bioscoop daarentegen wel skippen.

Waar gaat Maybe I Do over

Wanneer Michelle (Emma Roberts) wil trouwen maar haar vriend Allen (Luke Bracey) moeite heeft om die stap te nemen, komt hun relatie onder spanning te staan. Tijdens een etentje met de ouders van de twee blijkt dat de ouders elkaar al kennen. Ze gaan namelijk met elkaar vreemd. Volg je het nog? Dus de vader van Michelle (Richard Gere) heeft een verhouding met de moeder van Allen (Susan Sarandon) en nog wat van dat soort toestanden. We beginnen maar al te goed te begrijpen waar Allen’s angst om te trouwen vandaan komt. De confrontatie tussen de ouders zorgt voor consternatie alom en de kids zijn duidelijk verstandiger dan de ouders.

Kijken of niet kijken

Veel meer valt er niet over Maybe I Do te vertellen, de personages zijn oppervlakkig, er zit weinig diepgang in en de dialogen zijn erg makkelijk. De hele film voelt wat afgeraffeld. Er zitten een paar grappige scènes in, maar het gros is vooral flauwe humor. Ik geniet wel altijd weer van Susan Sarandon, zo ook nu. William H. Macy en Diane Keaton zijn ook goed, maar elk karakter is een enorm stereotype. Alles bij elkaar, helaas dus niet erg geslaagd.

Srsck score ★★

VS, 2022. Komedie van Michael Jacobs met Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon en William H. Macy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »