Ga naar de inhoud
Home » Minions: Recensie

Minions: Recensie

Minions

Afgelopen weekend ben ik met mijn zoon naar de voorpremiere van the Minions geweest. Wij zijn naar de Nederlandstalige versie gegaan. We vonden allebei de Verschrikkelijke Ikke-films leuk en de trailer van Minions zag er veelbelovend uit dus we hadden er zin in.

minionsvoorpr
Met Krumlov naar de voorpremiere

Het verhaal

De film is een prequel wat inhoudt dat je te zien krijgt hoe het met de Minions ging voordat ze de hulpjes van Gru werden. De Minions bestaan al duizenden jaren. Zij hebben de grootste schurken van de geschiedenis gediend, van enge dino’s tot Dracula en Napoleon. Helaas zijn Minions niet altijd even handig en daardoor raken ze steeds hun baas kwijt maar zonder baas zijn ze doelloos. Ze worden lusteloos en raken depressief!

nappie

Kevin, een Minion, vind het wel genoeg geweest en zet een nieuwe-baas-zoekactie op touw. Er dienen zich weinig vrijwilligers aan om mee te gaan op zijn zoektocht en uiteindelijk moet hij het dan doen met de kleine Bob en de grappige Stuart. Het drietal reist de wereld rond op zoek naar een nieuwe gemene schurk als baas.

Ze vinden Scarlet Overkill (en haar suffe slungelige man Herb – mijn favoriete personage). Zij is de eerste vrouwelijke superschurk van de wereld en lijkt wel de perfecte nieuwe baas voor de Minions maar dan…gaat er van alles mis.

Scarlet Overkill

Wat ik vond

Het is wel een leuke film, vooral voor kinderen (Krumlov vond hem hilarisch). Voor volwassenen zijn er, ondanks de vele herkenbare details (bijv. muziek van the Doors en uit de musical Hair – het befaamde zebrapad Beatles-moment, een Jimi Hendrix gitaar-act etc…) en het jaren 60 sausje ook wel relatief veel tekortkomingen. Vond ik dan. Misschien ben ik gewoon ongevoelig voor de Minions-schattigheid, dat kan het ook zijn. Ik heb gewoon niet zo heel veel met ze. Ik vind ze niet bijzonder sympathiek of…ik weet het niet, ik mis karakter bij die gele Tic Tacjes – geef mij maar Gru.

booya

De Minions spreken weliswaar in een brabbeltaaltje maar toch begrijp je precies wat er gezegd wordt en de strekking van het verhaal zal nooit eens onduidelijk zijn. De vertelstem die hier en daar ingezet wordt (in het NL of Eng afhankelijk van de versie die je gaat kijken) had van mij echt niet gehoeven eigenlijk. Het brabbeltaaltje is trouwens meer een soort van talen-mengsel. Hier en daar hoor je Spaanse, Engelse en Franse woordjes voorbijkomen, erg grappig.

De eerste tien minuten van de film zijn geniaal maar dat niveau wordt helaas verder in de film niet meer gehaald. Normaal gezien voegen we vrijwel altijd de trailer toe aan onze filmrecensies maar deze keer niet omdat ik het bij Minions echt zonde vind. De trailer bevat het leuke begin van de film dus trailer nog niet gezien? Heel goed, houden zo!

En ook….

schoenenMinion

Hebben jullie de schoenen van Sandra Bullock gezien op de premiere van Minions in Los Angeles? Zo tof vind ik ze! Haar Minion outfit was stijlvol maar toch grappig, zowel de jurk als de schoenen..Bullock deed de stem van Scarlet Overkill. De schoenen zijn ontworpen door Rupert Sanderson. Ze zijn voor een dikke 700 euro te koop bij Selfridges maar er worden ook tien paar geveild met handtekening van Sandra Bullock. Opbrengsten gaan naar het goede doel.

Algemene informatie

Regie: Kyle Balda en Pierre Coffin

Stemacteurs OV: Sandra Bullock, Jon Hamm, Geoffrey Rush

Stemacteurs NL: Isa Hoes, Barry Atsma, Chris Zegers

Speelduur: 91 minuten

8 reacties op “Minions: Recensie”

  1. O wij moeten ook nog gaan en ik kijk er eigenlijk wel naar uit haha. Goed dat je dat zegt van het begin van de film en de trailer, dan ga ik die niet kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »