SRSCK

Top 10: Leukste kinderfilms voor Kerst

Mijn kinderen blijven het leuk vinden jaar in jaar uit maar echt, ik kan Home Alone niet meer handelen! 🙂 Ik vond het vroeger al zo’n flut film, alle 101 delen, en dan nu ik ook nog eens het beeld heb van hoe Macaulay Culkin er nu uitziet…nee…

Terwijl half Nederland aan het haasten is doen we het in huize Srsck elk jaar met kerst heel relaxed aan. We vieren het thuis met zijn 5-en. “Huh? 5?” – hoor ik je al denken. Ja 5 want ex-man komt met feestdagen altijd even een hapje mee eten, dat is soort van traditie geworden sinds de scheiding. Verder versieren we de tafel altijd mooi, spelen we bordspelletjes, luisteren kerstliedjes en kijken we kerstfilms. Ouderwets gezellig dus 🙂 en dit is onze top 10 familie Kerstfilms!

Klaus

Klaus is een animatiefilm uit 2019 geschreven en geregisseerd door Sergio Pablos. Het is een grappige film maar ook heel ontroerend. Het verhaal is origineel, anders dan dat je gewend bent van een kinderfilm. De tekeningen zijn heel mooi gemaakt ook. Het is genieten voor zowel kleine kids als volwassenen om verschillende redenen.

A Christmas Carol

Vorig jaar hadden we A Christmas Carol gekeken, die versie uit 2009 met Jim Carrey. Het is het welbekende verhaal van Scrooge met de drie geesten die hem komen bezoeken met kerst. Dochterlief en ik vonden de film echt goed maar hij is wel veel enger dan ik had verwacht. De jongens vonden het echt freaky dus die skippen we ook maar dit jaar 🙂 Ik zou hem aanraden voor 12 jaar en ouder.

The Grinch

grinch

Hee weer Jim Carrey, en ook weer in de rol van een sjaggie iemand 😉 The Grinch is wel voor alle leeftijden geschikt. The Grinch is een groen wezen dat kerst wilt verpesten voor iedereen. De film is vol mooie citaten, geweldige kostuums en decors, grappige momenten maar ook ontroerende momenten en het eindigt met de perfecte kerstboodschap 😉 Echt een aanrader! (aanvulling 2019: er is inmiddels ook een leuke animatie van de Grinch)

Arthur Christmas

Superleuke animatie over Arthur, een van de kindjes van de kerstman die op eigen houtje kerst gaat proberen te redden want er is natuurlijk weer van alles mis. Hij krijgt onder andere hulp van de oude Grootkerstman. De elfjes in de film zijn een soort van spionnen/soldaten en de reddingsactie heeft meer weg van een actiefilm dan van een schattig kersttafereel 🙂

Finn

finn

Een werkelijk hele mooie en ontroerende film over een kleine jongen, Finn, die een passie heeft voor muziek. Helaas voor hem wilt zijn vader hier niets van weten Finn moet van hem op voetbal. Sterk staaltje acteerwerk!

Nightmare before Christmas

santajack

Deze film stond ook al op onze Halloween kinderfilmlijst. Dat komt doordat het in huize Srsck maar niet wilt lukken om een filmlijst samen te stellen zonder een Tim Burton film 😉 Nightmare before Christmas steekt zo goed in elkaar en is heel gaaf gemaakt. Geweldige animatie en pakkende muziek! Het is zeker niet je standaard kerstfilm maar het zal de wat oudere kinderen wel aanspreken. Het gaat over Pompoenkoning, Jack Skellington, die graag kerstman wilt worden.

Elf

elfjesschool

Buddy, gespeeld door Will Ferrel, wordt opgevoed door elfjes. Buddy is groot en lomp en lijkt op alles behalve op een elf wat zorgt voor allerlei hilarische avonturen. Een echte kerstfilm op zijn Amerikaans met alles erop en eraan.

Midden in de Winternacht

winternacht

Moos de eland valt door het dak van de schuur van Moos. Wat blijkt nu? De kerstman is kwijt door een slee ongeluk 😉 Moos en Max gaan dus op zoek naar de kerstman want ze moeten hem snel vinden anders krijgen de kindjes geen cadeaus dit jaar. Wat mij betreft geen hoogstandje maar zeker wel een leuke vermakelijke kerstfilm.

Polar Express

Deze staat bij ons gepland voor vanavond. We hebben hem al gezien maar Polar Express verveelt niet. Het is zo ontzettend mooi gemaakt en Tom Hanks doet het weer echt geweldig in de verschillende rollen die hij vertolkt! Polar Express gaat over kindjes die het bestaan van de kerstman in twijfel trekken. Ze stappen in een trein en dan begint het avontuur. Een mooie film met veel diepgang.

Fred Claus

fredcla

Fred, super gespeeld door Vince Vaughn, is de broer van de kerstman en niet zomaar een broer. Nee..Fred is zo’n vervelend naar mannetje dat alles doet wat God verboden heeft. Hij wilt op een gegeven moment geld lenen van de kerstman en moet in ruil daarvoor een handje gaan helpen op de Noordpool. Een leuke grappige film!

Hachi

hachi

Ok, Hachi is niet perse een kinderfilm maar wel de kerstfilm bij uitstek, voor jong en oud. Richard Gere voor de moeders en een hond voor de kids. Nee hoor grapje, het is een mooie kerstfilm waarbij je de nodige tranen zult laten 😉

Frozen

frozen

Ok dit is niet echt een kerstfilm maar met al die sneeuw, het thema en Olaf de  geinige sneeuwpop mocht dit Disney hoogstandje niet ontbreken op deze lijst. Een prachtige film voor kinderen maar volwassenen zullen hier ook zeker van kunnen genieten!

En dan nog twee extra films, speciaal voor de hele kleintjes:

Santa Buddies: The legend of Santa Paws

honden

Sja, laten we vooropstellen dat ik niets maar dan ook niets heb met pratende honden maar mijn kinderen, toen ze kleiner waren, des te meer 🙂 Er is een hele reeks Disney ‘Buddies’ films met schattig kijkende en pratende puppies die allerlei avonturen meemaken. Dit is een echte kerstfilm voor de kleine kijkers: ontroerend en hartverwarmend zoals het hoort 😉

Mickey’s Twice upon Christmas

MICKYS-TWICE-UPON-A-CHRISTMAS

Deze film hebben mijn kinderen echt grijsgedraaid toen ze klein waren. In het Nederlands heet het Mickey’s mooiste kerst. Het zijn meerdere korte verhalen met gezellige muziek en liedjes over vriendschap en over de kerstgedachte. Echt Disney, een warme sfeer en mooi gemaakt.

8 thoughts on “Top 10: Leukste kinderfilms voor Kerst

  1. Ik vind alle films die je in het overzicht hebt geplaatst wel leuk, vooral the grinch! En een melige disney film, moet kunnen he op kerst. Altijd zalig om gezellig onder een dekentje eentje te kijken 🙂

    PS. Ik geef momenteel een pakket weg met verschillende webshops. Zin om mee te doen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »