Ga naar de inhoud
Home » Dochterlief kijkt Swiss Army Man

Dochterlief kijkt Swiss Army Man

Paul Dano

School heeft al mijn tijd opgeslurpt maar nu is het vakantie!! Ik kan dus weer schrijven én netflixen! Ik heb nog NOOIT zo heftig gereageerd op een film als op Swiss Army Man, en dat terwijl ik echt heel heel veel films heb gezien.

Nou, misschien de scène waarin Barnes op Elias schiet in Platoon, die was ook echt heftig maar verder heb ik nooit zulke intense scènes meegemaakt. Dat komt vooral omdat ik gewoon echt niet wist wat ik moest voelen terwijl ik Swiss Army Man keek. Was ik juist blij of verdrietig of geshockeerd of iets anders?

Swiss Army Man

Ik heb er heel lang over na moeten denken, maar uiteindelijk heb ik besloten dat het een simpelweg geweldige film is.

Hank en het lijk

Hank is ooit in zijn eentje gestrand op een onbewoond eiland. Hij denkt dat het nooit goed zal komen met hem, maar op een dag ziet hij iemand liggen op het strand.

Meteen snelt hij ernaartoe, maar de man blijkt dood te zijn. Hank heeft alle moed opgegeven. Maar op dat moment, op dát moment mijn beste mensen, gebeurt er iets wonderlijks. Iets grandioos! Iets miraculeus (ik weet niet zeker of dat een woord is maar hey maakt niet uit), iets fantastisch, iets ONGELOFELIJKS: Het lijk laat een scheet. En dit is niet zomaar een scheet, dit is een absoluut gigantische scheet.

Dus Hank kijkt naar een schetend lijk en denkt Hey, dit kan ik vast gebruiken als vervoermiddel! Daarom trekt Hank het lijk de zee in en ja hoor, als een speedboot varen ze door het water en zo begint de vriendschap tussen Hank en het lijk met magische krachten: Manny.

Alle emoties in 1 film

Nu klinkt het door de intro van de film misschien op een satire, en zo zal het ook lijken als je de film begint. Maar je moet hem echt niet meteen uitzetten, want wat juist zo bijzonder is aan deze film is dat elke denkbare categorie erin voorkomt. Ja, het is een beetje satire-achtig maar er komt drama in voor én oprechte romantiek en zelfs een paar cult-achtige shots.

Daniels

En die muziek (Andy Hull en Robert McDowell)! Die muziek is gewoon…fenomenaal! Echt, deze film is gewoon een meesterwerk. Ik heb hem nog een tweede keer gekeken met Moederlief, en tijdens de film was ik soms weer van “Gadver nee ik heb besloten dat het een stomme film is” (er komen stukken in voor die nogal goor zijn) maar dan kwam er een scène die zo goed was dat ik dat terugnam. Swiss Army Man is trouwens geschreven en geregisseerd door Daniel Scheinert en Daniel Kwan, beter bekend als Daniels.

Onder Water

Mijn favoriete scène zal ik natuurlijk niet spoilen, ik zeg alleen dat Hank en Manny onder water zijn. Dat is zo goed geacteerd, de hele film is goed geacteerd. Maar Paul Dano is dan ook de beste acteur in het universum (ik raad je ook aan te luisteren naar z’n muziek). Manny wordt gespeeld door Daniel Radcliffe, even iets anders dan Harry Potter!

Maar goed, na die scène moest ik huilen, en twee keer erna ook nog en elke keer als ik die scène opzoek, en toen vroeg ik Moederlief iets als Is het niet prachtig? Dan keek ik naar haar en ze zag er letterlijk zo uit:

recensie

Love or hate Swiss Army Man

Dat is het ook wel een beetje met deze film. Je vind het geweldig of verschrikkelijk, het kan er niet tussenin zitten. Ik persoonlijk raad hem aan, maar Moederlief raad hem volgens mij sterk af. Het is aan jou! Laat je hieronder weten wat je van Swiss Army Man vindt als je hem gezien hebt?

27 reacties op “Dochterlief kijkt Swiss Army Man”

  1. Ik heb de film niet gezien maar ik kijk er naar uit om hem te zien! Hij lijkt me GEWELDIG (idioot). Ik denk dat ik de hele film precies ga kijken als je moeder en dat het 1 van de raarste films zou zijn die ik ooit hen gekeken. Maar ik kijk er naar uit!

  2. Ik had er nog nooit van gehoord, maar een schetend lijk als vervoermiddel? hoe verzinnen ze het, hahaha. En Harry Potter mag er dus zo slecht mogelijk uitzien, als ik het goed begrijp. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »