RECENSIE: De Vijf Legendes/Rise of the Guardians

De vijf legendes recensie

Jack Vorst en de Paashaas

Geschreven door Little Miss

Ik vond de vijf legendes een super gave film! De DVD is net uit en ik heb hem met mijn broertjes en mijn moeder gekeken. We vonden hem alle vier echt leuk dus de film is eigenlijk net zo goed voor een heel klein kind als voor een volwassen iemand!

Er komen vijf helden in voor uit kinderverhalen: de Kerstman, de Paashaas, de Tandenfee, het Zandmannetje/Klaas Vaak en Jack Vorst. Het was een ontroerende leuke grappige film met hele mooie animaties. Daarom wilde ik er graag een recensie over schrijven.

Het verhaal

De hoofdrolspeler van het verhaal is Jack Vorst. Hij is een sprookjesfiguur die eigenlijk Vadertje Vorst heet. Jack Vorst is wel heel anders dan Vadertje Vorst maar dat komt ook doordat Jack Vorst soms in de legendes wordt voorgesteld als een kleine speelse jongen en soms dus als de strenge Vadertje Vorst.

hoesvijflegendes5

Heel even ga ik jullie toch het verhaal vertellen over Vadertje Vorst ook al heeft het niets te maken met de film! Het gaat over een vrouw met een dochter van wie ze houdt en een stiefdochter die ze haat. Wanneer de stiefdochter de wintervelden in wordt gestuurd om daar dood te gaan, redt Vadertje Vorst haar door haar kleren en eten te geven. Wanneer de vrouw haar dochter, die onbeleefd doet tegen Vadertje Vorst, haar naar de wintervelden stuurt, laat Vadertje Vorst haar doodvriezen!

devijf

Maar goed, de vijf legendes gaat dus over Jack Vorst en de andere vier helden. In de film is Jack Vorst een jongen die ijs en sneeuw kan maken met zijn staf, maar niemand ziet hem. De mensen kunnen door hem heen lopen, omdat niemand hem kent of in hem gelooft. Daar wordt hij heel erg verdrietig van. Op een dag word Jack opgeroepen door de Kerstman, de Tandenfee, Klaas Vaak en de Paashaas. Jack moet de nieuwe beschermer worden! Pitch, de boeman, is namelijk van plan om de kinderen over de hele wereld niet meer te laten geloven in deze vier legendes! En dan blijft er niets anders in de wereld dan angst…De vijf legendes moeten terugvechten!!

Wat ik vond

Ik vond de animatie echt super mooi! Het ijs dat Jack maakte, de veren van de tandenfee (zij is half mens en half kolibrie!) en haar babyfeetjes, de nachtmerries van de boeman en het zand van Klaas Vaak! Heel veel mooie details.

mooieanimatie3

Verder was het een grappige fantasievolle film en mijn lievelingspersonages waren de tandenfee, omdat zij de hele tijd grappig was en ook heel mooi, en Jamie. Hij bleef wat er ook gebeurde in de sprookjesfiguren geloven. Wie Jamie is? Tja, dan moet je de film gaan kijken! Eigenlijk was Git Zwart, de Boeman, ook wel één van mijn lievelingspersonages, hij was super cool! En Klaas Vaak was ook helemaal te gek!

Algemene info

Regie: Peter Ramsey

Stemmencast (NL): Vincent Croiset, Jack Wouterse, Bas Muijs

Stemmencast (Originele versie): Chris Pine, Alec Baldwin , Jude Law

Speelduur: 97 minuten

toothfairy

Bedankt voor het lezen en veel plezier met het kijken van de vijf legendes 😉

6 gedachten over “RECENSIE: De Vijf Legendes/Rise of the Guardians

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »