Ga naar de inhoud
Home » Recensie: The Lone Ranger

Recensie: The Lone Ranger

the lone ranger

Deze maand kwam The Lone Ranger uit op dvd en ik heb het met mijn moeder gekeken. The Lone Ranger was totaal niet wat ik ervan had verwacht dus ik ga er een recensie over schrijven!

Waar gaat The Lone Ranger over?

Het verhaal begint met een jongetje die een oude indiaan ontmoet. De Indiaan heet Tonto. Hij vertelt zijn verhaal aan het jongetje: in een trein heeft hij een advocaat ontmoet waarmee hij veel avonturen beleeft. Ze kunnen eerst helemaal niet goed met elkaar opschieten maar ze willen allebei hetzelfde en dat is de gemene Butch Cavendish pakken. Tonto wilt Butch vermoorden uit wraak omdat Butch zijn hele dorp heeft vermoord toen Tonto nog maar een klein kindje was.

The Lone Ranger (de advocaat) wilt Butch gevangen nemen omdat Butch zijn broer en vrienden heeft vermoord maar ook omdat Butch met illegale dingen bezig is zoals alle zilver stelen van de Indianen en de ranger wilt dat het recht zegeviert! Tijdens hun avonturen ontdekken ze dat er meer achter Butch schuilt dan ze dachten en ontmoeten de Lone Ranger en Tonto vreemde mensen en dieren zoals het rare paard Silver!

rango en lone ranger
Links naar rechts: Burgermeester uit Rango, Butch Cavendish uit the Lone Ranger en Spoons uit Rango.

Wat ik vond 

De regisseur van The Lone Ranger heeft ook de regie gedaan van The Pirates of the Caribbean en Rango. Ik had gehoord dat The Lone Ranger heel erg op the Pirates of the Caribbean leek maar ik vond het juist ontzettend veel op Rango lijken! Ik vond The Lone Ranger wel minder leuk. Ik had ook gehoord dat Tonto een beetje het zelfde als captain Jack Sparrow was maar dat komt gewoon doordat Tonto ook door Johnny Depp wordt gespeeld. Het zijn twee hele verschillende personages, Tonto is een beetje zielig en heeft een tragisch verhaal terwijl Jack Sparrow juist een beetje ondeugend is. Jack Sparrow heeft ook meer humor dan Tonto!

Ik vond de film dus erg lijken op Rango, niet alleen omdat het allebei westerns zijn maar vooral door de sfeer, best donker en raar, en door de gemeneriken. Ook zeggen ze in Rango: ‘wie de macht heeft over het water, heeft de macht over alles’. In The Lone Ranger zeggen ze precies hetzelfde maar dan over het netwerk van de (trein)rails.

Hoezo Disney?

Ik vond de film veel te heftig voor een Disney film. Ik ben dit soort films niet gewend van Disney. Er zijn best veel enge stukjes, veel bloed en er worden veel mensen vermoord. De adviesleeftijd is 12 jaar. Nou ik ben 12 en ik vond sommige stukjes echt te heftig.  Ik vond de film ook best een beetje raar en sommige stukjes vond ik zielig.

Ik vond Lone Ranger eigenlijk helemaal niet zo leuk. Ook vond ik het wel jammer dat Helena Bonham Carter een kleine rol speelde omdat ik haar zo’n goede actrice vind. Ik vond ook het personage van the Lone Ranger helemaal niet zo aardig. Hij liet Tonto steeds in de steek! Wat ik wel heel grappig vond was dat Tonto de hele film zijn dode vogel, die op zijn verentooi zit, heeft gevoerd.

Algemene info

Regie: Gore Verbinski

Acteurs: Armie Hammer (The Lone Ranger), Johnny Depp (Tonto), William Fichtner (Butch)

Speelduur: 149 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »