|

Recensie Ingrid Goes West

Ingrid Goes West gaat, even heel kort door de bocht, over een gestoorde vrouw die erg opkijkt naar een influencer op Instagram en haar gaat stalken. Ik had niet eerder over deze film gehoord, mijn dochter stelde voor om het te kijken bij On Demand op KPN. Ik denk dat het vooral bekend is bij mensen die jonger zijn dan ik haha. De film deed mij persoonlijk erg denken aan Single White Female maar die zullen de meeste jonkies niet kennen dus dat scheelt. Wat wel grappig is, is dat Single White Female in de film zelf genoemd wordt!

ingridgoeswest

Het was de tweede keer dat ik een film zag met Aubrey Plaza en ik vond haar werkelijk heel goed in de rol van gek mens. De andere hoofdrol In Ingrid Goes West wordt gespeeld door Elizabeth Olsen en ook zij speelde haar rol heel overtuigend. Pluspunten voor het acteerwerk dus!!

Het verhaal

Ingrid reist haar Insta-ster Taylor achterna en zorgt ervoor dat ze elkaar tegen het lijf lopen. Ze worden vriendinnen en even lijkt alles #perfect te zijn. Ze leeft het leven waar ze altijd van droomde maar dan komt de (enorm irritante) broer van Taylor op bezoek. Daarbij maakt Taylor een nieuwe vriendin met lekker veel volgers én wordt het Ingrid steeds duidelijker dat Taylor niet zo is als ze zich voordoet.

filmrecensie

Zoals verwacht loopt een en ander uit de hand in deze satire. Ingrid Goes Psycho. Dat is geen verrassing want dat werd al tijdens de eerste vijf minuten van de film duidelijk. Niet helemaal nodig overigens, die eerste 5 tot 10 minuten hadden wat mij betreft niet gehoeven, dan was het geheel net wat spannender geweest.

Het is een beetje lastig om een recensie van Ingrid Goes West te schrijven zonder spoilers. Dat komt doordat het verhaal vrij simpel is. Geen verrassingen, gewoon 1 verhaallijn met een thema dat vaak voorkomt maar dan tegen de achtergrond van de huidige internet/social media maatschappij.

Wat ik vond

Ingrid Goes West krijgt een like maar wel eentje met een kanttekening. Zoals gezegd, de film is niet superspannend of origineel maar wel leuk geacteerd en vermakelijk. Al die Insta fake-vriendschappen en fake-wereldjes zijn grappig en soms herkenbaar. En toch is er iets aan Ingrid Goed West waar ik enorm veel moeite mee had…

Het einde van de film. Nu ga ik natuurlijk niet het einde vertellen maar ik vind het geen goed einde omdat het jongeren op rare ideeën kan brengen. Het geeft een verkeerd beeld vind ik. Heb je de film gezien? Laat me dan weten wat jij van het einde vond! Heb je de film nog niet gezien, ga dan kijken en kom terug om het te laten weten haha

ingrid goes west

Algemene info

Regie: Matt Spicer

Acteurs: Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, O’Shea Jackson Jr. (zoon van Ice Cube mocht je de hele film je afvragen waar je die gast nou van kent), Billy Magnussen en Wyatt Russell

Speelduur: 97 minuten

Mening: ***

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. Nog nooit van deze film gehoord, maar misschien dat ik hem nu toch wel een keertje wil kijken.

 2. Oeh ik ken de hele film niet eens.. oeps!! Je hebt me wel erg nieuwsgierig gemaakt dus misschien ga ik hem wel kijken!

 3. Wat een leuke revieuw! Ik had nog niet van daze film gehoord maar deze film lijkt me super leuk! Bedankt voor de tip, deze gaat zeker op het lijstje hihi.
  Ik vind het altijd lastig als je op vrijdag avond een film wil kijken en dan de hele tijd bezig bent om een film uit te zoeken. Bedankt vooor deze filmtip hihi!

  1. Ja wat een ramp is dat hè, ik ben soms letterlijk drie kwartier een film aan het uitzoeken met mijn dochter. Dat we niet helemaal dezelfde smaak hebben helpt ook niet haha

 4. Jij hebt gewoon stiekem een andere recensie gelezen volgens mij haha. Ingrid Goes West is gewoon een lekkere Hollywood productie 😉 én allang niet meer in de bios maar te zien via Video On Demand of op DVD.

 5. Dit klinkt echt als een super leuke film ik hou wel van heerlijk goed /slecht film

 6. Klinkt erg interessant. Ken de film niet, maar wellicht de moeite waard om te gaan kijken.

 7. Klinkt als een vermakelijke film. Ga ik zeker even opzoeken wat hou ik wel van

 8. Oeh, dit lijkt me wel wat! Ook omdat ik zelf ook op Insta zit en daar behoorlijk aan verslaafd ben ? Ik ben nu wel heel benieuwd naar het einde! Die is niet te eng of te negatief hoop ik? Kan ik niet zo goed tegen…liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.