Ga naar de inhoud
Home » Made in Italy nu in de bioscoop | Romcom in de zon

Made in Italy nu in de bioscoop | Romcom in de zon

Made in Italy

De romcom Made in Italy draait nu in de bioscoop, een vermakelijke film als je van romcom en mooie mannen houdt (ok, eentje maar – maar hij is wel de moeite waard) én je niet stoort aan clichés. Nu het zo grauw en nat is buiten, is het bovendien echt geen straf om anderhalf uur lang te kijken naar zonnige Italiaanse landschappen.

Vader en zoon in Toscane

De eigenzinnige Londense kunstenaar Robert (Liam Neeson) reist met zijn vervreemde zoon Jack (de zoon van Liam, Michéal Richardson) af naar Toscane om het huis van hun, te jong overleden, echtgenote/moeder te verkopen. Het is Jack’s idee om het huis te verkopen en of Robert achter de verkoop staat is nog maar de vraag. De twee mannen zijn er al bizar lang niet geweest (pfffff, ik had het wel geweten als ik zo’n huis had in Italië). De reis brengt dan ook heel wat herinneringen én frustraties boven.

Tot Jack’s teleurstelling is de eens zo schitterende villa compleet verwaarloosd en vervallen. Dat betekent iets langer blijven dan gepland om te renoveren en om het huis verkoopklaar te maken. Vader en zoon zullen nu ze toch met elkaar opgescheept zitten wat onopgeloste issues moeten bespreken.

Tijdens hun verblijf ontmoet Jack de lieve Italiaanse restauranteigenares en alleenstaande moeder Natalia, die met de gerechten uit haar lokale trattoria zijn lichaam en ziel voedt. Jack herontdekt dankzij Natalia en de andere dorpelingen zijn Italiaanse roots.

Liefde, zon en slechte grappen

Het leukste van Made in Italy is dat vader en zoon ook daadwerkelijk vader en zoon spelen, en dat voel je viel me op. Ze zijn heel natuurlijk op elkaar ingespeeld. Ook in het echte leven hebben ze hun echtgenote/moeder verloren. Natasha Richardson overleed in 2009 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van een skiongeluk.

De zoon van Liam nam de achternaam van zijn moeder na haar overlijden over als eerbetoon, vandaar dus dat de mannen niet dezelfde achternaam hebben. Tijdens de film bedacht ik overigens dat Michéal Richardson een keer in een film de oudere broer van Timothée Chalamet moet spelen. Ze zouden prima voor broers door kunnen gaan en hebben dezelfde onhandige charme en nonchalante uitstraling.

made in Italy nu in de bioscoop

Kijken of niet kijken

Made in Italy is geen diepgaande film of iets dergelijks maar gewoon een zonnige feelgood movie vol clichés en soms ietwat pijnlijke grappen. Het voldoet prima als je zin hebt om nu naar de bioscoop te gaan om in vakantiesferen te relaxen (of als je op de vlucht bent voor alle Halloween horror die we deze maand voorgeschoteld krijgen).

Dus houd je van eenvoudige romantische films: kijken. Geen romcom fan? Niet kijken.

1 reactie op “Made in Italy nu in de bioscoop | Romcom in de zon”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »