Bingewatch-materiaal | Workin’ Moms

netflix serie

Voor wat vermaak en ontspanning na een lange dag werken, kan ik de serie Workin’ Moms (Netflix) aanraden. Ik zou deze serie nooit zelf hebben gekozen op basis van de beschrijving maar het werd me aangeraden. Een kleine week na de eerste aflevering had ik 4 seizoenen erdoor gejaagd.

Alle ballen in de lucht

Workin’ Moms gaat over een groepje moeders van laat in de 30, over hun werk, carrière maken, een goede moeder zijn voor de kids, een gezonde relatie onderhouden, de vriendschappen onderling. Kortom, over alle ballen in de lucht houden.

Alle thema’s komen wel aan bod en de moeders die we volgen hebben hele verschillende karakters (en kinderen van verschillende leeftijden), waardoor er er altijd wel eentje herkenbaar aanvoelt. Grappig, soms herkenbaar, soms pijnlijk maar vooral heel luchtig.

Workin' Moms Netflix

Wie is wie?

Anne en Kate zijn al sinds hun jeugd beste vriendinnen. Anne (Dani Kind) is een pittige tante, ze is eerlijk en direct, rebels en gaat soms over de schreef. Ze werkt als psy en heeft wat mij betreft de beste man én de beste garderobe in de serie. Ze is moeder van een baby en van een dwarse tiener.

Kate (Catherine Reitman) is de typische ladyboss. Ze heeft twee kleine kinderen, een man die advocaat is en een carrière in PR waar je u tegen zegt.

Dan hebben we Juno, een makelaar die haar relatie al vroeg in de serie ziet stranden waardoor we meekijken naar co-ouderschap, naar het hervinden van zichzelf incl. een legio aan dates én daarna het heropbouwen van een ‘nieuw leven’.

Ook een terugkerend karakter is de enorm irritante en egocentrische Jenny, moeder van een dochtertje. In de wereld van Jenny draait alles om Jenny.

Anne en Kate Workin' Moms
Anne en Kate

Als laatste hebben we Val. Dat is meer een bijrol maar ze is er wel in elke aflevering eventjes. Zij is de ‘grappige vriendin’. Ik vind haar rol de meest onrealistische rol en haar karaktereigenschappen zijn mij net wat te overtrokken/karikaturaal. Zij is alleenstaande moeder van twee (bijna volwassen) zoons, die onbeschoft en totaal niet behulpzaam zijn.

Catherine Reitman

De Canadese comedyserie is bedacht door Catherine Reitman, die er zelf ook één van de hoofdrollen in vertolkt. Ze schreef het grootste gedeelte van de afleveringen (48) en regisseerde er een stuk of acht.

Reitman heeft trouwens hele speciale lippen. Aan het begin van de serie moest ik daar erg aan wennen. Wat ik ijzersterk vond is dat er in seizoen vier ook echt een hele scène gaat over hoe apart haar lippen zijn. In die scène noemt iemand het ‘vleesgordijnen’! Zelfspot, dat komt sowieso veel terug in de serie en daar houd ik altijd wel van.

Reitman is een Amerikaanse actrice die vooral in tv series gespeeld heeft, o.a in Back-ish, en de stem insprak van Wheel-Cher in Family Guy. Ik kende haar niet in ieder geval.

Seizoen 5 van Workin’ Moms

Wanneer seizoen 5 in Nederland te zien is nog niet bekend, hoogstwaarschijnlijk ergens dit jaar maar je bent nog wel even zoet met de eerste 4 seizoenen.

Kende jij de serie Workin’ Moms al? En zo niet, lijkt het je wat?

20 gedachten over “Bingewatch-materiaal | Workin’ Moms

 1. Ik heb een paar afleveringen gezien en toen ben ik afgehaakt. Je moet er inderdaad van houden en als het jouw genre is dan heb je genoeg om te kijken. 🙂 Ik hou bijvoorbeeld meer van country comfort. Is een nieuwe serie op Netflix

 2. Ik houd van dit soort chickfliks of hoe je dat ook noemt… lekker als manlief weg is,met een veel te grote bak popcorn. Wordt nodig tijd dat ik weer een beetje ME time in plan, deze film gaat op mijn lijstje

 3. Lijkt me leuk! Ook heerlijk dat je zoveel kunt binge watchen met 4 seizoenen direct al, beter als steeds wachten op een nieuw seizoen haha

 4. Ben toch wel benieuwd. Volgens mij ben ik ooit aan de eerste scène begonnen, maar vond het toen nogal irritant?! Maar na het lezen van je tekst ga ik er toch maar weer eens aan beginnen denk ik 😉

 5. Leuk! Ik had er nog nooit van gehoord. Dat klinkt als een serie die fijn is voor mij om alleen te kijken. Samen met de hubbie zijn we naar Successions aan het kijken (Videoland / HBO). Briljante serie. Ook kijken we vaak samen naar Scandinavische series (spannende). Deze serie – die jij aanbeveelt – lijkt mij oprecht heel leuk!

 6. Het lijkt mij een afwisselende serie maar ik moet eerlijk zijn dat het mij niet echt aanspreekt.
  Dat komt denk ik ook omdat ik niet van dit genre hou maar ook omdat ik zelf geen kinderen heb.

  Maar wie weet dat ik binnenkort toch een aflevering uitprobeer.

  Liefs Patries

 7. Leuke serie dit! Ik dacht in eerste instantie dat het niet echt iets voor mij zou zijn, want ik heb geen kinderen. Maar ging toen ik me verveelde toch eens een aflevering kijken en vond een heerlijke serie. Juist omdat het niet zo zoetsappig was en laat zien dat kinderen hebben niet alleen maar fantastisch is. Ik ga zeker weer kijken als er een nieuw seizoen komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »