serie suits
|

Real life soap: Oprah interview met Meghan en Harry

De oorlog is begonnen, lieve mensen. Gisteren vond in de VS het langverwachte interview van Oprah plaats met Meghan en Harry, oftewel The Duke and Duchess of Sussex. Vanavond wordt het interview ook in Engeland uitgezonden en morgen kun je het op Net5 bekijken (9 maart, 20h30). Waarom is dit interview zulk groot nieuws? Dat Meghan niet stond te springen om in Engeland te blijven weten we inmiddels wel. De Megxit is niemand ontgaan maar waar ging het écht mis tussen Meghan en haar schoonfamilie?

Meghan en Harry vertellen voor het eerst hun kant van het verhaal en waarom zij voelden dat ze geen keuze hadden. Zij moesten weg. Het is een behoorlijk beladen interview kan ik je zeggen en ik denk dat de Britse koninklijke familie de twee dit gesprek niet in dank zal afnemen.

Montecito in Santa Barbara

Wat begon als een sprookje draaide uit op een nachtmerrie. Na een eerste ‘vlucht’ van Harry, Meghan en kleine Archie naar Canada, verhuisden het gezinnetje al snel daarop naar Californië waar ze definitief lijken te blijven wonen. Ze hebben er een huis gekocht/gehuurd in het gewilde Montecito in Santa Barbara, te midden van sterren als Tom Cruise, bff Oprah en Ellen DeGeneres.

Het interview met Oprah nam plaats in de tuin van vrienden van Oprah en Meghan/Harry. Het is vlakbij hun eigen huis ‘down the road’ met negen slaapkamers en zestien badkamers. Al met al een echte sterrenstek in een posh wijk. Wat het weer betreft is dit sowieso stukken beter dan Frogmore Cottage me dunkt.

Belastinggeld

Er is best een tweedeling in Engeland over het stel. Even heel zwart-wit: de oudere generatie vindt ze verwend en opportunistisch. De jongere generatie vindt het mooi dat ze voor zichzelf hebben gekozen en niet zijn gezwicht voor het koninklijk huis.

Eerst werd er door een groot deel van de Engelsen best gezeurd over het belastinggeld dat de twee uit hadden gegeven aan de verbouwingen van Frogmore Cottage om er vervolgens niet eens te wonen. Later werd er weer ooh en aah geroepen toen Harry en Meghan een lucratieve deal sloten met Netflix. Beetje tegenstrijdig allemaal. Ze mogen geen belastingcentjes uitgeven maar ze mogen ook niet hun eigen geld verdienen?

Op slot
Hek van Buckingham Palace/ via wikimedia

Flashback

Zoals hoort in echte soap, is het tijd voor een korte flashback. Sinds wanneer zijn Meghan en Harry samen? De actrice uit Suits en de roodharige prins ontmoetten elkaar tijdens een blind date in 2016. Ze zijn al vrij snel onafscheidelijk. Alles lijkt koek en ei.

In 2017 krijgen we de eerste barstjes te zien. De stiefzus van Meghan strooit me negatieve berichten over zuslief en de relatie tussen Meghan en haar vader lijkt niet zo mooi als eerder werd aangegeven. Meghan en Kate, de vrouw van prins William, ontmoeten elkaar en het klikt naar eigen zeggen heel goed. Maar is dat wel zo? Er komen steeds meer twijfels over hoe goed de relatie is tussen Meghan en de verschillende leden van de familie, de Britse roddelpers zit er bovenop en gaat met regelmaat te ver in de berichtgeving waardoor Harry zich op een gegeven moment genoodzaakt voelt daar een persbericht aan te wijden.

De relatie tussen Meghan en haar vader en stiefzus blijven ondertussen wel de roddels aanwakkeren. Dan is daar ook een hele aanwezige moeder, Doria die in de VS woont. Kunnen die twee wel zonder elkaar? Tussendoor stopt Meghan ook met haar succesvolle site The Tig en legt haar acteerwerkzaamheden stil. Zijn dit offers in het kader van haar toekomstige koninklijke huwelijk?

Fast forward, de tijdslijn

Fast forward: op 27 november 2017 maakt het stel hun verloving bekend en nog een keertje fast forward, ze trouwen op 19 mei 2018. Meghan wordt steeds vaker afgeschilderd als onuitstaanbare diva die nooit tevreden is maar Harry lijkt geen klachten te hebben. Wel valt al snel op dat het stel niet van plan is om dingen volgens de koninklijke regels te doen.

Om onze tijdlijn even af te ronden: op 6 mei 2019 wordt zoontje Archie Harrison Mountbatten-Windsor geboren, in januari 2020 werd bekend dat ze een stap terug deden van de koninklijke taken en dat ze hun tijd tussen Canada en Engeland zouden verdelen. Dit werd al gauw meer Canada dan Engeland en eind maart 2020 verhuisden ze naar de VS.

Hoogtepunten van het interview

Ok, dus dit is de achtergrond maar wat nu? Was het echt nodig voor Meghan en Harry om de vuile was zo breed uit te hangen? Zij vonden duidelijk van wel en halen in het interview ook wel best hard uit naar ‘The Firm’.

Enkele saillante dingen die ter sprake komen tijdens het interview is dat Meghan enorm van slag was van de druk van de media en suïcidale gedachten had. Hierin werd ze naar eigen zeggen totaal niet gesteund door de koninklijke familie.

Verder suggereert Meghan dat enkele leden – ze noemt ze niet – racistisch zijn en dat ze zich zorgen maakten om de kleur van baby Archie voordat hij geboren werd. Ze zegt ook dat Archie niet dezelfde rechten kreeg als andere koninklijke leden door zijn achtergrond/kleur. Dat laatste klopt feitelijk overigens niet. Het kind zou de rechten die ze bedoelt sowieso al niet krijgen volgens regels die gemaakt zijn voordat Meghan zelfs in de picture was.

Ook een oooh aaah moment is het moment dat ze zegt dat Kate Middleton haar heeft laten huilen. Er was namelijk op een gegeven moment een botsing tussen de dames (over een enorm belangrijk onderwerp, de bloemenmeisjes) en er werd toen gefluisterd dat Meghan Kate aan het huilen had gebracht. Nu zegt Meghan dat het andersom was. Ze zegt daarna wel dat Kate zich verontschuldigd heeft en haar bloemen heeft gegeven als goedmaker maar ja, ze zegt het toch wel even tijdens een wereldwijd uitgezonden interview met Oprah. Ik weet niet hoe chique ik dat vind hoor jongens. Ik probeer wel objectief te blijven, echt, beloofd 😉

Verder vertellen Harry en Meghan tijdens het interview ook dat Meghan in verwachting is van een dochtertje dat aankomende zomer verwacht wordt. Yeah toch nog een positieve noot in dit naar interviewtje. Nou ja, -je, de interview duurt twee uur!

Tegenaanval Buckingham Palace

En wat is het tegengeluid vanuit het koningshuis? Officieel is er (nog) niet gereageerd maar in de aanloop tot het interview verscheen er wel, enorm toevallig :), een oude e-mail uit 2018 van Jason Knauf, de voormalige perschef van Harry en Meghan. In het mailtje schets hij een zorgwekkende situatie over de wijze waarop Meghan haar werknemers behandelt. Zo staat er dat ze al twee assistentes heeft weggepest en hij zich zorgen maakt om een derde dame die op dat moment volgens mij onder het gedrag van Meghan leed.

Een deel van het bericht is gepubliceerd op verschillende sites. Dit staat er: “I am very concerned that the Duchess was able to bully two PAs out of the household in the past year. The treatment of X [name removed] was totally unacceptable. The Duchess seems intent on always having someone in her sights. She is bullying Y [name removed] and seeking to undermine her confidence. We have had report after report from people who have witnessed unacceptable behavior towards Y [name removed].”

Buckingham Palace heeft aangegeven dat ze de zaak gaan onderzoeken. De woordvoerder van Meghan noemt het een lastercampagne. De strijd is duidelijk begonnen. Dat het koninghuis niet blij is met het Oprah interview met Meghan is wel logisch maar nu prins Philip in het ziekenhuis ligt, komt het ook extra ongelukkig uit allemaal.

Wie is Meghan eigenlijk?

De 39-jarige Meghan wordt door haar tegenstanders herhaaldelijk afgeschilderd als gemene feeks, onredelijke diva en golddigger. In hoeverre is dat ook zo? Laten we beginnen met golddigger. Ok, ze is nu loaded maar de actrice was verre van arm toen ze Harry leerde kennen, onder meer dankzij haar populaire blog en terugkerende rol in de serie Suits. Geld had ze dus wel maar een titel niet en ze was ook wel stukken minder beroemd dan na haar huwelijk met Harry.

Of ze een berekenende diva is en/of een gemene feeks weet eigenlijk niemand behalve de mensen die haar rechtstreeks meegemaakt hebben. Natuurlijk is het niet per se in haar voordeel dat haar vader en stiefzus zich in het verleden zo negatief over haar hebben uitgelaten. Paps schijnt nu bezig te zijn met een documentaire over zijn relatie met zijn dochter en zuslief (die overigens 17 jaar ouder is dan haar zus) had al een controversieel boek uitgebracht. The lady is een actrice, laten we dat niet vergeten maar Harry is nog duidelijk 100% door haar betoverd en ze zijn hartstikke verliefd lijkt wel. Kortom, we weten het niet.

The Crown

Waarom het Oprah interview met Meghan en Harry en het hele circus eromheen de gemoederen zo bezighoudt is volgens mij omdat het echt soort van GTST is. Nou ja, er was toch genoeg materiaal om 4 seizoenen van The Crown te maken, and still counting. Het Britse koninklijke huis is gesloten en geheimzinnig. Er zijn intriges, leugens, er wordt vreemdgegaan en volgens sommige complotdenkers is er zelfs moord in het spel. Genoeg om het interessant te houden zeg maar.

En nu hebben we dan nog zo’n openlijk moddergooiwedstrijd dat vanuit twee continenten wordt gespeeld en de vijanden zijn…een prins en een actrice.

The Crown prinses di
Emma Corrin als prinses Di in The Crown

Ik denk eerlijk dat dankzij het succes van The Crown dit alles nog veel meer speelt op het moment. Men laat zich meeslepen in de emoties. Na de afleveringen rondom prinses Di werden onder meer de social media kanalen van Camilla en Charles bedolven onder de scheldpartijen. De grens tussen fictie en realiteit is dun.

Heftige reacties en prinses Di

Daarnaast speelt ook nog de bewondering en het algemene sentiment rondom prinses Di nog steeds mee. Harry zinspeelt wel vaker op de relatie die zijn moeder had met The Firm en op haar onfortuinlijke dood op .36-jarige leeftijd, mede door toedoen van de paparazzi. Wanneer hij dan de vergelijking maakt tussen Meghan en Prinses Di, ja, dan voelen liefhebbers van Di het nog sterker. Zo van oh nee Meghan wordt hetzelfde onrecht aangedaan als Prinses Di en Harry wil haar beschermen.

Je zou de reacties moeten zien op social media, of ze al die koninklijke leden persoonlijk kennen…Kate zou een racistische bitch zijn, het paleis moet in de fik etc… Maar we kennen ze toch niet? Weten wij veel wat er achter gesloten deuren gebeurt. Nemen we alles dat in het Oprah interview wordt gezegd voor zoete koek aan? Toch ook een beetje gek of niet dan?

Save the queen
De koningin in 2007 via wikimedia

Alleen maar verliezers

Omdat de vete tussen de twee kanten wegkijkt als een vermakelijke soapserie, zouden we bijna vergeten dat het om echte mensen en echte levens gaat. En als je daarnaar kijkt, dan kan het toch niet anders dan dat het eigenlijk verdrietig is.

Laten we wel wezen, het Oprah interview met Meghan en Harry zal de relatie tussen Harry en zijn familie geen goed doen. En wat betekent dit voor Archie – en binnenkort ook voor het zusje van Archie – nu dit allemaal gaande is? Zullen ze zonder familie aan de overkant van de plas opgroeien? En wat zal dit betekenen voor de vriendschap tussen de twee broers Harry en William? Zullen ze kanten moeten kiezen? En de koningin en Philip zijn de jongsten niet meer. Zal Harry het op tijd kunnen goedmaken met zijn grootouders?

Kortom, volgens mij zijn er alleen maar verliezers in deze zaak. En daarnaast vind ik dat dit soort dingen echt niet zo en public uitgevochten hoeven worden. Hadden ze dit niet gewoon met een kopje thee kunnen uitpraten?

Denk ik te simpel? Wat vind jij van deze koninklijke perikelen? Ga je het Oprah interview met Meghan kijken?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Oh ja, ik heb stukjes gezien. Heb er toch gemengde gevoelens bij aangezien ze ook betaald zijn

 2. Persoonlijk heb ik wel te doen met Meghan, je zult maar moeten leven in een goude kooi. Ik zou er ook niet tegen kunnen. Ja waarom alle vuile was buiten hangen, misschien omdat het zo’n grote wasmand is?

 3. Ik vind ook wel dat zoiets binnenskamers hoort te blijven. En iedereen heeft zijn eigen versie van de waarheid. Maar goed, we wonen inmiddels in een wereld waarin we menen recht te hebben op alle informatie als het gaat om beroemde mensen.
  Al met al kent dit volgens mij alleen maar verliezers.

 4. Ik heb het interview gekeken en had mixed feelings. Ik ben het wel met je eens dat het ontzettend zielig is voor de kinderen. Het gaat om een ruzie tussen volwassenen maar de kids zijn de dupe hiervan. Jammer vind ik dat.

 5. Felice Veenman schreef:

  eerlijk gezegd: het hele verhaal boeit me werkelijk voor geen meter, maar ik was benieuwd naar jouw plezierig scherp commentaar ! Dat kon ik niet laten liggen. En dankzij jou kan ik nu ook weer meepraten!

  1. hahaha viel me mee overigens, er hebben ‘maar’ 1,5 miljoen Nederlanders gekeken gisteren. Tegen 17 miljoen in de VS en 11 miljoen in Engeland.

 6. Het interview zelf heb ik niet gekeken. Ik baalde vooral dat grey’s en station 19 daardoor niet op tv kwamen haha. Maar ik hou niet zo van de vuile was buitenhangen houdt dat lekker voor jezelf.

 7. Dit hele interview verdient zeker geen schoonheidsprijs. Wat er ook is voorgevallen, sommige zaken hoef je niet aan de grote klok te hangen, zeker niet als je weet dat de hele wereld er vervolgens over zal gaan oordelen en je daardoor alleen maar verliezers krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.