Ga naar de inhoud
Home » Netflix original tip: Horse Girl

Netflix original tip: Horse Girl

horse girl netflix original

2020 is niet een al te best jaar geweest, ook niet qua films. Toen ik de trailer zag van Horse Girl dacht ik dan ook dat het een film zou zijn die een bepaalde richting op wilde gaan maar waarbij het net mislukt was. Een zesje zeg maar. Maar, never judge a book by its cover toch, dus natuurlijk heb ik hem gewoon gekeken (ook wel omdat ik Alison Brie fan ben). Nou meid, het was geen zesje. Ik vond hem ongelofelijk goed.

Synopsis

Horse Girl gaat over een jonge vrouw, Sarah (Allison Brie), die een rustig en eenvoudig leven lijdt; Ze werkt in een textielwinkeltje met haar goede vriendin Joan (Molly Shannon), heeft een gezellige kamergenoot en geniet in de avond van haar favoriete soap Purgatory.

Op een gegeven moment begint Sarah rare dromen te krijgen. Eerst zoekt ze er niet teveel achter, maar wanneer er steeds meer vreemde dingen gebeuren wel. Sarah’s oma heeft het in het verleden moeilijk gehad met mentale stoornissen. Heeft Sarah er nu zelf ook last van? Of is er meer aan de hand?

A Battle With Depression: The Ending Of 'Horse Girl' Explained

Psychologisch aspect

Oh mijn god terwijl ik dit schreef kreeg ik even flashbacks naar de film en kreeg ik gewoon rillingen, echt. Dit zit zó goed in elkaar, het is belangrijk dat je oplet van de eerste tot de laatste seconde. Het heeft een begin een midden en een eind dat klopt. Horse Girl is lekker weird maar ook echt wel eng op momenten, goed geacteerd, heeft een goede opbouw, goede cinematografie en je zit helemaal in de film.

Helemaal in het begin was ik nog een beetje bang dat het niks zou worden, maar vanaf de eerste droom was ik overtuigd. Je leeft mee met Sarah, die zelf steeds banger wordt door de vreemde dingen die haar overkomen. Ik ben altijd wel geïnteresseerd in films met een psychologisch aspect en personages die worden gezien als gek, ook omdat ik dat zelf nogal eng vind. Het idee dat zo’n personage de controle verliest over zijn of haar gedachten.

Het einde

Als ik op Horse Girl zoek zie ik veel artikels verschijnen waarin het einde uitgelegd wordt. Ik denk dat iedereen een andere interpretatie kan hebben van de film, schijnbaar wilde Alison (zij en Jeff Baena hebben het samen geschreven) ook dat mensen erover zouden nadenken en het erover zouden hebben met elkaar. Ik ga niks spoilen maar zelf denk ik dat het in de film gewoon waar is? Ben ik dan zelf weird?

Én ik denk dat Sarah wel een mentale stoornis heeft en het einde daarmee te maken heeft. Het is gewoon allebei. Ik snap heel goed hoe de film daar symbool voor zou kunnen staan, en dat Sarah zou kunnen lijden aan apofenie, iets waar ik zelf films over wil maken. De film was überhaupt vergelijkbaar met één van mijn toekomstige films, en daarom vond ik hem persoonlijk ook goed denk ik; het gaat precies over wat ik een fascinerend onderwerp vind, gemengd met geweldige filmische weirdness. Wat wil je nog meer?

netflix original tip

Beste film van het jaar?

Ik denk dat Horse Girl wel een must-watch is voor iedereen. Het is de perfecte balans tussen een psychologische thriller en een film met snelle pacing, waardoor iedereen geboeid blijft van wat voor genre ze ook houden. Is Horse Girl de beste film van het jaar? Ja, ik vind van wel.

Laat het me weten als je hem gaat kijken, en laat me zeker weten wat jou interpretatie is ervan! Dat vind ik super leuk namelijk.

1 reactie op “Netflix original tip: Horse Girl”

  1. Oh, die klinkt als een film voor mij! Ik zet hem op mijn lijstje om te kijken. Ik hou ook van het psychologisch aspect – ik schrijf niet voor niets psychologische thrillers. 🙂 Heb je de serie Homeland gezien? Ik ben deze nu aan het kijken en de mentale stoornis van de hoofdpersoon is ook zo fascinerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »