Ga naar de inhoud
Home » Win | Reis naar het Noorden

Win | Reis naar het Noorden

Reis naar het Noorden

Reis naar het Noorden heet oorspronkelijk Tout en Haut du Monde. De film draait sinds een paar dagen in de Nederlandse bioscopen. Wij keken naar de Nederlandse versie. Ja, je weet, wij zijn filmfanaten in huize Srsck. Zo nu en dan komt er een film voorbij die er voor mij echt uitspringt. Zo ook met Reis naar het Noorden. Man, man, wat een mooie animatiefilm is dat toch. Lees vooral verder want we hebben ook een winactie waarbij je een verrassingspakket met o.a twee vrijkaarten kunt winnen. Twee winacties in twee dagen hoor ik je al denken. Ja, hee, het is niet voor niets bijna kerst he 🙂

Long way North NL poster v2 web

Het verhaal:

Sasha is een eigenwijs meisje dat opgroeit in het aristocratische milieu van Rusland aan het einde van de 19e eeuw. Ze is 15 jaar oud en er wordt van haar verwacht dat ze zich als een echte dame gedraagt. Haar ouders zouden graag willen dat ze met de adviseur van de Tsaar zou trouwen, een hele nare valse man. Maar Sasha is daar allemaal niet mee bezig, het enige wat zij wilt is de Davaï vinden en ze is behoorlijk vastberaden!!

De Davaï is het schip van Sasha’s opa, Oloukine. Toen ze kleiner was had Sasha een hele hechte band met haar opa, een bekende ontdekkingsreiziger. Ze keek ook erg naar hem op maar zijn laatste expeditie was gedoemd te mislukken. Tijdens een reis naar de Noordpool verdwijnt hij. Zijn schip, de Davaï, wordt nooit teruggevonden. Er wordt door bepaalde hoge piefen, waaronder de adviseur van de Tsaar, wat lacherig gedaan over hem en over zijn mislukte expeditie. Sasha zet alles op alles om de Davai te vinden en de eer van haar opa te herstellen.

Wat ik vond

Reis naar het Noorden is een Franse film maar wij hebben hem in het Nederlands gezien. De nasynchronisatie is goed gedaan, je staat er helemaal niet bij stil dat de film oorspronkelijk in een andere taal is. Sasha is een leuk en interessant personage. Ze is stoer en vastberaden maar ze is ook gewoon een jong meisje. Ze deed me een beetje denken aan Merida uit Brave of aan Mulan, zo’n type zeg maar 😉

Wat ik vooral geweldig vind aan de film is hoe mooi de beelden zijn, niet in de zin van moderne computeranimatie en dat soort gedoe maar juist heel eenvoudig en authentiek, de beelden lijken wel schilderijen. Echt prachtig. Dat schilderachtige wordt versterkt door de bijzondere kleurkeuzes en de mooie muziek. De eenvoud en het minimalisme van de beelden deed me een beetje denken aan tekenfilms uit de tijd dat ik zelf klein was, gewoon lekker 2D 😉 Een vleugje nostalgie dus!

Schilderachtige beelden
Schilderachtige beelden

Reis Naar het Noorden won de publieksprijs op het animatiefilm-festival van Annecy en dat vind ik ook helemaal terecht. De film zal zowel kinderen als volwassenen weten te bekoren. Mijn kinderen vonden de film leuk en vooral spannend en ik keek er zelf met een hele andere blik naar en genoot ook volop.

En ook…

Wij zagen de naam van een vriend van ons tussen de stemacteurs maar we wisten niet wiens stem hij deed. Dat is echt heel grappig want de kids en ik probeerden dus zijn stem steeds te herkennen. “Nee dat is hem niet”, “Is hij dat? Nee…”, “Zou het?” en toen in koor: “Jaaa! Dit is hem!” En natuurlijk vonden we hem het het beste doen van alle stemacteurs 😉

sasha

Winactie

Helaas is deze winactie verlopen. De winnaars hebben een e-mail ontvangen. 

Wij mogen twee Reis naar het Noorden verrassingspakketten weggeven met natuurlijk ook 2 x 2 vrijkaarten om deze bijzondere film te zien (de perfecte film tijdens de kerstvakantie als je het me vraagt!).

Meedoen kan door ons te volgen op Instagram. Vertel ons vervolgens in de comments hieronder of op 1 van de kanalen (met een geldig e-mailadres!) met wie je naar Reis naar het Noorden wilt gaan. Je kunt meedoen tot en met 25 december.

Algemene informatie

Regie: Rémi Chayé

Stemacteurs (NL versie): o.a. Sanne Bosman (Sasha), Simon Zwiers (Lund), Erik van der Horst (Larson), Soy Kroon (Katch) en Daan van Rijssel (Galway).

Speelduur: 81 minuten

S_icon_200pxl

1 reactie op “Win | Reis naar het Noorden”

 1. Hallo Moederlief,
  Wat zou ik graag met mijn lieve dochter Isis naar deze film gaan. Een middagje samen genieten en ons verbazen over deze volgens mij prachtige film.
  Isis is net 5, stoer, slim, creatief, gek op dansen, muziek, knutselen en tekenen. Ik ben bijna 42, reislustig, ook creatief en gek op bijzondere films. Zoals deze.

  Ik hoop dat we winnen…

  Groet,
  Jikke uit Oudemirdum (Friesland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »