Ga naar de inhoud
Home » Boekrecensie: Het toevallige leven van Justin Case

Boekrecensie: Het toevallige leven van Justin Case

justin case boek

Ik houd heel erg van lezen, ik verslind boeken. En van al die boeken die ik heb gelezen, heb ik één favoriet: Het toevallige leven van Justin Case. Het is een Young Adult boek van de Amerikaanse schrijfster Meg Rosoff. De Engelse titel is Just in Case. Het eerste boek van Meg Rosoff, How I Live Now (uit 2004), is een paar jaar geleden verfilmd. Eerder dit jaar won Meg Rosoff de Astrid Lindgren Memorial Award voor al haar werk. Het toevallige leven van Justin Case kwam uit in 2006.

Justin Case

Het verhaal

Het verhaal gaat over een 15-jarige jongen: David Case. Hij heeft een klein broertje, Charlie. Wanneer Charlie op een dag bijna uit het raam valt terwijl David op hem moet passen, begint David te geloven dat het noodlot het op hem heeft gemunt. Hij moet zich daarom verstoppen voor het noodlot. Hij verandert zijn naam in Justin en gaat naar de winkel om zijn hele kledingstijl te veranderen. Daar ontmoet hij Agnes.

Ze vindt hem interessant omdat ze kan zien dat hij een verdoemde jongeling is, en ze houden contact. Op een gegeven moment denkt Justin dat Agnes zijn beschermster is, en dat zij het enige is dat hem kan beschermen tegen het noodlot. Hij wordt verliefd op Agnes maar zij niet op hem, waardoor het steeds slechter gaat met Justin. Zal hij zich zonder Agnes kunnen verstoppen voor het noodlot?

Wat ik vond 

Ik vond het boek dus helemaal geweldig. Het is zo goed geschreven! Er zitten een paar hele creepy stukjes in, wanneer Justin bijvoorbeeld hallucineert, en dat is gewoon zo intens beschreven. Ik maakte het echt mee en kon niet stoppen met lezen. Ik lees ook best vaak reacties van mensen die Het toevallige leven van Justin Case verschrikkelijk vinden, maar dat komt omdat ze het niet begrijpen denk ik. Het is best een ingewikkeld boek, en ik zou hem niet aanraden als je niet houdt van metaforen en diepgaande onderwerpen.

Just in Case boek
Boekendoos Justin Case

Voor school moesten we een boekendoos maken. Die heb ik (natuurlijk!) gemaakt over Het toevallige leven van Justin Case. Ik heb mijn cijfer ervoor nog niet terug. Wat vinden jullie ervan? Lijkt het jullie een leuk boek?

2 reacties op “Boekrecensie: Het toevallige leven van Justin Case”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »