Ga naar de inhoud
Home » Hyped: Star komt naar Disney+

Hyped: Star komt naar Disney+

disney plus star

Pas op Netflix, Star komt naar Disney+. Jongens, ik ben echt hyped! Disney+ lanceert vanaf 23 februari Star, het nieuwste entertainmentmerk. Je hebt nu toch 5 van die tegeltjes? Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic? Daar komt dus binnenkort een tegeltje bij, Star. Toen Disney+ net in Nederland verkrijgbaar was, had al eens een proefperiode genomen maar ik was toen niet op de streamingdienst blijven hangen. Ik ben nog maar kort overstag gegaan door/voor WandaVision maar nu Star erbij komt, ga ik voor de volle honderd procent want dit is echt een enorme toegevoegde waarde. Toen ik de nieuwe titels zag, had ik al meteen een behoorlijke watch-list!

Op de dag van de lancering zijn er in één klap zo’n 250 extra films te zien in de Disney+ app, evenals 4 Star Originals en meer dan 50 tv-series. En niet zomaar wat titels maar echt goede titels. Star biedt films en series van onder meer 20th Century Studios, Touchstone Pictures en Searchlight Pictures. Daarna wordt elke maand natuurlijk ook nieuwe content toegevoegd.

Een heleboel nieuwe films

Er zullen verschillende award-winnende films beschikbaar zijn zoals The Grand Budapest Hotel en The Shape of Water, naast klassiekers zoals Pretty Woman, Alien (allemaal!), Toys, Braveheart en Die Hard (de eerste drie).

Disney streaming
Die Hard

Ik ga niet alle 250 titels opnoemen maar even een paar uitschieters: The Maze Runner (actie/spannend/moeite waard) en Deadpool (goor maar grappig), underrated neo-noir thriller Bad Times At El Royale (goede film, goede acteer skills, goede styling én Chris Hemsworth op zijn best), Can’t Buy Me Love en Cocktail (hello jaren ’80!), The Darjeeling Limited (nooit genoeg Wes Anderson, er komen er ook veel meer op Star zoals Isle of Dogs en the Life Aquatic with Steve Zissou), Dawn of the Planet Of The Apes (moet je gewoon eens gezien hebben met apen enzo ;)).

Ok, we zijn nog maar bij de G en er is nog zoveel goeds op de lijst! Good Morning Vietnam (geweldige rol van Robin Williams, lekkere muziek, komisch maar ook verdrietig – wist je trouwens dat ondanks dat Williams het meerdere keren over the Beatles heeft en ook twee keer een plaat van ze vasthoudt, er in de film geen één keer the Beatles te horen zijn doordat ze daar geen rechten voor hadden?!), film mét goede muziek van topregisseur Stephen Frears en met een jonge John Cusak: High Fidelity (voor als je in een romantische bui bent).

Nieuwe films Star
Bad Times at the El Royale

Dan hebben we Hoffa over de beroemde Amerikaanse vakbondsleider, met Jack Nicholson als Jimmy Hoffa en Danny DeVito maar ook geregisseerd door DeVito (je kent hem wel toch, Hoffa? Werd in The Irishman vertolkt door Al Pacino). Ok, ik stop…maar dan heb je een idee van er allemaal aan te komen valt.

Het film- en serieaanbod kan overigens van land op land verschillen maar ik heb nul klachten over het Star aanbod in Nederland.

Gevarieerd series aanbod

En dan heb ik nog niet eens iets verteld over de series én mijn favoriete serie ever staat er tussen: Lost. Heb ik jullie al eens verteld dat ik de serie om de zoveel jaar weer helemaal kijk (ik heb alle seizoenen op dvd)? Ik heb het ooit op tv gezien toen het net uit was – steeds een week wachten, wat een bitterzoet gevoel was dat – daarna weer eens een keer herkeken met de ex-man, toen met mijn dochter toen ze oud genoeg was en onlangs weer begonnen met mijn zoon. Elke keer zie ik weer iets nieuws, ge-wel-dig!

Films en series
Buffy the Vampire Slayer

Qua series viel het me op dat het super gevarieerd is. De actie/thriller 24 (S1-8) met Kiefer Sutherland zal te zien zijn evenals American Horror Stories, een spin-off van de bekende American Horror Story – niet voor de faint at heart! The Old Man klonk ook goed, een nieuwe dramaserie met Jeff Bridges als ex-CIA-agent. Dat kan nog best eens wat zijn. Verder kwamen succesvolle series voorbij zoals Buffy the Vampire Slayer (S1-7), Family Guy (S1-18), Bones (S1-12), Desperate Housewives (S1-8), How I Met Your Mother (S1-9), Prison Break (S1-5), Sons of Anarchy (S1-7).

Love, Victor – Victor (Michael Cimino) en Benji (George Sear). Foto: Mitchell Haaseth/Hulu

Star Originals

Er zijn ook enkele Star Originals ertussen zoals Love, Victor. Dit is gebaseerd op de film Love, Simon. Tiener Victor Salazar (Michael Cimino), vindt het allemaal maar lastig op Creekwood High School, weet niet zo goed wat hij met zijn gevoelens moet, hij worstelt met zijn geaardheid en vindt liefde maar een moeilijk dingetje – thuis is het ook niet allemaal koek en ei – kortom, hij vraagt Simon om hulp.

Een andere Star Original is Solar Opposites, een animatie voor volwassenen van de makers van Rick and Morty. Het gaat over vier aliens die noodgedwongen naar een rustig Amerikaans dorpje moeten verhuizen. De trailer zag er wel geinig uit.

Star op Disney+
Solar Opposites

Net als bij de films is het zo dat de lijsten zo veelomvattend zijn, dat ik er maar een paar uitgelicht heb maar ik schat zo in dat er binnenkort heel wat recensies komen op Srsck 🙂 Ik ga qua series beginnen met Solar Opposites en ik heb ook the X-Files op mijn kijklijst staan. S1-9 staan er straks op en ik was een trouwe volger toen het in een ver ver verleden op tv te zien was en vond het toen echt te gek. Ben benieuwd of ik het na al die jaren nog net zo indrukwekkend vind!

Ook leuk om te weten, er komen ook Europese Star originals. Er komt bijvoorbeeld een documentaire over Feyenoord. Waar ik qua docu’s sowieso naar uitkijk is The Drop Out, over de opkomst en ondergang van Elizabeth Holmes en haar bedrijf Theranos.

Ouderlijk toezicht

Wat betekent al deze nieuwe volwassen content voor de jonge kijkers? Disney is in de kern georiënteerd op families en gezinnen dus wat mij betreft is het logisch dat hier goed over nagedacht wordt. Er is dan ook een heel systeem van ouderlijk toezicht bedacht rondom de lancering van Star.

Op 23/2 dus op de dag van de lancering in Nederland (en nog een lijstje landen), krijgen alle Disney+ abonnees een scherm te zien waarop gevraagd wordt of we toegang willen tot volwassen content, met leeftijdsclassificatie 18+. Wanneer je hier ja op antwoordt, dan heb je toegang tot de volledige catalogus van Disney +.

De accounthouder kan vervolgens per profiel (maximaal 7) de leeftijdsclassificatie aanpassen. De mogelijkheden zijn: een kidsprofiel (7 jr en lager), leeftijd 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ en dus volledig (18+). Het is allemaal eenvoudig aan te passen via de settings. Je kunt ook een pincode instellen voor profielen die toegang krijgen tot de volwassen content. Piece of cake!

leeftijdsclassificatie Disney
Sons of Anarchy

Voordelen Disney+

Ik ben natuurlijk nog maar kort ‘vreemdgegaan’ van Netflix en Cinetree dus ik kom over een maand of drie wel bij je terug met een volledige vergelijking en al mijn bevindingen maar wat ik nu in ieder geval echt heel fijn vind, is dat je gelijktijdig 4 screens hebt bij Disney+. Met drie tieners is dat wel echt een groot pluspunt in vergelijking met bijvoorbeeld Netflix waar ik met mijn abonnement op twee schermen kan kijken. Vier schermen vond ik te duur worden.

Tip! Wanneer je vóór de lancering van Star op 23 feb Disney+ abonnee wordt, betaal je de eerste 6 maanden de oude prijs (6,99) in plaats van de nieuwe prijs (8,99).

Heb jij al Disney+ en ben je er blij mee?

11 reacties op “Hyped: Star komt naar Disney+”

  1. Disney+ is inderdaad veel voor familie, voor mij alleen was het minder interessant. Als star er bijkomt wordt het misschien tijd het nog eens opnieuw te bekijken. Ik wissel de abonnementen af omdat t me anders veels te duur wordt.

  2. I loooovvvve it! Heb toevallig laatst al op Amazon Prime de hele Buffy serie zitten bingen (heb ‘m ook op DVD trouwens, maar streamen scheelt opstaan om DVD te wisselen XD #laz)

    Lost heb ik nog nooit gezien maar zag ik er inderdaad bij staan dus die staat nu op mijn to-watch list.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »