Ga naar de inhoud
Home » Top 10 leukste stemacteurs

Top 10 leukste stemacteurs

stemacteurs

Sommige stemmen zijn enorm bekend; desondanks heeft niemand enig idee wie er achter de stem schuilgaat. Heb jij bijvoorbeeld ooit van Tress MacNeille gehoord? Nee? Haar stem ken je wel vrijwel zeker want ze spreekt de stemmen in van enorm veel animatie personages. Best gek als je erbij stilstaat, toch? We duiken daarom even in de wereld van de stemacteurs.

De stem van Simba

Toen we in Disneyland Parijs waren laatst hoorden we een liedje uit the Lion King. Dochterlief zei toen iets in de trant van “wow wat een mooie stem heeft dat jongetje”. Waarop ik me afvroeg of het wel echt een jongetje zou zijn. Was het niet gewoon een vrouwenstem? We kwamen er in ieder geval niet uit waardoor ik, eenmaal thuis, meteen opzocht wie er achter de stem van kleine Simba schuilging.

Kleine Simba, met de klok mee:
Kleine Simba, met de klok mee: Jonathan Taylor Thomas, Jason Weaver, Evan Saucedo en Matthew Weinberg.

Dochterlief had soort van gelijk – want ja het was een jongetje, maar eigenlijk wordt Simba’s stem gedaan door meerdere jongens. Jonathan Taylor Thomas is bijvoorbeeld de spreekstem van Simba, maar Jason Weaver doet de zangstem (en dan nog, bij 1 scene die later heruitgebracht is wordt die zangstem weer gedaan door Evan Saucedo). En in deel 3 werd kleine Simba’s stem gedaan door Matthew Phillip Weinberg. Matthew Broderick doet de stem van de volwassen Simba in de drie delen. De stem die dochterlief bedoelde was de stem van Jason Weaver die ten tijde van de film een jaar of 15 was.

Spongebob

Tom Kenny en enkele van zijn karakters
Tom Kenny en enkele van zijn karakters

Tom Kenny was vroeger een rockzanger. Hij is de vaste stem van Spongebob Squarepants. Daarnaast doet hij behoorlijk veel andere stemmen (meer dan 600 inmiddels!!) zoals die van de burgemeester van Townsville in The Powerpuff Girls, de ijskoning en Gunter in Adventure Time, Spyro en sinds 2011 Konijn in Winnie de Poeh.

Mario uit Super Mario

Charles Martinet doet al bijna 23 jaar de stem van Mario! Hij doet ook de stem van andere Nintendo personages, waaronder Luigi, Wario en Waluigi maar Mario is echt zijn vaste personage.

Mavis in Hotel Transylvania

Selena speelt Mavis en Selenia
Selena speelt Mavis en Selenia

Mavis wordt gespeeld door Selena Gomez. Selena deed eerder ook de stem van Selenia in Arthur en de Minimoys en de stem van de kleine Helga in Horton.

The Amazing World of Gumball

stemacteurs

Bij Gumball en Darwin valt op dat de jongens steeds plaats moeten maken voor een vervanger zo gauw hun stem zwaarder wordt. Daar had ik zelf niet bij stilgestaan maar dat is natuurlijk hartstikke logisch! Gumball’s stem werd gedaan door Nicky Jones, daarna door Logan Grove en nu door Jacob Hopkins. Darwin’s stem werd gedaan door Kwesi Boakye en nu door Terrell Ransom Jr.

De Frozen-dames

De Frozen-dames
De Frozen-dames

Elsa’s (volwassen) stem wordt gedaan door Idina Menzel en Anna’s (volwassen) stem door Kristen Bell.  Beide dames zijn actrices maar dit is naar mijn weten de enige keer dat ze hun stem geleend hebben aan een animatie.

The Powerpuff Girls

Over het algemeen (enkele uitzonderingen daargelaten) worden de stemmen van de drie Powerpuff Girls gespeeld door Cathy Cavadini (Blossom), Elizabeth Daily (Buttercup) en Tara Strong (Bubbles).

stemacteurs powerpuff girls

En nog een paar stemacteurs waar ik nieuwsgierig naar was….

(Ash’s) Pikachu’s stem wordt gedaan door Ikue Otani

Ash's Pikachu

De stem van Agnes wordt gedaan door Elsie Fisher

Agnes

Bart Simpson wordt gespeeld door Nancy Cartwright

Bart

De stem van Perry het vogelbekdier wordt gedaan door Dee Bradley Baker.

perry

Charlie Adler speelde zowel Cow als Chicken!

stemacteur cowchicken

Wie zijn jouw favoriete stemacteurs? Lijkt het je een leuk beroep? Als je het leuk vindt om er meer over te lezen, kun je hier een interview met Daan van Rijssel lezen. Hij doet stemacteerwerk in Nederland. Hij speelt bijvoorbeeld de Nederlandse stem van Crash in Crash en Bernstein.

1 reactie op “Top 10 leukste stemacteurs”

  1. Echt geen idee wie mijn favoriet is. Het lijkt me wel een leuk beroep. Mijn oud collega heeft een stemmetje van een van de visjes in Finding Nemo gedaan. Ik was echt een beetje jaloers. Hoe leuk is dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »