diy last minute halloween
| | |

Top 10 Last minute DIY Halloween kostuums

Het is vanavond Halloween en twee van mijn drie kinderen willen vanavond verkleed gaan lopen. Dochterlief koos voor über-griezelig, ze gaat als zichzelf 😉 Maar hoe regelen we dat zo last minute, een leuke Halloween kostuum?

Tien keer inspiratie mochten jullie in dezelfde stress situatie zitten !!

Bliksem!!

(c) Life By-the-Sea
(c) Life By-the-Sea

Hier zijn verschillende varianten op. Hierboven is de versie van Life By-the-Sea. Voor een broer en zus is het ook leuk als de een de bliksem is en de andere door de bliksem geraakt zoals op de foto hieronder. Meer foto’s van dit Halloween kostuum kun je zien op de site van Julie Ann Art.

(c) Julie Ann Art
(c) Julie Ann Art

Derde mogelijkheid is om als bliksem te gaan zoals op de foto hieronder die ik op de site van Parenting vond.

Ik vind ze eigenlijk allemaal leuk. Je kunt het Halloween kostuum zo ingewikkeld maken als je zelf wilt maar met een stuk karton dat je ofwel geel ofwel zilver verft en een kapotte paraplu ben je al een heel end!

(c) Gabrielle Revere via Parenting
(c) Gabrielle Revere via Parenting

Een stoere Minnie Mouse

Als je een stoere dochter hebt die het net anders wilt doen dan normaal (ik vind zelf dit Halloween kostuum echt te cool)!

Olaf uit Frozen

(c) Allfortheboys
(c) Allfortheboys

Dit is Olaf, die herkennen jullie wel. Dit is leuk verkleden voor kleine kindjes en daarnaast snel te maken en budget vriendelijk. Je kunt volgens hetzelfde principe ook andere personages maken. Het is een kwestie van de kleur pet en shirt aanpassen maar dat is zo te doen. Geel voor Winnie de Poe of Roze voor Knorretje, ik roep maar wat, legio mogelijkheden. Stap voor stap uitleg is te lezen op de leuke site All for the Boys.

Vogelverschrikker

(c) The Joy of Fashion
(c) The Joy of Fashion

Wat ik leuk vinden aan dit Halloween kostuum is dat je hem zowel voor jongens als meisjes kunt doen en ook zo eng kunt maken als je maar wilt. Er is vast wel iets van spijkerstof, een broek of overal in de kast en ook ruitjes shirts zijn niet de moeilijkste kledingstukken om te vinden. Op de site van The Joy of Fashion staat een stap voor stap tutorial voor bovenstaand kostuum maar kijk ook even verder op haar site want ze heeft meer eenvoudige DIY Halloween kostuums.

Getekend poppetje

(c) Moneywise mums
(c) Moneywise moms

Dit kostuum is gewoon nog sneller te maken dan een gebakken ei. Witte kleding, een zwarte marker of zwarte tape en klaar ben je. Via Moneywise Mums.

Mario en Luigi

(c) Maker Mama
(c) Maker Mama

Deze kostuums zijn ideaal voor broertjes. De dame van Maker Mama heeft witte petjes omgetoverd naar deze petjes, zie hier voor de tovertruc.  Voor wat oudere kindjes die liever iets griezeligs willen kun je met make up een zombie versie van Mario en Luigi maken. En gaat er een zus mee dan kun je met een roze jurk en kroontje natuurlijk zo een prinses Peach erbij toveren! Dat kan eigenlijk voor elk kostuum. Bert en Ernie als zombie, Sneeuwwitje als Zombie, alles kan, het is tenslotte Halloween 🙂

Selfie op Instagram

(c) Miss Kriss Turner
(c) Miss Kriss Turner

Haha hoe leuk is deze voor de oudere meiden!? But first let me take a selfie! De stap voor stap tutorial kun je vinden op de site van Miss Kriss Turner.

Sugar Skull 

Je kunt natuurlijk gewoon zwarte kleren aantrekken en extra aandacht besteden aan je make-up. Hieronder zie je een tutorial om een mooie Sugar Skull, geïnspireerd op de versierde doodshoofden die je in Mexico ziet tijdens de dag van de doden, te make-uppen. Een kostuum zou eigenlijk alleen maar de aandacht ervan af trekken en is helemaal niet nodig. Een Sugar Skull is ook eventueel mooi te combineren met een witte jurk en bruidssluier.

Boef

(c) Jen loves Kev
(c) Jen loves Kev

Wie heeft er nou geen gestreept shirt in de kast liggen? En anders heb je met een zwarte marker zo strepen getekend op een oud shirt. En dit kostuum is handig want je hebt meteen een tas mee voor alle snoep die je op gaat halen! Meer foto’s op de site van Jen Loves Kev.

Edward Scissorhands

(c) ChromaMeSilly
(c) ChromaMeSilly

Op ChromaMeSilly vertelt Thalia heel uitgebreid hoe ze haar outfit heeft gemaakt. Zij heeft er wel behoorlijk veel voor gekocht en ik denk dat je het budget vriendelijker voor elkaar kunt krijgen. Strakke zwarte kleding die je in je kast hebt hangen aantrekken, veel riemen omdoen, nou ja het kan allemaal wel uit de kast gedaan worden. De moeilijkheid ziet hem in de handen en in de make-up maar dat zie je goed op ChromaMeSilly.

Misschien kun je ook wat inspiratie vinden op onze top 10 leukste DIY Halloween kostuums van vorig jaar. We hadden daar bijvoorbeeld de schaduw van Robin Hood op en ik zat te denken, het is leuk als twee broertjes of vriendjes samen gaan lopen als de een als Robin Hood gaat en de andere als schaduw. Het zijn twee kostuums die vrij makkelijk en snel gemaakt kunnen worden. Veel plezier vanavond!!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.