kidding seizoen 1
|

Kidding met Jim Carrey | Op dvd

Kidding is een televisie serie uit 2018 met Jim Carrey in de hoofdrol. De acteur was een tijdje out of the picture. Het ging op het privé vlak niet al te best sinds de zelfmoord van zijn vriendin Cathriona White in 2015. Carrey is nu terug in dit drama met een komisch maar duister randje. Hij speelde eerder serieuze rollen in o.a Man on the Moon, The Truman Show en Eternal Sunshine of the Spotless Mind en dat doet hij nu weer fijntjes over. Meerdere afleveringen van Kidding zijn overigens geregisseerd door Michel Gondry, de regisseur van Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Mr. Pickles’ Puppet Time

Jim Carrey speelt Jeff Pickles, een icoon binnen de kindertelevisie, die in de afgelopen 30 jaar een baken van goedheid en optimisme is geweest voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn poppen toveren een glimlach op het gezicht van alle kijkers. Wanneer een van zijn zoontjes bij een ongeluk komt te overlijden, stort Jeff’s wereld in. Hij heeft het logischerwijze erg moeilijk met de situatie en voelt zich eenzaam in zijn verdriet.

Zijn vrouw krijgt een nieuwe relatie, zijn vader die ook de producer is van Mr. Pickles’ Puppet Time lijkt alleen maar bezig te zijn met het tv programma, zijn zus heeft huwelijksproblemen en ga zo maar door. Hij probeert er te zijn voor anderen maar staat er zelf alleen voor. Langzamerhand begint hij zijn verstand te verliezen en stelt zichzelf de vraag – hoe kan je goed zijn, wanneer alles zo slecht gaat?

kidding serie

Tegenstrijdige gevoelens

Het ironische is dat Jeff, oftewel Mr. Pickles, via zijn tv show blijheid en troost biedt aan alle kinderen maar ondertussen voelt hij dat hij er juist voor zijn eigen zoon niet genoeg was – dat hij gefaald heeft. Hij voelt zich mede verantwoordelijk voor zijn dood. Al die verdrietige en duistere gevoelens botsen enorm met de vrolijke muzikale poppenwereld waar hij constant in vertoeft.

Kidding is zo nu en dan grappig maar het is vooral heel tragisch allemaal. Hoe verder je komt in de serie, hoe meer de twee werelden (de blije tv show wereld en het wrede echte leven) door elkaar heen gehusseld worden. Die tegenstrijdige gevoelens en die twee werelden zorgen voor een hele aparte en soms chaotische serie.

Kidding raakt

Kidding raakt. Het is echt een gevoelsserie. Jim Carrey is eerst een soort van zachte verdrietige clown maar de binnenvetter heeft steeds meer moeite met zijn gevoelens te beheersen. Zijn teleurstelling en woede worden steeds vaker zichtbaar. Jim Carrey is overtuigend en Frank Langella vond ik ook erg goed als de ongevoelige vader. 

Ik kan me alleen niet vinden in de adviesleeftijd van 12 jaar. Ik zou zelf wel nog even wachten tot 14 of misschien zelfs 16. Er zijn enkele vrij schokkende scènes en de onderwerpen zijn ook niet echt geschikt voor jongere kids. Al met al vind ik het zeker wel een goede serie maar wel zwaar ook. Elke aflevering lijkt een tikkeltje dreigender dan de voorgaande.

Seizoen 1 van Kidding komt volgende week uit op dvd. Ook is inmiddels bevestigd dat er een tweede seizoen zal komen.

Lijkt deze serie je wat? Wat vindt jij van Jim Carrey?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Hoewel ik eigenlijk weinig heb met Jim Carrey eerlijk gezegd, lijkt dit me wel een goede serie. Wel verdrietig ook. Ga hem onthouden, want ben nieuwsgierig!

  2. ingrid schreef:

    ik dacht eerst dat het voor jongeren kinderen was. maar onze meiden zijn hier nog veel te jong voor. tegen die tijd misschien op netflix haha

    1. Nee precies, door de combinatie van de titel en Jim Carrey zou je al snel denken dat het om een kinderserie gaat maar niets is minder waar! 🙂

  3. ik moet heel eerlijk bekennen dat ik absoluut geen fan ben van jim carrey. Ik irriteer mij mateloos aan hem :-O

  4. Eerst dacht ik: ‘Jim Carrey?! Leeft die ook nog?’ en toen begon ik met gemengde gevoelens de post te lezen, want ik dacht dat ik het niks zou vinden. Maar nu wil ik deze serie gaan kijken. Ik hoop dat ik hem op netflix kan vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.