Ga naar de inhoud
Home » Top 10: Leukste DIY Halloween kostuums voor kinderen

Top 10: Leukste DIY Halloween kostuums voor kinderen

halloween

Een aantal jaren geleden was Halloween nog echt een Amerikaans feest maar inmiddels is er ook in Nederland geen ontkomen meer aan. Op 31 oktober vieren we weer gezellig mee en we verkleden ons maar al te graag. Hoe gekker, hoe leuker! Wij hebben gezocht naar de leukste grappigste en meest originele zelfgemaakte verkleedkleding voor kinderen voor Halloween. Er zijn leuke (online) winkels waar we feestkleding kunnen kopen maar ook met weinig middelen zijn de meeste Halloween kostuums voor kids prima zelf te maken. Met deze top 10 zijn we echt uitgegaan van goedkope leuke en grappige Halloween kleren en dus niet perse enge bloederige griezelkleding waar de kinderen misschien bang van zouden worden!

Als iPod

iPod
iPod Halloween kostuum (c) lilsugar.com

Hier vind je uitleg over het maken van dit muzikaal kostuum. Met dozen kun je over het algemeen veel gave kostuums maken. Kijk om je heen, laat je inspireren door de dagelijkse dingen, een stofzuiger, een pak Cruesli, een televisie, etc etc.

Als de oude Carl in Up

oudemanUp
Kostuum Up (c) AuburnsoulphotographyIk denk niet dat het schattiger wordt dan dit! En makkelijk ook, je hebt er bijna niets voor nodig!

Als Elliot en E.T.

et
Elliot kostuum via 9gag.com

Voor de jaren ’80 filmliefhebbers: Elliot en ET. Heel herkenbaar terwijl je eigenlijk slechts een rood capuchon vest nodig hebt bij wijze van. Ik ben dan wel weer zo dat ik hier 3 E.T. poppen heb liggen van toen ik klein was maar voor degene die niet zo gek zijn, kun je op de site van Kitty Rouge een tutorial vinden om ET te maken.

Als vogel

(c) Handmade Charlotte
Met vleugels (c) Handmade Charlotte

Ok, hier moet je wel wat geduld voor hebben maar de vleugels zien er wel supergaaf uit, toch? De stap voor stap tutorial is duidelijk en je kunt de vleugels maken in de kleur die je maar wilt. Als je deze vleugels in het zwart (eventueel afgewisseld met grijs) maakt en draagt met een zwart jurkje heb je een raaf, roze met een roze jurk en je bent een flamingo of je doet net als in deze DIY en maakt vleugels in alle kleuren van de regenboog? .

Als Alice in wonderland

alice
Alice in Wonderland kostuum (c) mishalulu.com

O jee, Alice, dat koekje had je beter niet kunnen eten!!

Als man zonder kop

zonderhoofd
Man zonder hoofd kostuum (c) Salty Bison – thirtyhandmadedays.com

Dit kostuum van thirtyhandmadedays is geniaal maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo snel zou doen omdat het mij moeilijk lijkt te ademen. Een optie zou zijn om een poppenhoofd in de pot te doen, iets minder grappig maar wellicht veel aangenamer.

Als papieren pop

papierenpop
Papieren aankleed pop kostuum (c) Dukes & Duchesses

Ik vind deze tutorial een superleuk uitgangspunt voor een Halloween kostuum al zou ik er geen kort paars pakje van maken. Ik denk eerder richting de gemene koningin uit Alice maar je kunt natuurlijk alle kanten op met dit idee!

Als luchtballon piloot

ballonvaart
Origineel kostuum (c) rookno17.com

Dit halloween kostuum wint ongetwijfeld de originaliteitsprijs maar is ook wel een mooie inspiratiebron voor andere feestkleding want de mand zou je ook kunnen vervangen door een vliegtuig (met piloot), paard (met ridder), tank (met soldaat), traktor (met boerin), etc etc..Kijk hier voor het stap voor stap uitleg.

Als de schaduw van Peter Pan

peterpan
Schaduw kostuum (c) tikkido.com

Ik ben compleet verslaafd aan de tv serie “Once upon a time”. In het derde seizoen dat nu bezig is in de VS zien we de schaduw van Peter Pan. De schaduw is gemeen en wreed. Ik zie Peter Pan nu ook heel anders dan vroeger 🙂 Ik vond dit dan ook een hele creepy kostuum, hier zie je hoe je het kan maken. Ook leuk om gewoon een schaduw te maken dus zonder het typische pakje, dat geeft ook een heel apart effect.

Als slak

slak
Slak Halloween kostuum (c) Ohhappyday

Ik vond dit kostuum van Ohhappyday eigenlijk wel erg mooi, best fashionable met een eco-touch als u snapt wat ik bedoel 🙂

 

4 reacties op “Top 10: Leukste DIY Halloween kostuums voor kinderen”

  1. Ik heb niet het idee dat Halloween hier in het noorden echt leeft, misschien op de scholen in de zin van dat de kinderen iets maken, maar niet dat ze zo verkleed gaan. Zelf heb ik er ook niks mee, vind het echt zo’n overgewaaid Amerikaans iets, net als Valentijnsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »