Ga naar de inhoud
Home » Top 15: Leukste kinderfilms voor kerst

Top 15: Leukste kinderfilms voor kerst

kerstfilms kinderfilms

Mijn kinderen blijven het leuk vinden jaar in jaar uit maar echt, ik kan Home Alone niet meer handelen! Terwijl half Nederland aan het haasten is doen we het in huize Srsck elk jaar met kerst heel relaxed aan. We vieren het thuis met zijn 4-en. Verder versieren we de tafel altijd mooi, spelen we bordspelletjes, luisteren kerstliedjes en kijken we kerstfilms. Ouderwets gezellig dus en dit is onze top 15 leukste kinderfilms voor kerst – of kerstfilms voor kinderen – het is maar hoe je het bekijkt!

[het waren er overigens 10 maar de lijst wordt elk jaar bijgewerkt dus het zijn inmiddels 15 films geworden]

Klaus

Klaus is een animatiefilm uit 2019 geschreven en geregisseerd door Sergio Pablos. Het is een grappige film maar ook heel ontroerend. Het verhaal is origineel, anders dan dat je gewend bent van een kinderfilm. De tekeningen zijn heel mooi gemaakt ook. Het is genieten voor zowel kleine kids als volwassenen om verschillende redenen.

A boy called Christmas

A Boy Called Christmas is een nieuwe Britse kerstfantasiefilm (2021) gebaseerd op het gelijknamige boek van Matt Haig – met onze eigen Michiel Huisman in één van de hoofdrollen!

Wanneer de vader van Nikolas naar het noorden vertrekt om op zoek te gaan naar het legendarische elvendorp, Elfhelm, gaat de jongen hem stiekem achterna. Hij wordt in zijn avontuurlijke tocht geholpen door zijn muis Miika en rendier Blitzen.  Een magisch sprookjes zonder grote verrassingen maar inclusief de ‘Christmas spirit’. Aanrader!

A Christmas Carol

Vorig jaar hadden we A Christmas Carol gekeken, die versie uit 2009 met Jim Carrey. Het is het welbekende verhaal van Scrooge met de drie geesten die hem komen bezoeken met kerst. Dochterlief en ik vonden de film echt goed maar hij is wel veel enger dan ik had verwacht. De jongens vonden het echt freaky dus die skippen we ook maar dit jaar 🙂 Ik zou hem aanraden voor 12 jaar en ouder.

The Grinch

kinderfilms voor kerst

Hee weer Jim Carrey, en ook weer in de rol van een sjaggie iemand 😉 The Grinch is wel voor alle leeftijden geschikt. The Grinch is een groen wezen dat kerst wilt verpesten voor iedereen. De film is vol mooie citaten, geweldige kostuums en decors, grappige momenten maar ook ontroerende momenten en het eindigt met de perfecte kerstboodschap 😉 Echt een aanrader! (aanvulling 2019: er is inmiddels ook een leuke animatie van de Grinch)

Arthur Christmas

Superleuke animatie over Arthur, een van de kindjes van de kerstman die op eigen houtje kerst gaat proberen te redden want er is natuurlijk weer van alles mis. Hij krijgt onder andere hulp van de oude Grootkerstman. De elfjes in de film zijn een soort van spionnen/soldaten en de reddingsactie heeft meer weg van een actiefilm dan van een schattig kersttafereel 🙂

Finn

kinderfilms voor kerst

Een werkelijk hele mooie en ontroerende film over een kleine jongen, Finn, die een passie heeft voor muziek. Helaas voor hem wilt zijn vader hier niets van weten Finn moet van hem op voetbal. Sterk staaltje acteerwerk!

Nightmare before Christmas

santajack

Deze film stond ook al op onze Halloween kinderfilmlijst. Dat komt doordat het in huize Srsck maar niet wilt lukken om een filmlijst samen te stellen zonder een Tim Burton film 😉 Nightmare before Christmas steekt zo goed in elkaar en is heel gaaf gemaakt. Geweldige animatie en pakkende muziek! Het is zeker niet je standaard kerstfilm maar het zal de wat oudere kinderen wel aanspreken. Het gaat over Pompoenkoning, Jack Skellington, die graag kerstman wilt worden.

Elf

kerstfilms voor kinderen

Buddy, gespeeld door Will Ferrel, wordt opgevoed door elfjes. Buddy is groot en lomp en lijkt op alles behalve op een elf wat zorgt voor allerlei hilarische avonturen. Een echte kerstfilm op zijn Amerikaans met alles erop en eraan.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

jingle jangle

Jingle Jangle is een hartverwarmende muzikale familiefilm over een speelgoedmaker die verraden is door zijn leerling. Er is sindsdien weinig meer over van de ooit zo vrolijke en fantasievolle speelgoedmaker en van zijn betoverende speelgoedwinkel. Wanneer zijn pientere kleindochter op een dag voor zijn deur staat, heeft dat een hele reeks aan positieve consequenties. Mooie kleurrijke kostuums ook!

Midden in de Winternacht

winternacht

Moos de eland valt door het dak van de schuur van Moos. Wat blijkt nu? De kerstman is kwijt door een slee ongeluk 😉 Moos en Max gaan dus op zoek naar de kerstman want ze moeten hem snel vinden anders krijgen de kindjes geen cadeaus dit jaar. Wat mij betreft geen hoogstandje maar zeker wel een leuke vermakelijke kerstfilm.

Polar Express

Deze staat bij ons gepland voor vanavond. We hebben hem al gezien maar Polar Express verveelt niet. Het is zo ontzettend mooi gemaakt en Tom Hanks doet het weer echt geweldig in de verschillende rollen die hij vertolkt! Polar Express gaat over kindjes die het bestaan van de kerstman in twijfel trekken. Ze stappen in een trein en dan begint het avontuur. Een mooie film met veel diepgang.

Fred Claus

fredcla

Fred, super gespeeld door Vince Vaughn, is de broer van de kerstman en niet zomaar een broer. Nee..Fred is zo’n vervelend naar mannetje dat alles doet wat God verboden heeft. Hij wilt op een gegeven moment geld lenen van de kerstman en moet in ruil daarvoor een handje gaan helpen op de Noordpool. Een leuke grappige film!

Hachi

hachi

Ok, Hachi is niet perse een kinderfilm maar wel de kerstfilm bij uitstek, voor jong en oud. Richard Gere voor de moeders en een hond voor de kids. Nee hoor grapje, het is een mooie kerstfilm waarbij je de nodige tranen zult laten 😉

De Vijf Legendes

Behalve de kerstman loopt ook onder meer de Paashaas hier rond. Ik vind persoonlijk De Vijf Legendes één van de mooiste kinderfilms ooit. Het verhaal gaat over vijf helden uit kinderverhalen, en wel de Kerstman, de Paashaas, de Tandenfee, het Zandmannetje/Klaas Vaak en Jack Vorst/Vadertje Vorst.

In de film is Jack Vorst een jonge jongen. Niemand kan hem zien en daar word hij verdrietig van. Op een dag wordt hij geroepen bij de andere vier legendes. Ze vragen hem om hulp. Ze moeten het namelijk opnemen tegen Pitch, de boeman. Hij is een duister plan aan het uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle kinderen van de wereld niet meer in de legendes geloven. Mocht dat gebeuren, dan kan dat hele vervelende gevolgen hebben.

Frozen

leuke familiefilms voor kerst

Ok dit is niet echt een kerstfilm maar met al die sneeuw, het thema en Olaf de  geinige sneeuwpop mocht dit Disney hoogstandje niet ontbreken op deze lijst. Een prachtige film voor kinderen maar volwassenen zullen hier ook zeker van kunnen genieten!

En dan nog twee extra films, speciaal voor de hele kleintjes:

Santa Buddies: The legend of Santa Paws

honden

Sja, laten we vooropstellen dat ik niets maar dan ook niets heb met pratende honden maar mijn kinderen, toen ze kleiner waren, des te meer 🙂 Er is een hele reeks Disney ‘Buddies’ films met schattig kijkende en pratende puppies die allerlei avonturen meemaken. Dit is een echte kerstfilm voor de kleine kijkers: ontroerend en hartverwarmend zoals het hoort 😉

Mickey’s Twice upon Christmas

MICKYS-TWICE-UPON-A-CHRISTMAS

Deze film hebben mijn kinderen echt grijsgedraaid toen ze klein waren. In het Nederlands heet het Mickey’s mooiste kerst. Het zijn meerdere korte verhalen met gezellige muziek en liedjes over vriendschap en over de kerstgedachte. Echt Disney, een warme sfeer en mooi gemaakt.

Wat zijn jullie favoriete kinderfilms voor kerst?

Pin mij!

Kerstfilms voor kinderen

9 reacties op “Top 15: Leukste kinderfilms voor kerst”

  1. Ik vind alle films die je in het overzicht hebt geplaatst wel leuk, vooral the grinch! En een melige disney film, moet kunnen he op kerst. Altijd zalig om gezellig onder een dekentje eentje te kijken 🙂

    PS. Ik geef momenteel een pakket weg met verschillende webshops. Zin om mee te doen? 🙂

  2. Pingback: 5 kerstfilms op Netflix om de sfeer erin te houden! - Mamagisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »