Wat is een Ragdoll

Mijn mooie ragdolls
Mijn mooie ragdolls (c) Srsck

Hoi allemaal! Hier ben ik weer 🙂

Weten jullie nog dat ik vertelde dat ik bijna een huisdier zou krijgen? Nou, ik heb 2 katjes!!! Ze zijn zooo schattig! Het zijn Ragdolls. Ragdolls zijn raskatten en een variant van de Ragamuffin. De Ragdoll bestaat sinds de jaren zestig en komt uit Amerika.

Blue Point Mitted Ragdoll - In slaap gevallen in mijn tas :)
Blue Point Mitted Ragdoll – In slaap gevallen in mijn tas 🙂 (c) Srsck

Het karakter van de Ragdolls

Ragdolls blijven altijd speels maar ze kunnen ook heel chill en rustig zijn. Ze zijn trouw en vinden het leuk om bij je te zijn. Ze zijn ook heel nieuwsgierig! Ze willen van alles proeven en ruiken en ermee spelen 🙂 Pas goed op dat je geen eten (vooral geen chocolade) laat vallen en dingen zoals plastic even weggooit want voor je het weet heeft een Ragdoll het opgegeten. Ze gaan goed om met mensen, ze zijn daarom geschikt als huisdier voor een familie met kinderen. Ze zijn sociaal en ze vinden het fijn als je veel thuis bent, ze houden er niet van om veel alleen te zijn. Ze hun naam te danken aan dat, als je ze optilt, ze zichzelf gewoon laten hangen net als een lappenpop (echt heel cute 😉 en in het Engels is lappenpop een ragdoll.

Het uiterlijk van de Ragdolls

Ragdolls hebben een halflange, pluizige vacht. Hun vacht klit meestal niet maar ze vinden het fijn om even geborsteld te worden. Ze hebben altijd grote, blauwe ogen en het worden grote katten wanneer ze volwassen zijn. Ragdolls worden wit geboren, pas later worden de kleuren van hun vacht duidelijk zichtbaar. Sommige plekken namelijk de oren, poten, masker en staart van een Ragdoll zijn donkerder. Daarom noem je ze point katten. Hun uiterlijk kan veranderen tot hun derde jaar.

De kleuren die een Ragdoll kan hebben zijn: Seal en Blue, dit zijn zeg maar de normale kleuren. Nu heb je ook meer kleuren zoals: Chocolate, Cream en Lilac. Je hebt drie verschillende soorten Ragdolls, de Colourpoint, de Mitted en de  Bi-color. Bij de Colourpoint zijn de masker, oren, staart en poten donkerder dan de rest van het lichaam. De Mitted hebben naast de ‘points’ soort van witte handschoentjes. Heel lief! De Bi-color heeft wel gekleurde staart en oren maar het masker is gedeeltelijk wit en de poten zijn licht. Nu heb je ook andere soorten en kleuren maar dit zijn de belangrijkste (en het is al ingewikkeld genoeg, vinden jullie ook niet?) Wij hebben een Blue Point Mitted en een Seal Point Mitted, dus de ene is een beetje grijs en de andere is donkerbruin.

Ragdolls kopen

Dochterlief met de Blue Point Mitted ragdoll

Een Ragdoll koop je meestal bij een cattery. Check even of de cattery geregistreerd is bij een vereniging. Mijn broertjes en ik hebben best heel lang moeten wachten op onze kittens. We moesten namelijk eerst goed nadenken wat voor soort huisdier we wilden. We kregen een oppas hond voor twee weken en later een oppaskat voor 6 weken.

Welk huisdier we wilden wisten we eigenlijk wel snel want we wilden katten maar wat voor soort kat we wilden, daar moesten we ook goed over nadenken. En ook of we een kitten of een volwassen kat uit het asiel zouden nemen. Kittens zijn bijvoorbeeld heel speels en ondeugend dus dan moet je extra opletten. Wanneer je een kat koopt is het natuurlijk niet gewoon voor een week of twee maar je kat zul je de volgende 15 tot 20 jaar hebben dus dat doe je niet zomaar even!

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.