sexy beasts
|

Sexy Beasts: First Dates meets The Masked Singer

Sexy Beasts is de liefdesbaby van First Dates en The Masked Singer. Ik weet niet in hoeverre het Netflix datingprogramma grappig bedoeld is, maar ik kwam niet in ieder geval niet meer bij. Als je zin hebt om te lachen, dan raad ik het je van harte aan.

Dieren, aliens en heksen

Het concept van Sexy Beasts is eenvoudig. Een vrijgezel op zoek naar liefde wordt gematcht met drie personen. Op date komen ze meer over elkaar te weten en kunnen ze zien of het klikt. Verschil met de andere datingshows: Ze hebben alle vier een masker op.

Het zijn niet zomaar schattige maskers maar enorme maskers en protheses, die de vorm van iemands gezicht volledig verhullen. Ze zijn verkleed als dolfijnen, bevers, duivels en heksen. Het idee is dus om ‘op elkaar te vallen’ vanuit het innerlijk en zich niet te laten (af)leiden door het uiterlijk.

Sexy Beasts

Na elke date laat de vrijgezel één van de drie matches gaan tot er eentje overblijft. Elke keer dat er eentje eruit gegooid wordt, dan wordt het uiterlijk onthuld. Natuurlijk hebben de vrijgezelle elke keer spijt want alle vrijgezellen die meedoen zijn bloedmooi. Tenminste, voor Amerikaanse tv-standaarden.

Over de top Amerikaans

Niet alleen het uiterlijk van de deelnemers is heel Amerikaans maar de hele show is stereotype ‘Amerikaans’ tot aan de voice over toe. Ik moest vooral erg lachen om hoe elke deelnemer heel erg serieus vertelt dat ze er genoeg van hebben om op hun uiterlijk beoordeeld te worden en dat ze toe zijn aan een relatie met diepgang waarbij het echt gaat om het innerlijk. Girl, oppervlakkiger dan dit programma krijg je ze niet!

sexy beasts dating

De bever roept daarentegen wel op een gegeven moment ‘ass first, personality second’. Sja, dat kan ook. Daar zit geen masker voor. Between you and me, het is soms wel echt bizar – tot aan het ongemakkelijke toe – om mensen met enorme dierenhoofden handje te zien vasthouden. Het is een hele nieuwe ervaring om dolfijnen en aliens elkaar te zien zoenen, een bever te zien verkondigen dat hij billen erg belangrijk vindt of om op date te bijlenwerpen. Ja, het is een ding.

Kortom, het is erg grappig. Er staan op dit moment zes afleveringen van Sexy Beasts op Netflix. Kijk jij wel eens naar datingprogramma’s en had je Sexy Beasts al gespot?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Het lijkt mij ook lachwekkend. Had het gezien bij de nieuwe programma’s, maar meestal ben ik zo uitgekeken op dit soort datingseries. Toch een keer proberen nu 😉

  2. Een nieuwe manier van daten dus! Ik zie dit programma wel naar Nederland komen hoor haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.