Ga naar de inhoud
Home » Kinderfotografie: Harten, Helfman, Vercruysse, Lorenzana, Tang

Kinderfotografie: Harten, Helfman, Vercruysse, Lorenzana, Tang

Kinderfotografie

Kunst heelt alle wonden. Of was het toch pizza? Iedereen is weleens leeg behalve dat Duracell konijn en dan werkt bij de een, een yoga sessie en bij de ander, een weekendje weg. Bij mij werkt kunst. Weinig woorden, mooi beeld dus ssssstttt…Dit zijn vijf van mijn favoriete (kinder)fotografen: Gerard Harten, Ana Lorenzana, Maxine Helfman, Emilie Vercruysse en Katrina Tang.

Gerard Harten

Gerard Harten is een beroemde Franse fotograaf. Hij maakt niet alleen maar foto’s van kinderen maar het is wel een van zijn specialiteiten. Verder schiet hij ook regelmatig beroemdheden en heeft hij grote reclame campagnes op zijn naam staan. Hij heeft al voor alle grote namen gewerkt, van Vogue Bambini tot Kenzo, van Jacadi tot Collezioni.

kinderfotografie
(c) Gerard Harten
Kinderfotografie
(c) Gerard Harten
Kinderfotograaf
(c) Gerard Harten

Maxine Helfman

Maxine Helfman is een Amerikaanse fotografe. Eigenlijk is ze echt geen kinderfotografe maar ik houd wel erg van haar stijl en sporadisch komen er toch wat kinderen voorbij in haar vele indringende foto’s. Helfman is van huize uit styliste en art director en dat zie je duidelijk terug in haar werk.

Kinderfotografie
(c) Maxine Helfman
kinderfotografie
(c) Maxine Helfman

Kinderfotografie
(c) Maxine Helfman

Katrina Tang

Katrina Tang komt, anders dan haar naam doet vermoeden, uit Estland. Ze is in 2003 verhuisd naar Engeland en heeft langzaam maar zeker een mooie fotografie-carrière opgebouwd. Ze heeft o.a gewerkt voor Milk, Babiekins, Grazia en Oeuf NYC kids. Tegenwoordig woont ze in New York.

kinderen fotograferen
(c) Katrina Tang
Bekende kinderfotografen
(c) Katrina Tang
kinderfotografie
(c) Katrina Tang

Emilie Vercruysse

Deze Belgische kinderfotografe heeft een duidelijke handtekening. Haar foto’s hebben een vintage en nostalgisch sfeertje. Juist in combinatie met moderne details, zoals in de tweede foto hieronder voor een campagne voor Morley, zijn haar foto’s op hun krachtigst!

kinderen fotograferen
(c) Emilie Vercruysse
Kinderfotografie
(c) Emilie Vercruysse
Vintage fotografie
Emilie Vercruysse

Ana Lorenzana

Deze Colombiaanse fotografe heeft in Parijs gestudeerd en woont nu in Mexico. Ze schiet niet alleen kinderen maar wanneer ze het doet, doet ze het wel goed 🙂

Kids fotografie
(c) Ana Lorenzana
Tweeling
(c) Ana Lorenzana

Dit zijn er slechts vijf maar er is een hele (relatief onbekende!) wereld aan mooie bijzondere en originele kinderfotografie te ontdekken zoals de kleurige beelden van superduo René & Radka.

1 reactie op “Kinderfotografie: Harten, Helfman, Vercruysse, Lorenzana, Tang”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »