Ga naar de inhoud
Home » Recensie The Gringo

Recensie The Gringo

Deze week kwam de actiekomedie The Gringo uit op DVD en Blu-ray. Het gaat over een in scène gezette ontvoering die totaal verkeerd loopt. In het kort dan want de langere versie kan ik je niet geven aangezien de film zo enorm druk en warrig is dat ik het zo nu en dan niet eens meer volgde. Er gebeurt teveel. Er lopen allerlei verhaallijnen door elkaar heen. Aan de andere kant moet ik toegeven dat ik een paar keer enorm in een deuk lag. Maar ja dan wordt er opeens een teen afgehakt ofzo. film the gringo

Actie, misdaad en komedie wisselen elkaar in hoog tempo af. Dat is namelijk iets dat bij The Gringo niet mist: tempo. Alles gaat snel van hier naar daar en weer terug met een vette omweg. Als je me begrijpt. Het is dan nog niet gezegd dat je de film begrijpt.

Het verhaal

Harold (David Oyelowo) is een hardwerkende, maar ondergewaardeerde manager. Tijdens een zakenreis in Mexico krijgt hij van zijn bazen Richard (Joel Edgerton) en Elaine (meesterlijk neergezet door Charlize Theron) te horen krijgt dat hij ontslagen wordt. Extra wrang omdat Richard niet alleen Harold’s baas is maar ook een oude jeugdvriend. Als de vrouw van Harold ook nog eens beslist om hem op dat moment te dumpen voor een ander, gaat het knoppie om bij Harold.

Binnen de kortste keren bevindt Harold zich in een web van intriges inclusief dubieuze zakenlui, huurmoordenaars, de DEA en enge drugsbaronnen.

the gringo charlize

Er lopen dus wel meerdere verhaallijnen door elkaar heen. Je hebt bijvoorbeeld het totaal overbodige verhaal van de lieve maar uiterst naïeve Sunny (Amanda Seyfried) die met haar loser van een vriend op ‘vakantie’ in Mexico is. Ook heb je een volledig drugsmaffia verhaallijn en dan heb je ook nog de broers die elkaar door dik en dun steunen en een ander stel broers die elkaar niet vertrouwen en alleen uit eigenbelang samenwerken.

Wat ik vond

Ik kan vrij kort zijn over The Gringo: het is een zooitje. De film heeft echt wel potentie en enkele ijzersterke acteurs! Het had echt meer kunnen zijn dan wat het geworden is.

the gringo

Toch vond ik het wel vermakelijk om naar te kijken, zo’n snelle film waar je niet teveel bij na hoeft te denken met hier en daar een goede grap. Het beste van de film? Het acteerwerk van Charlize Theron.

Het is trouwens wel een hele lange film. Waarom is dat? Nergens voor nodig. Ik heb het idee dat films steeds vaker langer dan anderhalf uur duren. Ok, dit ga ik onderzoeken, ik kom erop terug haha.

En ik vergeet bijna te vertellen dat Paris Jackson ook nog 30 seconden in beeld is. Volgens mij is dat haar eerste ‘rol’ in een echte film. Ze heeft daarvoor wel een paar keer zichzelf gespeeld links en rechts en ze heeft in de serie Star gespeeld. Aan die 30 seconden kan ik totaal niet zeggen of ze nou kan acteren though maar Paris Jackson doet het goed tussen de namen van de cast denk ik.

Algemene info

Regie: Nash Edgerton

Acteurs: David Oyelowo, Charlize Theron, Joel Edgerton, Thandie Newton en Amanda Seyfried

Speelduur: 110 minuten

Mening: **

9 reacties op “Recensie The Gringo”

  1. Nog niet gehoord van deze film maar ben dan ook geen grote filmfan. Misschien dat ik deze wel eens kijk met mn vriend, hij houdt wel van deze soort films

  2. 110 minuten is inderdaad best lang voor een komedie.. Ik heb denk ik eerder al interviews gezien met de acteurs maar de film zelf ben ik nog niet gaan zien maar ga ik zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »