Ga naar de inhoud
Home » 5 films met Morgan Freeman

5 films met Morgan Freeman

morgan freeman

Morgan Freeman vind ik echt een geweldige acteur en hoe ouder hij wordt hoe aantrekkelijker ook nog. Pluspuntje dus 😉 Op Netflix zijn er momenteel best veel films met hem waaronder een paar hele goede. Daarom hier mijn Morgan Freeman-kijk-tips!

De man met 1 Oscar

Freeman is 79 jaar oud en hij acteert al sinds eind jaren ’60. Hij verhuisde toen naar Los Angeles waar hij, waar en wanneer mogelijk, acteerde en danste. Hij woonde in die tijd ook in New York en San Francisco. In de jaren ’80 kwam zijn doorbraak met films als Brubaker en Street Smart (waar hij zijn eerste Oscar nominatie voor kreeg).

In al die tijd is hij ‘slechts’ 5 keer genomineerd voor een Oscar en heeft hij maar 1 van die nominaties weten te verzilveren. Zijn enige Oscar kreeg hij in 2004 voor zijn rol in Million Dollar Baby.

In 2012 won Morgan Freeman wel de Cecil B. DeMille Award. Deze prijs wordt tijdens de Golden Globes uitgereikt voor bijzondere prestaties over een gehele filmcarrière.

De vierde van zes kinderen

De liefde voor acteren zat er al vroeg in. Al vanaf zijn negende speelde hij mee in (school)producties. Zijn ouders waren best arm, zijn moeder was juf en zijn vader kapper. Ze hadden zes kinderen, waarvan vijf jongens. Freeman werd in Memphis geboren maar hij verhuisde als kind meerdere keren. Hij woonde een tijdlang in Charleston, Mississippi bij zijn oma. Tegenwoordig woont hij deels in New York en deels in Charleston, Mississippi.

Morgan is hij twee keer getrouwd geweest en hij heeft vier kinderen. Hij had met zijn tweede vrouw ook zijn stiefkleindochter uit zijn eerste huwelijk geadopteerd (volg je het nog?), E’dena Hines. E’dena werd in 2015 door haar vriendje vermoord…

Netflix kijktips

The Bucket List

Deze film uit 2007 is prachtig mooi, ontroerend, grappig en een film die inspireert en je laat nadenken. Het verhaal gaat over twee oudere mannen die kanker hebben en terminaal ziek zijn. Ze worden gespeeld door Freeman en Jack Nicholson. De een is superrijk, de ander werkt al jaren keihard en redt het allemaal maar net financieel. Ze beslissen het beste nog te halen uit de tijd die ze nog hebben en gaan avonturen tegemoet met een bucket list op zak.

morgan freeman

Last Vegas

Deze komedie uit 2013 heb ik eergisteren gekeken en ik vond het een vermakelijke film. Niet teveel nadenken, gewoon een grappige film en goede acteurs. Michael Douglas, Robert De Niro, Kevin Klein en Morgan Freeman (dus niet zo’n klein beetje sterrencast!) spelen vier vrienden die elkaar al zestig jaar kennen.

Morgan Freeman in Last Vegas

Wanneer Billy ze laat weten dat hij gaat trouwen met een vrouw van half zijn leeftijd beslissen de vrienden om een geweldig vrijgezellenfeest voor hem te geven en helemaal los te gaan in Las Vegas.

Amistad

Amistad is een drama uit 1997 geregisseerd door Steven Spielberg, net als The Shawshank Redemption. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amistadopstand.

Morgan Freeman

Dat was een opstand in 1839 op een slavenschip genaamd, je raadt het al, La Amistad. Het schip voer zou uit Havana in Cuba met 49 Afrikaanse slaven varen naar Puerto Principe in Cuba maar de slaven wisten zich te bevrijden. De hoofdrollen worden gespeeld door Morgan Freeman en Anthony Hopkins.

The Shawshank Redemption

Een van mijn all time favorieten! Deze film uit 1994 is werkelijk tijdloos. Ik heb The Shawshank Redemption laatst voor de zoveelste keer weer gekeken, met Dochterlief deze keer, en het blijft boeien. Ook Dochterlief was helemaal onder de indruk van de film.

Morgan Freeman

Andy Dufresne wordt naar de Shawshank gevangenis gestuurd voor de moord van zijn vrouw en haar minnaar. Hij is een nette bankier en zegt onschuldig te zijn. In de gevangenis ontmoet hij Red, gespeeld door Morgan Freeman. Het verhaal wordt verteld door Red. Het is een verhaal over corruptie, onrecht en vriendschap. De film kreeg toen ter tijd 7 Oscarnominaties maar won er geen 1. Zeer onterecht als je het mij vraagt. Geniale film!!

Red

Een actiefilm en weer eentje met een hele waslijst aan goede acteurs, o.a John Malkovich en Helen Mirren. Frank, gespeeld door Bruce Willis, is een voormalig CIA agent. Hij heeft dat leven ook lekker achter zich gelaten en leidt nu een ‘gewoon’ leven tot een groep huurmoordenaars het op hem gemunt blijken te hebben. Frank heeft dan ook weinig keus en moet zijn oude team om hulp vragen.

morgan bruce john

En ook…

Behalve bovenstaande vijf persoonlijke tips zijn er meerdere films met Morgan Freeman op Netflix op het moment. Bijvoorbeeld Evan Almighty, helemaal niet mijn soort film/humor maar ik vind Morgan Freeman daarin ook wel weer erg tof als God. En de kids vonden het wel een leuke film 🙂

morgan freeman kevin costner

En Now You See Me, het eerste deel. Leuk, actie en vermaak, zonder meer. Verder nog twee Batmans, Batman Begins en The Dark Knight, als je ervan houdt zijn ze leuk. En Robin Hood, de oude uit 1991, met Kevin Costner als Robin Hood. Ik vond hem leuk toen ik jong was maar vond er nu eigenlijk niets meer aan haha. Verder nog een paar zoals o.a The Heist en The Contract maar daar kan ik niets over zeggen want die heb ik nog niet gezien.

Vinden jullie Morgan Freeman ook zo leuk? Welke film met hem zou je mij aanraden?

2 reacties op “5 films met Morgan Freeman”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »