Ga naar de inhoud
Home » Oud Hollywood kapsels in films

Oud Hollywood kapsels in films

inspiratie voor de kapper

Vandaag hebben we het over Hollywood kapsels uit de jaren 40 en 50. Nu de kappers weer open zijn ben ik into haar. Ben jij al bij de kapper geweest? Ik nog niet, het is er zo ontiegelijk druk sinds ze weer open zijn, niet normaal! Volgens mij zijn zo’n beetje al mijn collega’s inmiddels al geknipt, evenals de twee dames van de afhaalkoffie en zo’n beetje iedereen die ik tegenkom. Nu ik nog. Sowieso ga ik mijn haren verven want ik zie iets teveel grijze haren maar ik heb besloten dat ik niet ga knippen. Ik heb best lang haar namelijk en het leek me leuk om er eens wat meer mee te doen dan altijd maar weer los of in zo’n snelle nonchalante knot. Best saai dus.

Het probleem is dat ik én niet enorm geduldig ben én niet zo getalenteerd met haar. Maar ik zie mijn kinderen zichzelf al jaren van alles aanleren dankzij YouTube dus het leek me leuk om eens te duiken in wat retro haarstijlen. Ik moet toch leren om te onthaasten, gewoon zo nu en dan rustig de tijd voor mezelf nemen. Nee, ik ga die vre-se-lijke term niet noemen (me-time kuch).

Links Ava Gardner, 1948 en rechts Rita Hayworth, 1949 door Paul Hesse voor Photoplay

Oud Hollywood haarstijlen

Ik houd zelf erg van van Oud Hollywood haarstijlen, van rond de jaren’40 en ’50. Het haar van sterren zoals Ava Gardner , Marilyn Monroe, Dorothy Dandridge en Grace Kelly. Elegant, vrouwelijk en vaak met golven of krullen. Die ik niet heb, might I add!

retro haar
Marilyn Monroe, 1952, New York Sunday News magazine

Amanda Seyfried in Mank

Amanda Seyfried had zo’n mooi geïnspireerd vintage kapsel in de film Mank. De film vond ik niets, zoals je weet, maar het haar en de kleding maakten veel goed.

Amanda Seyfried kapsel
Amanda Seyfried in Mank

Ook heel geslaagd vond ik de klassieke haardracht die ze onlangs droeg bij de Golden Globes. Ze bleef in de Mank-stijl maar dan een langere versie. En wow wat een mooie Oscar de la Renta jurk ook. Google even, het is de moeite waard 😉

Blake Lively in The Age of Adaline

age of adeline
Blake Lively in the Age of Adaline

The Age of Adeline is een goede bron voor haarstijlen omdat je Blake in verschillende periodes, met bijbehorende haardrachten, ziet. Blake Lively heeft ook vaak een klassieke haarstijl bij gala’s en awards en dat soort evenementen, zoek haar Met Ball 2014 kapsel bijvoorbeeld even op.

Kate Winslet in The Dressmaker

the dressmaker
Kate Winslet in The Dressmaker

De modeontwerpen die in The Dressmaker allemaal voorbijkomen zijn geweldig. Kate Winslet is dan wel the dressmaker maar zelf is ze ook de hele film door, door een ringetje te halen. Inclusief retro kapsels natuurlijk.

Meer haar-inspiratie

retro kapsels
Kim Basinger in L.A. Confidential
Grace Kelly haar
Grace Kelly in Dial M for Murder
vintage inspiratie haar
Carice van Houten in Zwartboek

Verder kun je voor mooie victory rolls onder meer naar Catherina Zeta Jones kijken in Dad’s Army en voor lang en diva-achtig naar Anita Ekberg in La Dolce Vita. Jennifer Jason Leigh in The Hudsucker Proxy en Julianne Moore in Far from Heaven hebben ook wel goede kapsels. En wat dacht je van ScarJo in The Black Dahlia?!

Retro haarstijlen in films
Scarlett Johansson

Zelf vintage geïnspireerde kapsels maken

Mooi haar begint sowieso met goede verzorging. Kies een goede shampoo, bescherm je haar tegen weersinvloeden, verwen jezelf met een haarmasker zo nu en dan en laat je haar regelmatig verzorgen door de kapper.

Verder vond ik twee YouTube filmpjes die heel geschikt zijn om als beginner je te wagen aan dit soort kapsels. In de eerste – hierboven – legt zij de basics voor jaren ’40 kapsels uit. Je weet wel, met van die toffe rollen, Victory Rolls!

In het tweede filmpje legt deze dame met roze haar je uit hoe je in een handomdraai drie vintage geïnspireerde kapsels kunt maken. Ik kon ze alle drie namaken en dat betekent heel wat. Ze zijn echt makkelijk én, ook fijn, snel.

Leuk toch? Besteed jij veel tijd aan je haar? En wat vind je van dit soort vintage geïnspireerde Hollywood kapsels?

6 reacties op “Oud Hollywood kapsels in films”

  1. Ik vind zo’n grote lange bos met krullen altijd erg mooi! Ik besteed niet zo veel tijd aan mijn haar, het zit meestal in een staart of knot. Lekker makkelijk 😉

  2. hmmmm, jaaaaaa, ben ik ben dol op mooie kapsels, bij anderen he dan he. Als ik bij de kapper in de stoel zit, vraag ik meestal na 10 minuten , zo beleefd als ik kan of hij al bijna klaar is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »