|

Pan: Recensie

Hoi! Laatst ben ik naar de film Pan geweest met Moederlief, Zoontjelief en Krumlov. Ik had hem wel leuk verwacht, maar dan wel echt voor samen met m’n broertjes, omdat hij me ook een beetje voor kleinere kinderen leek. Maar hij was echt zooo gaaf! Ik ben er helemaal weg van gewoon!

bootpan

Het verhaal

Je moet niet het Peter Pan verhaal verwachten dat je al kent, de film Pan is echt een soort van andere versie! Pan speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het jongetje Peter zit in een weeshuis in Londen en wacht op het moment dat zijn moeder hem komt ophalen. Ze komt maar niet en ze komt maar niet maar Peter blijft hopen. In het weeshuis heeft hij één vriend: Nibs.

Op een dag, worden bijna alle kinderen uit het weeshuis ontvoerd door piraten. Dat heeft Moeder Barnabas, de hele nare hoofdnon van het weeshuis geregeld. De kinderen worden meegenomen op een groot vliegend schip.

Wanneer ze aankomen in Neverland, blijkt Peter een bijzonder jongetje te zijn. Hij wist het zelf niet eens maar hij kan vliegen! Er blijkt al snel een voorspelling te zijn over een jongen die kan vliegen en die de gemene leider van Neverland zal verslaan: Blackbeard de piraat. Nu moet Peter vluchten voor Blackbeard, want hij wilt hem doden om de voorspelling te dwarsbomen. Peter krijgt hulp uit onverwachte hoek 🙂 Zal Pan Blackbeard kunnen verslaan?

Wat ik vond

De special effecten waren gewoon geweldig! Ik heb hem dan ook in 3D gezien, en dat raad ik ook aan. Soms maakt dat namelijk niet echt uit maar voor Pan is dat wel echt veel vetter! Het is allemaal echt supermooi en indrukwekkend gemaakt. Sommige scenes hebben ook enorm veel figuranten, en dan zingt iedereen, dat is wel echt indrukwekkend op een groot scherm. Veel meer dan als je het op tv zou zien. Ik kreeg wel vaak hoogtevrees van de film 🙂 Neverland was ook echt supergoed gemaakt! Moederlief en ik vonden alleen dat Hook door Josh Holloway gespeeld moest worden 🙂 Maar ja.

pan-poster-garrett-hedlund

Wat verder ook wel cool was, was de muziek in de film. En Blackbeard ging soms opeens zingen, bijvoorbeeld Smells Like Teen Spirit van Nirvana. Wel grappig. Oh ja en de soundtrack is gezongen door Lily Allen <3

PanHugh

Blakckbeard werd gespeeld door Hugh Jackman maar dat zagen we pas later want we hadden hem echt niet herkend in Pan! Peter Pan wordt gespeeld door Levi Miller. Hij is 13 jaar oud en komt uit Australie. Cara Delevingne komt ook nog even voor in Pan, ze speelt een paar zeemeerminnen.

Wat ik wel echt een nadeel vond van de film: Tinkerbell had een veel te kleine rol! Ik ben fan van Tinkerbell, en dus erg kritisch over wat voor rol ze zou krijgen. Nou, ze is een lichtje. Een lichtje!!!! Maar los van dat, echt een aanrader voor met de familie!

Algemene info

Regie: Joe Wright

Acteurs: Hugh Jackman, Levi Miller, Garrett Hedlund en Rooney Mara.

Speelduur: 111 minuten

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.