Uitdelen op school: 10 Lekkerste Popcorn traktaties

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug mijn top 10 beste leukste en niet ultrazoete traktaties had samengesteld? Daar stond een lekkere en feestelijke traktatie met popcorn tussen. Nu vind ik popcorn altijd wel een goede budget optie en een prima alternatief voor alle ongezonde troep dus ging ik op zoek naar meer bijzondere popcorn traktaties. Ik moet wel toegeven dat er behoorlijk veel zoets tussenzit deze keer!!

Hier zijn tien manieren om popcorn traktaties te maken of in te pakken, anders dan anders. Leuk inpakken is namelijk al het halve werk! In puntzakjes, ijshoorntjes, plastic bekertjes, papieren cupcakevormpjes etc.. en je hebt een unieke traktatie voor de verjaardag van je kleine, voor op school maar natuurlijk ook voor een feestje thuis!

Popcorn ijsjes

Popcorn traktatie
Guilty popcorn pleasure (c) Cookies & Cups

Met gesmolten marshmallows, need I say more? Niet geschikt als suikervrije traktatie maar wel o zo feestelijk 🙂

Popcorn balletjes

Een soort van popcorn lolly en…niet de beste suikervrije optie maar ik gok zo dat de meeste kinderen hier geen nee tegen zouden zeggen!

(c) Annie's Eats
Feestelijke popcorn traktaties (c) Annie’s Eats

Roze popcorn

Ik vind het idee om ‘normale’ zoute popcorn te mengen met zoete popcorn (met een kleurtje) wel leuk ter afwisseling.

In dit recept zie je dat Amanda de popcorn op natuurlijk wijze kleurt, in dit geval met rode biet (maar dat proef je niet!).

Zoet & Hartig (c) Amanda's Apron
Zoet & Hartig (c) Amanda’s Apron

Oreo popcorn 

In tegenstelling tot dochterlief vind ik Oreo echt drie keer niets maar aangezien zij dat – ik citeer – de allerlekkerste koekjes ter wereld vindt kon ik deze popcorn variant met de aparte Oreo en pindakaas combi niet negeren 🙂

oreopop
Oreo en pindakaas (c) Crazy for Crust

Popcorn appels of pompoenen

Pompoen popcorn (c) Somewhat Simple
Pompoen popcorn (c) Somewhat Simple

In dit recept gaat het om pompoenen maar ik vind ze qua vorm eigenlijk meer op appels lijken. Zou je dus rode in plaats van oranje Jell-O gebruiken dan zou je allemaal lieve popcorn appeltjes krijgen. Leuk!

Popcorn repen

Een gezonde traktatie (c) Everyday Home Cook
Een gezonde traktatie (c) Everyday Home Cook

Zo’n popcorn reep is een gezond en unieke traktatie. Je hoeft het recept natuurlijk ook niet precies te volgen maar je kunt zo creatief zijn als je maar wilt met wat je door de popcorn heen gooit.

Popcorn hand

Less is more (c) Gezonderwijs
Less is more (c) Gezonderwijs

Handschoentjes vullen met popcorn. Kinderspel en ziet er ontzettend leuk uit!

Smurfen popcorn

(c) Bridgey Widgey
(c) Bridgey Widgey

De meeste kindjes vinden blauw eten intrigerend. Ik vind het er zwaar chemisch uitzien eigenlijk maar misschien wel leuk voor een keertje op een feestje….Bij dit popcorn recept gebruikt Bridget de limonade Kool-Aid, dat kun je niet overal even makkelijk vinden maar Engelse en Amerikaanse zaken hebben het sowieso altijd wel. In Amsterdam heeft de British General Stores op de 1ste Constantijn Huygenstraat het en ook dat klein duur winkeltje op de Leidsestraat dat er al minstens 30 jaar staat waar ik de naam van vergeten ben. Popcorn kun je ook met Jell-O kleuren, te vinden in dezelfde winkels.

Popcorn uil

popcorn traktatie
Popcorn diertjes (c) Taste of Home

Hoe lief zijn deze uiltjes? Met een beetje creativiteit kun je op dezelfde wijze ook andere dieren maken, zo kun je de traktatie aanpassen aan het favoriete dier van de jarige job!

Popcorn haasjes

Lief traktatie bekertje (c) Shaken Together
Lief traktatie bekertje (c) Shaken Together

Last but not least, omdat het bijna Pasen is…popcorn haasjes! Zoute of zoete popcorn, wat jij wilt, doe je in deze té schattige DIY haasjes en klaar ben je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »