Ga naar de inhoud
Home » Dochterlief test 5 pizzeria’s in Amsterdam

Dochterlief test 5 pizzeria’s in Amsterdam

pizza amsterdam

Vandaag heeft Little Miss iets anders getest dan beauty producten: Pizzeria’s! Je raadt het nooit maar pizza is bijna mijn lievelingseten. Mr M. en ik hadden al heel vaak bij la Perla gegeten, best vaak bij Pazzi en Mangiamore en twee keer bij Fratelli d’Italia II maar nog nooit bij de Italiaan. We zouden dus naar de Italiaan gaan en daarna een paar Amsterdamse pizza’s gaan vergelijken.

Meestal halen we de pizza’s af maar bij de Italiaan kun je geen pizza afhalen, je moet het daar eten. Miss T., Mr. M. en Mr. S. gingen ook mee deze keer, alleen Mr. S. is heel klein dus hij zegt nog niet heel veel over het eten. Hij zegt alleen maar “lekker” en “vies”. Verder dus niet.

Nu de vragen over de Italiaan:

Wat hadden jullie besteld en wat vonden jullie ervan?

Little Miss: We hadden drie pizza’s vijf kazen en één pizza Margherita besteld. Ik vond de Margherita eigenlijk wel ietsje lekkerder. Er was echt veel kaas op de pizza met kaas en geen tomatensaus.  Ze hebben best veel keuze van pizza’s: bijvoorbeeld pizza Ortolana met heel veel groenten, pizza de Italiaan met bospaddestoelen en zwarte truffel en pizza Baciamisubito met paprika, gorgonzola en salsiccia piccante. Als we teruggaan dan gaat Mrs die laatste proeven omdat zij de naam echt grappig vindt.

Miss T.: Ik had dus ook 5 kazen en een stukje pizza Margherita, ik vond zelf ook de Margherita lekkerder dan de 5 kazen!

Mr M.: Ik vond de 5 kazen een beetje lekker maar wel heel erg zwaar, maar de Margherita vond ik wel heel lekker!

Mr S.: Niet zo lekker.

Wat vonden jullie van de decoratie en hoe het restaurant eruit zag?

Mr M.: Heel erg mooi! Ook heel gezellig!

Little Miss: Ik vond de decoratie ook echt heel leuk! Qua decoratie echt super fijn!

Miss T.: De decoratie vond ik erg mooi passend en leuk natuurlijk. Het was ook ontzettend gezellig!

Mr. S.: Mooi.

Was de bediening een beetje aardig?

Little Miss: Ik vond ze zelf wel heel vriendelijk en grappig! Ze lieten ons ook helemaal niet lang wachten.

Mr.M:  Ik vond ze ook wel aardig en beleefd!

Miss T: De bediening was geduldig en heel vriendelijk.

Mr. S: Mooi.

Hadden jullie daarna nog wat anders besteld?

Little Miss: Ik had er een salade bij besteld, een Insalata Mista en een Cola. De salade vond ik zeker lekker, het was echt supergroot en er zat van alles in! De Cola tuurlijk ook.

Miss T.: Ik had alleen een Cola besteld, de Cola was super!

Mr. M.:  Ik had ook een Cola besteld en hij was gewoon hetzelfde als normaal, lekker dus! De olijven uit de salade van Little Miss waren ook super lekker! Alleen ik dacht op een gegeven moment dat ik een reuzenolijf kreeg maar dat was een kleine ronde ui!!

Mr. S.: Weet niet.

Had de pizza een dunne of dikke korst?

Miss T: De pizza’s hadden een dunne korst en dat vond ik wel oké.

Little Miss: Ik vind dunne korst wel lekkerder dan dikke korst dus dat paste wel goed bij de pizza.

Mr M.: Ik vond de dunne korst eigenlijk wel heel lekker!

Was het in een houtoven bereid of niet?

Mr M.: Ja het was in een houtoven maar ik vond dat niet echt verschil uitmaken. Alleen vond ik het wel gezellig dat je de houtoven ziet in het restaurant.

Miss T.: Ja het was in een houtoven maar dat maakte voor mij ook geen verschil.

Little Miss.: Ik vond de pizza wel lekker maar of dat wat met de houtoven te maken heeft weet ik niet.

Mr. S.: Weet niet.

Was het eten en drinken duur?

Miss T.: Ik vond het mega duur! 3 x een pizza 5 kazen is 40.50! En de Magharita kostte 9,00. Wel duur zeg! Poehoe..

Little Miss: Ik ben het eens met Miss T.! Echt duur. Eigenlijk te duur voor dit restaurant, vind ik.. 4 Colaatjes 10 euro!? Te duur!

Mr M.: Ik vond het heel erg duur. Ontzettend duur! Een pizza 5 kazen 13.50 per stuk! Wow! Echt super duur!.

Little Miss: Uiteindelijk vond ik het restaurant niet geweldig, ook niet heel stom. Maar ik geeft het dus niet een al te hoog cijfer. Ik denk dan toch wel een…7,5!!! Ja, ik geef het restaurant bij elkaar toch een 7,5. Wat ik wel nog wil zeggen is dat ik waarschijnlijk nog wel terug kom!

De Italiaan: Bosboom Toussaintstraat 29
De Italiaan
De Italiaan
Nu de vragen over Pazzi (aan Mrs. en Little Miss)

Wat hadden jullie besteld en wat vonden jullie ervan?

Little Miss: We hebben er een paar keer pizza’s gehaald. We hebben geproefd de Marinara, Tonno, Capricciosa en Margherita. Ze hebben ook de pizza van de maand, die hebben we soms genomen. Ik vond de pizza’s te zout en dat merkte ik elke keer weer maar alsnog vond ik ze wel erg lekker.

Wat vonden jullie van de decoratie en hoe het restaurant eruit zag?

Mrs.: Het is een kleine zaak met ongeveer vier tafels. Eigenlijk wat mij betreft, ondanks de verbouwing, nog steeds meer een afhaalzaak dan een restaurant. Het is schoon en modern maar heeft niet echt veel sfeer vind ik.

Was de bediening een beetje aardig?

Little Miss: Ik vond de bediening niet gemeen ofzo maar ook niet heel gezellig. Een beetje stil ofzo.

Had de pizza een dunne of dikke korst? Was het in een houtoven bereid of niet?

Mrs.: Een dunne korst. De pizza’s worden ter plekke gemaakt en in de houtoven bereid. Ze zijn lekker, de producten zijn vers en ze zijn niet gierig met de ingrediënten. Enig probleem wat mij betreft is dat ze soms erg lekker zijn en soms best lekker, hangt van de dag af..of van het weer…of iets…

Was het eten en drinken duur?

Mrs.: Ze rekenen 9,50 voor een Margherita en de prijzen lopen op tot 15 euro voor een Boscaiola met truffelsaus.
Uiteindelijk vond ik Pazzi net zoals de Italiaan niet zo heel bijzonder maar ook zeker niet slecht, het zijn eigenlijk wel lekkere pizza’s als ze minder zout zouden zijn dus……. een… 7,5!!!
Pazzi: Eerste Looiersdwarsstraat 4

Nu de vragen over Mangiamore (aan Little Miss en Mr. M)

Wat hadden jullie besteld en wat vonden jullie ervan?

Little Miss: Ik neem altijd de vier kazen en dat vind ik altijd lekker daar. We komen er dan ook vaak.

Mr. M: Ik had de Margherita besteld en ik vond hem heel lekker. We hebben ook een keer een reuzenpizza besteld daar.

Wat vonden jullie van de decoratie en hoe het restaurant eruit zag?

Little Miss: Ik vond het wel gezellig ingericht maar wel erg krap. Het is een kleine pizzeria en er staan een paar tafeltjes en kasten en vaak is het ook heel druk dus is het heel krap maar daar heb ik geen problemen mee. Ze doen ook workshops pizza bakken voor kinderen trouwens, dat wil ik zeker een keertje proberen!

Was de bediening een beetje aardig?

Mr. M: Ja, de mevrouw was wel aardig maar niet echt heel bijzonder grappig ofzo maar wel aardig en lief. Er komen daar ook veel kinderen en ze zijn aardig voor kinderen.

Had de pizza een dunne of dikke korst?

Little Miss: Een dunne korst wat het ook weer lekker maakte.

Was het in een houtoven bereid
of niet?

Mr. M: Ja, de pizzaiolo maakt de pizza waar je bij staat en doet het dan in de houtoven.

Uiteindelijk vond ik Mangiamore………. een… 8,5!!!

Mangiamore: Maasstraat 12

Nu de vragen over Fratelli d’Italia II (aan Little Miss en Mr. M.)

Wat hadden jullie besteld en wat vonden jullie ervan?

Little Miss: Pizza Margherita en Pizza Quattro Formaggi

Mr. M.: Ik had de pizza Margherita en ik vond hem best wel lekker.

Wat vonden jullie van de decoratie en hoe het restaurant eruit zag?

Little Miss: Eigenlijk vind ik het daar niet zo gezellig, het is wit met een kast en twee grote tafels en een luidspreker. Er zijn ook wat schilderijen en een open keuken.

Mr. M: Saai

Was de bediening een beetje aardig?

Little Miss: Ja de bediening is wel aardig en vriendelijk. Ik zag wel de bezorgers op tafel zitten in de keuken en dat vond ik een beetje raar.

Had de pizza een dunne of dikke korst?

Een beetje een dunne korst.

Was het in een houtoven bereid of niet?

Nee de pizza waren niet in een houtoven bereid en ik vond dat veel minder lekker. De pizza bodems waren ook al gemaakt, hij maakte ze niet waar wij bij stonden.

Was het eten en drinken duur?

Little Miss: Margherita is 7,90, pizza met 4 kazen is 11,50 en op woensdag hebben ze speciale prijzen.

Uiteindelijk vond ik Fratelli d’Italia II………. een… 7!!!

Fratelli d’Italia II: Bosboom Toussaintstraat 43

Dunne of dikke korst. Op zijn Romeins of zijn Napolitaans?
Dunne of dikke korst. Op zijn Romeins of zijn Napolitaans?

Nu de vragen over la Perla (aan Little Miss, Mrs. en Mr. M):

Wat hadden jullie besteld en wat vonden jullie ervan?

Little Miss: Wij hebben al heel vaak bij la Perla pizza’s gehaald maar meestal neem ik hetzelfde. De vier kazen en het was heerlijk, echt heel erg lekker. Mr. M. heeft een Margherita genomen en ik heb daar ook van geproefd en ik vond het .

Mrs:  Ik neem meestal de Stracchino e bufala of de Puttanesca en ik vind ze allebei helemaal perfect. De pizza’s zijn rijk belegd en de ingredienten zijn lekker vers!! De kwaliteit is heel constant wat ook erg fijn is. Altijd lekker, niets op aan te merken!

Wat vonden jullie van de decoratie en hoe het restaurant eruit zag?

Mr. M.: Ik vond het niet niet mooi maar ik vond het ook niet mooi, in het midden had je wel een heel mooi mozaïek, boven de houtoven.

Little Miss: Ik vond het juist superleuk en ik vind het ook gezellig omdat je gewoon de pizzaiolo pizza’s kon zien bakken wat best leerzaam is.

Mrs: Het is er niet groot maar je kunt ter plekke eten. De inrichting is simpel en ongedwongen. La Perla heeft tegenwoordig ook een soort van deel twee aan de overkant van de straat, op nummer 53, waar je uitgebreid kunt lunchen en ook meer gerechten kunt krijgen dan alleen pizza’s. Daar heb ik alleen nog niet gegeten.

Was de bediening een beetje aardig?

Little Miss: Ja ik vond de bediening echt heel aardig, ik mocht zelfs mijn eigen pizza helpen maken.

Mr. M: Ik vond de bediening heel aardig en gezellig.

Mrs.: Prima!

Had de pizza een dunne of dikke korst?

Little Miss: Een dunne korst en dat vind ik altijd lekker.

Mr. M.: Dun!

Was het in een houtoven bereid of niet?

Little Miss: Ja, het was inderdaad in een houtoven bereid.

Mr. M: Ja en je kunt er ook inkijken.

Was het eten en drinken duur?

Little Miss: De Margherita was 8,90 euro en de vier kazen was 13 euro dus het is bijna hetzelfde als bij de Italiaan maar ik snap het wel want het is hele lekkere pizza.

Uiteindelijk vond ik la Perla………. een…10!!!

La Perla: Tweede Tuindwarsstraat 53

Dus van deze vijf pizzeria’s vind ik de beste: ta ta ta taaaaaaaaaaa LA PERLA!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »