Tom Cruise films
|

5 films met Tom Cruise

Vandaag vroegen we Martine naar haar favoriete acteur of actrice. Daar hoefde ze niet lang over na te denken, dat was Tom Cruise. Hieronder licht ze haar favoriete Tom Cruise films toe. Tip! Martine geeft op haar site 123cadeauidee.nl leuke cadeau ideeën voor verjaardagen, huwelijken, kraambezoek en nog veel meer. Leuk om nu met de feestdagen in aantocht, wat rond te neuzen dus 🙂

Cocktail

De eerste film die ik ooit van Tom Cruise zag, Cocktail! Ik was nog een jong grietje en vond niet alleen de film erg leuk; ook die knappe hoofdrolspeler! Waarbij ik tegenwoordig alles in IMDB zou opzoeken over deze leuke vent, haalde ik toen mijn informatie uit de Hitkrant en Popfoto.

De film Cocktail gaat over de knappe bartender Brian die als de beste cocktails kan maken en daarbij verliefd wordt op een leuk meisje. Ze hebben een leuke tijd, maar hij wil graag rijk worden en maakt niet zulke handige beslissingen. Natuurlijk krijgt hij daar spijt van, maar zal hij het meisje van zijn dromen nog krijgen? Een vermakelijk verhaal wat in deze tijd nog heel actueel zou kunnen zijn!

Far & Away

De dramafilm Far & Away, uit 1992, is misschien niet zo’n bekende film van Tom Cruise maar ik vond het een heerlijke film. Tom speelt daarin de hoofdrol samen met Nicole Kidman, met wie hij van 1990 tot 2001 getrouwd was.

Het verhaal rondom twee Ierse immigranten speelt zich af in 19e eeuw, in het Amerika dat toen natuurlijk nog heel anders was. Dat stukje geschiedenis vond ik erg interessant en verder is het een mooi liefdesverhaal. Een film om nog eens terug te kijken!

The Firm

The Firm was de eerste film van Tom Cruise die ik in de bioscoop zag. Eigenlijk was ik nog net te jong, maar ik kwam de bioscoop wel binnen. Wat een spannende film vond ik het; ik had ook nog niet zoveel van deze films in de bioscoop gezien.

In The Firm is Tom Cruise een advocaat, Mitch, die lekker geld verdiend. Dan blijkt dat zijn werkgever dit niet op zo’n nette manier doet en wordt Mitch zelf ook achterna gezeten. Zoals gezegd; spannend! De film is gebaseerd op het boek van John Grisham, waar nog meer mooie verfilmingen van zijn.

Jerry Maguire

‘Show me the money!’ Ik zie Tom Cruise, Jerry in de film, nog aan de telefoon deze zin roepen! En aan het einde van de film heeft Renée Zellweger als Dorothy ook een mooie oneliner te pakken ‘You had me at hallo’. Ik denk dat veel mensen dan gelijk weten dat wij het over de film Jerry Maguire hebben.

Een heerlijk romantisch verhaal over Jerry, die ontslagen wordt nadat hij zijn geweten heeft laten zien. Hij heeft nog één cliënt en ook zijn collega Dorothy, die verliefd is op Jerry, gaat met hem mee. Natuurlijk loopt het goed af; Jerry Maguire is een heerlijk romantische film.

Edge of Tomorrow

Ik keek in het lijstje met films welke ik nog meer zou kunnen kiezen, en dat maakte deze laatste keus best moeilijk! Want ik heb ook met heel veel plezier naar alle Mission: Impossible films gekeken, en ook van Jack Reacher en van Valkyrie heb ik genoten!

Edge of Tomorrow is de laatste film die ik nog even wil toelichten. Door Tom Cruise natuurlijk, maar ik vind Emily Blunt ook geweldig. Edge of Tomorrow is een spannende film, met humor en verrassende wendingen. Tom wordt als Majoor William Cage gestuurd om te strijden tegen buitenaardse wezens, terwijl hij hier helemaal niet voor is getraind.

Hij is dan ook snel dood en komt terecht in een timeloop waar hij dezelfde dag steeds weer opnieuw beleeft. Hij moet met Special Forces strijder Rita Vrataski (Emily Blunt) de wereld redden.

Welke Tom Cruise films raad jij aan?

Pin mij!

Tom Cruise films

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Wat leuk om deze films weer te zien in jouw verhaal. Ik moet spontaan natuurlijk aan Top Gun denken (met Kelly Mc Gillis toch?). En er waren nog meer films, maar welke ook alweer. Eigenlijk best een veelzijdige acteur. Jammer van al die persoonlijke rompslomp waar je weleens over las (Scientology).

  2. super om dit allemaal weer voorbij te zien komen :d ik heb zoveel films gezien met Tom erin en Cocktail was toch wel de film waar het allemaal mee begon bij ons thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.