Ga naar de inhoud
Home » Filmrecensie: The Fault in our Stars

Filmrecensie: The Fault in our Stars

Fault in our stars

Gisteren ben ik met mijn vriendin M. naar de film geweest, we gingen naar The fault in our stars. Ik had er heel erg zin in omdat het een hele bekende film is en ik zag ook overal quotes van die film dus was ik benieuwd. Het is een boek van John Green uit 2012 en dit is er de verfilming van.

Ik heb het boek zelf niet gelezen maar ik wil het wel lezen want ik vind boeken altijd anders dan films dus daar ben ik ook heel benieuwd naar. In het Nederlands heet het boek Een weeffout in onze sterren. Het is een moeilijk onderwerp omdat het over tieners met kanker gaat. Ik vond The fault in our stars wel een zielige film maar ook erg mooi.

Het verhaal

Hazel is zeventien en heeft al sinds haar dertiende kanker. Eerst in haar schildklier maar toen zaaide het uit naar haar longen. Omdat ze ook nog eens depressief is moet ze van haar bezorgde moeder naar een praatgroep.

Daar ontmoet Hazel een jongen. Hij heet Augustus Waters, Gus, en hij komt vooral op verzoek van zijn beste vriend Isaac naar de bijeenkomsten. Gus heeft zelf ook kanker gehad (Osteosarcoom, een soort botkanker) en mist als gevolg daarvan één onderbeen.

Waar de film om draait is dat ze heel erg verliefd worden op elkaar. Gus steunt Hazel heel erg en hij is superlief voor haar. Ze zijn de hele tijd gewoon leuk met elkaar, ze proberen gewoon te genieten. Ze spreken veel af en doen leuke dingen en maken grapjes. Heel vaak chatten ze met elkaar en dan zie je in de film een tekstwolkje uit de telefoon komen en dat vond ik heel leuk.

Wat ik vond

Ik vond The fault in our stars verdrietig maar de film heeft ook veel grappige momenten. De relatie van Hazel en Gus is heel schattig en soms ook ontroerend. Dat vond ik wel goed dat de humor er ook is, dat er niet alleen maar drama drama drama was.

Maar The fault in our stars is ook een hele filosofische film. Ze zeiden steeds van die, ehm, diepgaande dingen. Sommige dingen begreep ik zelfs niet 🙂 Maar ondanks dat het wel een drama film was, was hij wel heel erg mooi en zou ik het zo nog een keertje gaan kijken!

Algemene info

Regie: Josh Boone

Acteurs: Shailene Woodley (Hazel), Ansel Elgort (Gus), Nat Wolff (Isaac), Willem Dafoe (Peter van Houten).

Speelduur: 126 minuten

2 reacties op “Filmrecensie: The Fault in our Stars”

    1. Hoi Vlijtig Liesje 🙂 ik heb zelf het boek niet gelezen dus ik weet niet hoe het boek is maar ik heb gehoord van mensen die wel het boek hebben gelezen dat de film niet tegenvalt! Ik denk zeker dat uw dochters de film wel mooi zouden vinden want het is echt een mooie film. Groetjes, Dochterlief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »