Ga naar de inhoud
Home » Leave the World Behind | nieuw op Netflix

Leave the World Behind | nieuw op Netflix

Leave the world behind netflix

Leave the World Behind is een nieuwe film over het einde van de wereld, of tenminste iets dat erop lijkt. Met de cast is niets mis. Ethan Hawke, Julia Roberts, Myha’la en Mahershala Ali spelen de hoofdrollen. Ook is er een korte maar sterke bijrol weggelegd voor Kevin Bacon. En toch is de film het constant net niet. De film is redelijk vermakelijk maar na afloop voel je je toch wel bedonderd, to say the least.

Waar gaat het over

Amanda en haar gezin, echtgenoot Clay en tienerkids Rose en Archie, gaan er een weekendje tussenuit. Ze huren een luxe woning met zwembad en giga-tuin in Long Island, lekker ver weg van alle hectiek van de stad. Alles goed en wel tot er wat onverwachtse gebeurtenissen plaatsvinden. Dieren doen gek, de tv en internet kappen ermee en de verhuurder van de woning staat plotseling met zijn dochter voor de deur. Wat in eerste instantie lijkt op een vervelende stroomuitval, blijkt toch iets veel ergers te zijn. Worden ze aangevallen? Door wie? Zijn het hackers of is het een inside job? Feit is dat ze met zijn allen vastzitten in dat mooie huis in the middle of nowhere.

Less is More

De apocalyptische thriller van regisseur Sam Esmail (Mr. Robot) verliest zich al snel in effecten en visuele hoogstandjes. Let wat dat betreft maar op de details: zo verandert het schilderij met de golven achter het bed in de slaapkamer tijdens de film. Dat geldt ook voor het abstracte zwart witte schilderij in de woonkamer. De muziek, de geluiden, de camerahoeken, alles is erop gericht om de kijker het gevoel van onbehagen te geven. Er gaat iets helemaal niet goed. Dat is duidelijk. Hierdoor wordt het verhaal enigszins ondergesneeuwd. Het verhaal springt van hot naar her. Een pistool in een la, een onbekende schreeuwende vrouw, flyers met Arabische letters, een mysterieuze ‘ziekte’. Er gebeurt teveel en er zijn teveel losse eindjes.

Liefhebbers van de film zullen waarschijnlijk zeggen dat er een goede boodschap wordt verspreid in Leave the World Behind. Maar ook hier is het teveel van het goede. Het gaat over racisme, over vooroordelen, over hoe afhankelijkheid de mens is van technologie, over de vele vijanden die de VS op politiek gebied heeft gemaakt, over, over, over veel te veel.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2020 van Rumaan Alam, die naast o.a. Barack en Michelle Obama ook uitvoerend producent van de film is.

Kijken of niet kijken

Leave the World Behind ziet er op het eerste gezicht goed uit. Het is een moderne film met een hoog tempo, een goede cast en wat spannende scènes, maar het levert nou eenmaal niet wat het belooft. Teveel elementen maar te weinig resultaat.

Bovendien heeft onze beste regisseur er op een gegeven moment genoeg van. Wat dacht hij? Ik ben klaar met deze film? Ik kan me niet herinneren dat ik eerder een film gezien heb met zo’n abrupte einde.

Heb jij Leave the World Behind al gezien? Ik hoor graag wat je ervan vond in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »