Ga naar de inhoud
Home » Recensie: Tienerklets

Recensie: Tienerklets

Tienerklets

Kennen jullie Gezinnig? Het is een webshop en een superleuk merk opgericht door twee moeders. Ze ontwikkelen producten die bijdragen aan plezier, planning en communicatie binnen het gezin. In de webshop verkopen ze ook producten van andere merken maar dus ook met het doel de organisatie in huis op een leuke manier te bevorderen.

Een tijd terug kreeg ik een Gezinnig weekplanner van een vriendin (een heel praktisch ding moet ik zeggen) en zo leerde ik het merk kennen. Ik was meteen fan!

Tieners, een vergeten volk

Gezinnig heeft ook invulboeken voor ouder en kind. Het idee hierachter is dat het invullen en lezen van de boeken de 1 op 1 aandacht tussen ouder en kind bevordert. Er zijn meerdere boeken in de collectie zoals Kletsboek, Tafelklets, Traktatieklets (zo leuk! Geen boek maar kaartjes met vragen en opdrachten voor aan je traktatie), Slaapklets en…Tienerklets. Laat dat laatste boek nou onze aandacht hebben getrokken want tieners is een vergeten volk. Wisten jullie dat?

Dat hoor ik constant van Dochterlief. Je hebt spellen voor kleine kinderen, leuke dingen voor volwassenen, kleding voor kleine kinderen, kleding voor volwassenen maar die groep ertussen, de tieners, die worden dus vergeten. Om een lang verhaal kort te maken – wij kregen Tienerklets toegestuurd en waren blij dat we het mochten testen!

Een boek om in te schrijven

Het concept is eigenlijk heel simpel maar tegelijkertijd ook geniaal want het is gewoon een boek met steeds twee dezelfde bladzijdes met vragen, lijstjes en/of opdrachten over een bepaald onderwerp. 1 bladzijde kan worden ingevuld door de tiener en de andere door de ouder (of door een vriendin, een oma, een broertje, nou ja, vul maar in). De onderwerpen lopen uiteen van welk eten je lekker vindt, wat voor klusjes je vervelend vindt in huis, wat je allemaal doet online tot wat ‘moeilijkere’ onderwerpen zoals seks, drugs en de dood. Het geheel is leuk uitgevoerd met grappige illustraties en sprekende kleuren.

Het zijn dus zoals gezegd invulbladen dus het is ontzettend leuk voor ‘later’ wanneer het helemaal ingevuld is. Onderaan elke bladzijde zijn er wat vragen die uitnodigen om te kletsen over een bepaald onderwerp. In de praktijk is het zo, bij ons in ieder geval, dat de vragen niet echt op de letter gevolgd zijn omdat je al bij het invullen van de vragen over een onderwerp begint te praten en je je dus niet meer echt houdt aan de vragen in het boek maar het doel…1 op 1 aandacht tussen ouder en kind wordt absoluut wel gehaald. We hebben volop gepraat en gelachen. Voor sommige onderwerpen was Dochterlief nog niet klaar, die hebben wij gewoon overgeslagen.

Er zaten ook wat grappige onderwerpen tussen die ze samen met haar broertje van 11 heeft gedaan en ze wilt Tienerklets dit weekend ook meenemen naar een vriendin om met haar nog wat in te vullen. Ze vindt het dus wel echt leuk ook al was ze het niet met alle onderwerpen eens 🙂

Wat vond SRSCK van Tienerklets

Wat wij er dus van vonden? Leuk om te doen en geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12 (sommige onderwerpen v.a een jaar of 14). Je kunt lekker lachen met vrienden of met je familieleden maar het is ook een perfect boek om bepaalde onderwerpen met je ouders/kinderen aan te snijden die je anders moeilijk zou vinden. Een goede steun in de rug om het dialoog aan te gaan met pubers als de communicatie wat stroef loopt. Ook erg leuk als cadeau voor tieners!

Wil je meer weten over de producten van Gezinnig of wil je Tienerklets aanschaffen? Ga dan even snuffelen bij de webshop van Gezinnig!

S_icon_200pxl

2 reacties op “Recensie: Tienerklets”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »