Ga naar de inhoud
Home » The Scorch Trials: Recensie

The Scorch Trials: Recensie

Scorch Trials

Ik ben laatst naar The Scorch Trials geweest en hij was super gaaf! Ik vond het eerste deel wel iets beter. De twee delen zijn gebaseerd op de boeken van James Dashner. Ik heb ze nooit gelezen maar ik wil het wel echt super super graag. Ik heb gehoord dat the Scorch Trials heel erg anders is dan het boek. Ik ben met mijn vriendin Z. naar de bioscoop gegaan. Ik was ook met haar naar het eerste deel, The Maze Runner, geweest. Z. vond het tweede deel beter. We kunnen in ieder geval niet wachten om naar het derde deel te gaan!

The scorch trials
The Scorch Trials

Het verhaal

Thomas en een paar van zijn vrienden hebben de maze overleefd, en komen in een soort opvangcentrum voor na de maze. Ze zeggen daar dat ze je naar een veilige plek sturen, maar Aris en Thomas weten dat dat niet zo is. Daarom ontsnappen ze met hun vrienden naar buiten, waar ze een soort grote woestijn aantreffen: The Scorch Trials. Het is een hele gevaarlijke plek, met Cranks. Cranks zijn mensen met de flare, waardoor ze zijn veranderd in een soort mensetende monsters met zwart vloeistof dat uit ze komt (beetje raar maar oké).

Als je gebeten wordt door een Crank, dan word je er zelf ook één. Thomas en de anderen moeten naar een veilige plek en willen daarom naar de bergen gaan. Zal het hun lukken de Cranks te ontwijken en bij de bergen te komen?

Wat ik vond

Ik vond The Scorch Trials goed, maar sommige dingen waren eng. Er waren bijvoorbeeld steeds schrikeffecten waarbij je ineens die Cranks zag. Voor de rest was de film wel heel erg gaaf! De omgeving waarin het zich afspeelt was echt enorm goed gemaakt. Er zaten heel erg spannende stukken in, waardoor ik echt op het puntje van mijn stoel zat!

Het leukste personage vind ik (natuurlijk) Newt, gespeeld door Thomas Brodie-Sangster 🙂 Hij is in de film echt heel schattig. Minho vind ik ook gaaf omdat hij grappig is. Het stomste personage vond ik Teresa! In de film doet ze iets super gemeens! En er kwamen ook nieuwe personages bij, waarvan ik Brenda leuk vond.

Newt <3 <3
Newt

(Update!! Ik kom er vandaag, 18 oktober, per ongeluk achter dat The Scorch Trials een 16+ film is!! Omdat het eerste deel vanaf 12 jaar was hebben we nooit gedacht dat het tweede deel voor een andere leeftijd was! In de bioscoop zeiden ze ook niets toen we kaartjes kochten en nu zag ik het net opeens toevallig! Echt raar, het eerste deel voor 12 en het tweede deel voor 16!! Maar toch vind ik het ook wel kloppen want er zitten wel echt wat enge dingen tussen zoals de monsters)

Algemene info

Regisseur: Wes Ball

Acteurs: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Jacob Lofland, Rosa Salazar.

Speelduur: 131 minuten

4 reacties op “The Scorch Trials: Recensie”

  1. Leuke review, ben ook erg benieuwd naar het 2e deel! Ik ben trouwens 30 en behoor ook niet tot de doelgroep, maar ik vind dit soort films echt fantastisch! Ik lees ook veel Young Adult boeken, ondanks dat ik geen tiener meer ben kan ik me nog prima relaten tot deze leeftijd 😉 Foreeeeever young 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »