Ga naar de inhoud
Home » Netflix filmtip: Life or Something Like It

Netflix filmtip: Life or Something Like It

edward burns

Life or Something Like It vond ik, geheel tegen mijn verwachtingen in, een leuke film. En dat terwijl de gebeurtenissen in de film hartstikke voorspelbaar zijn en dat de film een en al rozengeur en maneschijn is.

En dan is Angelina ook nog eens blond in de film en daar kan ik ook niet tegen. (Dat hadden ze ook al geflikt in Girl, Interrupted en toen werd ik ook constant afgeleid door het onnatuurlijke blonde haar). Maar…ik moest Life or Something Like It van Dochterlief kijken en ik luister dan braaf 😉 en het bleek wel echt een leuke feelgood movie. Maar wel een pak zakdoekjes bij de hand houden!

life or something like it

ik zie ik zie een engel uit de lucht vallen

Lanie Kerrigan, gespeeld door Jolie, is een journaliste/tv-presentatrice die het helemaal voor elkaar lijkt te hebben. Ze heeft een killer body, is verloofd met een of andere sportsman-hotshot en haar carrière zit in de lift. Maar dan moet ze met een hufter van een cameraman, gespeeld door Edward Burns, een reportage maken over een dakloze man die in de toekomst kijken.

De straatwaarzegger kan de uitslagen van sportwedstrijden en het weer voorspellen, allemaal leuk en luchtig tot hij Lanie vertelt dat zij binnen een week zal sterven. Eerst gelooft ze hem niet maar langzaam dringt het door dat deze man zich eigenlijk nooit vergist. Bam, wereld op je kop! Wat gaat Lanie doen met haar laatste dagen?

edward burns
Een van de hele fijne dingen in Life or Something Like it: Edward Burns

Nog maar een week te leven

Natuurlijk komen alle clichés voorbij over wat wel of niet belangrijk is in het leven. Vriendschap, familie, liefde.  Dat gegeven geeft genoeg stof om na te denken na de film. Ik zou vrij nemen, een afscheidsdiner doen met mijn echte vrienden en daarna met de kids nog even snel (heeeeeel snel) quality-time in IJsland en Namibië en…ja hier allemaal heen dus. En de kids een brief schrijven, een hele lange, met alles wat ik ze wil vertellen. Of misschien juist niets doen, alleen maar met de kids op de bank met allemaal dekentjes en lekker eten en drinken samen zijn. Ja, misschien dat…Gewoon samen zijn met ze..

En Edward Burns was ook gewoon sexy. Al met al, in de categorie romantische feelgood film, is het een leuke film 🙂

Wat zou jij doen als je nog maar 1 week te leven had?

2 reacties op “Netflix filmtip: Life or Something Like It”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »