Ga naar de inhoud
Home » Recensie: The Titanic

Recensie: The Titanic

Beroemde scène Titanic

Door Little Miss

Iedereen kent het verhaal van de RMS Titanic: de gigantische boot die op een onvoorstelbare manier en zo verschrikkelijk snel gezonken is op 10 april 1912!

fimstills4

Er waren maar genoeg sloepen voor de helft van de mensen op de boot en toen gingen ze er ook nog te weinig mensen in doen. Er waren 2200 mensen op de boot, er gingen er 1500 dood tijdens de ramp! Daar is in ieder geval een hele hele tijd terug, in 1997, een film over gemaakt en die heb ik gisteren gezien!

Het verhaal

Het verhaal gaat over Rose en Jack. Rose is rijk en zit in de 1e klas van de boot en Jack is arm en zit in de 3e klas. Maar ze worden verliefd en willen alleen nog maar bij elkaar zijn maar ze zitten in verschillende klassen. Ze mogen elkaar niet zien maar doen het natuurlijk toch. Maar Rose’s aanstaande Cal, waar ze eigenlijk niet mee wil trouwen, houdt haar in de gaten.

filmstills3

In het echte verhaal bestonden Rose en Jack niet. Maar wat wel echt gebeurt was, is hoe het schip in de film gezonken is. Eerst zinkt het gewoon maar dan kiepert  hij steeds van de ene naar de andere kant. Dus de mensen proberen aan de juiste kant te blijven. Dan breekt de boot in tweeén en dan gaat het ene stuk recht omhoog. Gewoon helemaal recht omhoog, dan vallen er ook allemaal mensen. In de film en ze zeggen ook in het echt spelen de muzikanten door tot hun einde…

De vrouwen en kinderen mochten eerst in de reddingssloepen maar er waren ook mensen die van het schip en op de sloepen sprongen. De man die had besloten dat er maar de helft van de benodigde reddingssloepen op de Titanic zouden zijn heette Joseph Bruce Ismay en is zelf niet doodgegaan toen het schip zonk. In de film is het zo dat Joseph stiekem in een reddingsboot klimt in plaats van te helpen. Waarschijnlijk was dat in het echt ook zo maar dat is niet zeker, hij kreeg in het echt de bijnaam “Coward of the Titanic”. Thomas Andrews, de ontwerper van de Titanic, ging wel dood tijdens de ramp.

filmstills2

Op een gegeven moment zie je dat de boot zinkt en er allemaal mensen in het water vallen maar de sloepen gaan helemaal niet terug om de mensen te redden! Op één sloep zat een vrouw, Margaret Brown, die terugwilde om mensen uit het water te halen. Er was nog plaats op de sloep. Maar ze mocht niet terug van de bemanning! Dit was niet alleen in de film zo maar ook in het echt gebeurd!

Als je meer wilt weten over de Titanic dan kun je op deze site kijken, daar staat heel veel info op, zelfs de namen van de passagiers en hoe oud ze waren!

Wat ik vond

TITANIC 3D

Ik vond het wel een hele indrukwekkende film maar soms toch wel heftiger dan verwacht. Er zijn ook een paar kindjes die daar dan in die overstromende boot hulpeloos staan te huilen. Dat vind ik dan zo zielig.

Het was dus ook heel dramatisch maar dat was het in het echt natuurlijk ook. Ik ga het einde over de verboden liefde van Rose en Jack niet verklappen, dan moeten jullie zelf maar kijken!

Algemene info

De film heeft heel erg veel Oscars gewonnen, wel elf! Vorig jaar is er een 3D versie van de film gekomen omdat de Titanic precies 100 jaar geleden was gezonken!

Regie: James Cameron

Acteurs: Kate Winslet (Rose DeWitt Bukater), Leonardo DiCaprio (Jack Dawson), Billy Zane (Caledon “Cal” Nathan Hockley)

Speelduur: 194 minuten

3 reacties op “Recensie: The Titanic”

  1. Een mooie film is dit, ik kan hem keer op keer opnieuw kijken. De scenes dat de boot gezonken is vind ik altijd erg indrukwekkend. Ik kan niet geloven dat de film al 25 jaar oud is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »