Ga naar de inhoud
Home » Spellen: Ik hou van Holland, het verjaardagsspel

Spellen: Ik hou van Holland, het verjaardagsspel

ik houd van holland

Geschreven door Little Miss

Joepie! Het is bijna pakjesavond! Dat moet gezellig worden en dat wordt het ook zeker met het “Ik Hou van Holland verjaardagsspel”! Het spel ziet eruit als een pakketje met de kleuren rood wit en blauw. Het komt namelijk uit het tv programma “Ik hou van Holland”. In het programma doen ze een spelletje met een cadeau dat ontploft wanneer de tijd om is. Dit is een beetje hetzelfde.

oudejaars
Hier spelen ze het spel in het tv programma

Hoe speel je het?

In het pakketje zitten heel veel kaarten met blauwe en groene vragen (drie blauwe en één groene vraag op elke kaart, 2 op elke kant), confetti en een dekseltje met daarin een tulp. In het dekseltje kun je confetti doen als je dat leuk vindt maar dan ligt het na het spel wel over de grond! Zonder confetti is het spel ook leuk . Er moeten ook batterijen in het pakketje (die moet je zelf kopen). En je moet met de deksel open spelen.

Het verjaardagsspel gaat als volgt:

Je haalt de kaarten uit het pakketje, klikt op ‘on’ en dan klik je op het knopje naast het knopje on. Dan gaat het cadeau tikken en de tijd gaat in! Iemand leest de vragen voor (in de serie is dat Linda de Mol en dan doet zij niet mee, maar in het spel kan diegene wel meedoen, dan leest iemand anders gewoon even de vraag voor). De groene vragen zijn voor kinderen en de blauwe vragen voor volwassenen. Als je het goede antwoord geeft, geef je de bom door aan degene naast je. Geef je het foute antwoord, dan wordt jou een nieuwe vraag gesteld. Het cadeau gaat steeds sneller tikken en op een gegeven moment: BOEM!!!!!!! De tulp springt eruit!

De tulp springt eruit
De tulp springt eruit

Wat voor vragen krijg je?

Mijn klein broertje is 6 en voor hem zijn de vragen soms te moeilijk. Er staat ook dat het verjaardagsspel voor boven de 8 jaar is. Hier zijn twee voorbeelden van de groene vragen, dus de vragen voor kinderen:

Hoe heet de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima?

Van welk kinderboekenreeks van Paul van Loon kwam in 2011 een film uit?

En een voorbeeld van een blauwe kaart:

Wie zei in 1996: “Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij zo dom?”

Groene en blauwe vragen
Groene en blauwe vragen

Het is een heel grappig en spannend spel. Het verjaardagsspel kost ongeveer 20 of 25 euro. Hopelijk geniet je ervan en hebben jullie een hele gezellige pakjesavond! Veel plezier!

4 reacties op “Spellen: Ik hou van Holland, het verjaardagsspel”

    1. Volgens mij niet. In het spel zitten 440 vragen waarvan 110 speciaal voor kinderen. Als je die allemaal kent zou je eventueel Triviant vragen kunnen gebruiken?!

  1. Pingback: Top 37 ik hou van holland bom spel Update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »