Ga naar de inhoud
Home » Shoppen: hoge taille bikini’s

Shoppen: hoge taille bikini’s

bikini's shoppen

Word je al gestoord van al die reisadviezen? Je zou denken dat je naar een land met code geel kunt reizen maar zelfs dat is niet altijd mogelijk want sommige landen met code geel hebben zulke strenge toelatingsreizen dat je er alsnog niet binnenkomt. Het is dus echt goed kijken hoe het allemaal in elkaar steekt. Ik moet zelf nog even geduld hebben want ik heb pas in augustus vakantie. Dat betekent: shoppen voor een bikini! Even wat voorpret is altijd goed, toch? En dit jaar ga ik voor hoge taille bikini’s.

Code rood

Eigenlijk was vorige zomer de eerste keer dat ik alleen met mijn jongste op vakantie zou gaan. We gaan altijd met zijn viertjes maar nu de twee oudsten de 18 zijn gepasseerd hebben ze eigen vakantieplannen. Het hele feestje ging toen niet door – degenen die me al langer volgen weten nog wel hoe erg ik baalde toen 8 uur vóór vertrek onze vakantiebestemming code rood kreeg.

De volgende landen hebben nu groen: IJsland, Malta, Hongkong, Macau, Polen, Roemenië, Saba en Sint-Eustatius. IJsland staat sowieso op mijn bucketlist en Saba en Sint-Eustatius zijn prachtig denk ik terwijl Malta ideaal is voor een strandvakantie. Keuze zat dus op zich, maar ik wil naar La Douce France.

yellow polka dot bikini
Yasmine Eslami Bikini

Code geel

Frankrijk heeft net deze week code geel gekregen. Duimen dat het zo blijft. I love yellow!! Ik ben inmiddels al twee jaar niet geweest en ik mis mijn vrienden en familie en ‘mijn’ dorp. Ik kijk dan ook enorm uit naar augustus.

Ken je dat liedje: “It was an itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini, that she wore for the first time today. An itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini. So in the locker, she wanted to stay. Two, three, four, stick around, we’ll tell you more”. Wanneer ik de lyrics lees, dan krijg ik spontaan het liedje in mijn hoofd.

Maar goed, het meisje uit het liedje draagt een gele bikini. Lastige kleur als je het mij vraagt. Ik kies zelf voor minder opvallende kleuren.

Niet té itsy bitsy teenie weenie

Ik ben altijd dun geweest maar ik merk de laatste jaren dat het toch anders wordt na je 40ste. Mijn lichaam neemt me de Twix echt minder in dank af. Ik heb veel bikini’s maar ze zijn allemaal wel best itsy bitsy teenie weenie en daar voel ik me toch niet meer zo fijn bij. Mijn maat is de laatste 20 jaar – tot 1,5 jaar geleden – niet veranderd waardoor ik in mijn kast nog best veel kleding heb die ik al droeg toen ik 25 was. Dat past niet meer bij hoe ik nu ben.

Livera bikini Miljuschka
Miljuschka in Livera bikini

Toen zag ik op de Insta van Miljuschka een hele toffe bikini van Livera voorbijkomen vorige week, eentje met een relatief hoge taille, en het lijkt me wel een goed model om eens uit te proberen.

hoge taille bikini's
Het Livera bikinibroekje dat Miljuschka draagt kost 19 euro en is nu afgeprijst naar 14.

Ik ging dus op zoek naar hoge taille bikini’s en ik heb best heel wat mooie gevonden, al zeg ik het zelf.

Elegante bikini Ralph Lauren
Color-blocked bikini van Ralph Lauren. Broekje is 75 euro en de top 95 euro.
Geen koopje dus maar wel een hele stijlvolle bikini.

Dit hoge taille broekje van Chantelle vind ik supermooi maar ik kan nergens een foto vinden van de gehele bikini en dat vind ik irritant. Dan koop ik het eigenlijk al niet. Maar dus wel een mooi model en hele mooie print vind ik.

chantelle bikinibroek
Hoge taille bikinibroek van Chantelle, kost 44,95 bij de Bijenkorf

Het Zweedse label Scampi heeft heel veel hoge taille bikini’s dit jaar, check het out. Ik vind het sowieso altijd een erg tof merk. De stoffen worden gemaakt in Italië van oude visnetten die in zee drijven. Ze gaan lang mee en bieden de hoogste weerstand tegen zonlicht, chloor en zonnebrandcrème, altijd met UPF 50.

Hoge taille bikini's deze zomer
Veel hoge taille bikini’s bij Scampi

Old Hollywood glamour

Hoge taille bikini’s zijn fijn als je een beetje onzeker bent over je figuur of als je leeftijd niet rijmt met itsy bitsy weenie bikini’s maar ik vind ze daarnaast ook vaak erg elegant. Bovendien accentueert een hoge taille je rondingen op een goede manier. Een beetje Marilyn Monroe vibes en old Hollywood glamour!

hoge taille bikini's
Bikini van Calzedonia (waar ik bijna al mijn bikini’s koop). Het broekje kost 20 en de top 40.

Bij Calzedonia hebben ze ook high-waisted shapewear bikini’s. Ze zijn vrij basic, zie hieronder en komen in 4 kleuren. Ik ben er wel nieuwsgierig naar want hoeveel kun je shapen met één broekje? De broekjes zijn 20 euro en de tops rond de 20 euro, het hangt af van het model dat je kiest.

Hoge taille bikini shapewear
Hoge taille shapewear van Calzedonia

De bikini’s van Marlies Dekkers zijn niet goedkoop maar ik kan uit ervaring zeggen dat alles van Marlies Dekkers jaren en jaren meegaat. Ik vind de vintage nautische look van de highwaist bikini hieronder erg mooi. De modellen van de tops zijn bovendien net anders dan anders met die bretonstrepen zo.

Marlies Dekkers vintage bikini
Capitana highwaist bikini van Marlies Dekkers, top is 90,96 en broekje is 55,96. Er zit nu namelijk 30% op maar ik weet niet hoelang die korting blijft gelden.

Ook de Starboard collectie van Marlies Dekkers viel me op. De kleurencombinatie rood, blauw en ivoor en de rode accenten zoals het anker op de bikinibroekjes, met knipoog naar de oude zeemans tattoo, vind ik erg mooi. De bikini’s en badpakken uit deze lijn zijn afgewerkt met goudkleurige sliders en sluitingen. Schip ahoy!

hoge taille bikini's Marlies Dekkers
Uit de Starboard collectie van Marlies Dekkers

Voor leuke maar niet al te dure kleding kijk ik regelmatig bij Monki. Vooral overhemden en jurken koop ik er maar ze hebben dus ook badmode. Ik loop er gewoon langs maar je kunt ook online bestellen. Qua stijl is het mij soms iets te jong, maar ik slaag er alsnog vaak. Deze hieronder vond ik wel geinig!

bikini hoge taille print
Van Monki, broekje is 12 en topje is 15. (je kunt de bandjes verwijderen voor strapless)

Bij Hunza G hebben ze bikini’s in twee kleuren en de kleurcombinaties vind ik erg mooi. Die roodbruin/mint duo hieronder vind ik zelf het mooiste maar ze hebben veel meer combinaties. Je herkent de naam van het merk misschien – voornamelijk bekend door één van de outfits van Julia Roberts in Pretty Woman.

Hunza bikini
Deze bikini wordt als set verkocht voor 165 euro

Last but not least, zag ik bij Hünkemoller de bikini hieronder. Die is heel tof, niet? High waisted met vrolijke kleuren en een strik aan de voorkant en mooi model bijpassende bikinitop. Deze bikini is onderdeel van de I AM Danielle collectie, een samenwerking met model Danielle van Grondelle.

plus size model
Bikinibroek is 19 euro en de top is 33

Wat vind jij van hoge taille bikini’s? Draag je bikini’s of badpakken?

16 reacties op “Shoppen: hoge taille bikini’s”

 1. Ik vind het mooi, ik heb zelf nog een laag broekje, maar moet eerlijk zeggen dat ik dit hoge erg mooi vind staan. Ik draag trouwens wel altijd een bikini.

 2. zooooo, dat waren een boel bikini´s. Ik draag geen bikini´s±ik ben zo klein van stuk, dat ik maar een klein stukje buik kan showen. En dat vind ik niet leuk. Dan maar gewoon geen buik laten zien

 3. Hiiiii Frederique! Ik heb even snel de top Chantelle gezocht voor je: is het deze toevallig?
  https://www.debijenkorf.nl/chantelle-bikinitop-met-beugel-en-print-1156050018-115605001898054?gclid=CjwKCAjwoNuGBhA8EiwAFxomA4aCKGLxXfjk7AIpjADOPHIz952tT6CobhW4d8hfbgn2xpg9H_3kFhoC1mcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

  En ik dacht dat ik niet van high waisted hield, maar de zwarte van Calzedonia en die kleurige uit de collectie van Daniëlle zijn prachtig! Mooi overzicht heb je gemaakt!

 4. Wat een heerlijk zomers blog met een mooi overzicht heb je er van gemaakt.
  Hoewel de hoge bikinibroekjes niet echt mijn smaak zijn vind ik ze wel heel erg sjiek ogen. Het mooie is wel dat er voor iedereen wel iets tussenzit dat past. Het is geen een-haps-worst meer en gelukkig ook niet allemaal meer maatje 34 of nog dunner wat de klok slaat.

 5. Wat een leuke blog zo! Ik draag sinds kort tankini’s, ik voel me daar zo prettig in! Had ik die maar eerder ontdekt. Durf nu weer te gaan zwemmen met mijn maatje meer!

 6. Heel eerlijk? Ik vind ze verschrikkelijk. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik vind ze niet flatteus (bij mij, dat herhaal ik even), het zit niet lekker (veel te strak en benauwend. Echt op de verkeerde plek, geef mij maar de very, very low waist) en het is gewoon niet mijn ding. Overigens ben ik behoorlijk aan het opruimen dankzij een pruimcoach en ik herken wat je zegt. Ik pas alles van zo’n 25/30 jaar geleden nog maar het is geen ‘Rory’ meer. Dus ik heb inmiddels zo’n 8 bikini’s over van de 25 (!) die ik had. Maar… allemaal een low rise broekje. Of zo’n broekje met van die losse ‘veters’ (hoe noem je dat ook alweer)?

 7. ik vind de hoge taille trend wel fijn, kan dat buikje net even weggewerkt worden alhoewel ik ook graag een mooi badpak draag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »