Ga naar de inhoud
Home » Disney film Wish | een beetje teleurstellend

Disney film Wish | een beetje teleurstellend

wish film

Normaal ben ik helemaal een Disney fan. Films zoals Frozen, Rapunzel, Wreck it Ralph, Big Hero 6 en Vaiana zijn mijn favorieten. Als er weer een nieuwe Disney film is, dan probeer ik die meestal in de bios te zien. Niet omdat het de bios is, maar omdat ik één van de eersten wil zijn die de film ziet. Dus ik ging naar de bios om de nieuwste Disney film Wish te zien. Ik had hoge verwachtingen, want alle films die ik hierboven noem, zijn van een ongekend hoog niveau. De humor in de films is geweldig en de liedjes zong ik na een tijdje luidkeels mee.

Het verhaal

Wish vertelt het verhaal van Asha (stem door Ariana DeBose), een spontaan 17-jarig meisje met scherpe humor die veel geeft om haar familie en haar gemeenschap. Het leuke aan de Disney film is dat hoofdpersoon Asha een kleurtje heeft en hele mooie haren. Asha is overigens een Hindoestaanse meisjesnaam dat hoop betekent. De slechterik is nu wit en heet King Magnifico. Asha heeft een doel, de wensen die Magnifico (stem door Chris Pine) heeft afgepakt terug te geven aan het volk van het magische koninkrijk Rosas, een eiland ten zuiden van het Iberisch Schiereiland. Het is niet heel ingewikkeld, maar ik merkte bij mezelf op dat het verhaal soms moeilijk te volgen was.

De geit met een veel te lage stem

Sommige keuzes van Disney snap ik niet helemaal. Bijvoorbeeld de kip in Vaiana. Waarom hebben ze niet gekozen voor het varkentje Pua. Nu ook weer. Asha heeft een heel liefdevol vriendje, een geit, die er echt te lief uitziet, maar als hij door magie van de ster, kan praten, is zijn stem ontzettend laag (stem door Alan Tudyk) en niet aantrekkelijk. Tudyk spreekt vaker stemmen in voor Disney films, zo sprak hij onder meer de stem in van de Toekan in Encanto en van King Candy in Wreck-It Ralph.

Waarom hebben ze hem niet de stem gegeven zoals het konijntje uit de film? Een keuze die ik niet snap, want de stem past niet bij het geitje. Het klinkt eerder als een veel te oude man, die aan de drank zit. Neah, hele slechte keuze.

100-jarig jubileum

Wat leuk is, is dat de zeven vriendjes van Asha verwijzingen zijn naar de zeven dwergen van Sneeuwwitje. Dahlia deelt karaktertrekken met Doc, Dario met Stoetel, Hal met Giechel, Gabo met Grumpie, Safi naar Niezel, Bazeema naar Bloosje en Simon naar Dommel. Er zijn in Wish veel meer verwijzingen naar oude Disney films en ook naar het honderdjarig jubileum van Disney. Asha’s opa viert ook zijn 100ste verjaardag bijvoorbeeld.

Eng voor de kleintjes

Wat mij heel erg opviel is dat het behoorlijk eng is hoe de film zich ontwikkelt. Ik denk dat het voor kinderen onder de tien jaar gewoon te eng is. Er liep een kindje met moeder de zaal uit, bijna huilend, omdat het zo eng was. Of ze moest gewoon plassen, dat kan ook.

Er zat bijna niemand in de bioscoop. Het kan zijn omdat het een vrijdagmiddag was en de meeste mensen werken of kinderen op school zitten, maar het verbaasde mij wel. Een nieuwe Disney film en geen volle zaal? Eigenlijk had ik toen al kunnen weten dat het niet helemaal een goede film zou worden.

Tegenvallende liedjes

Als Disney fan ben ik verwend met heel veel mooie en ontroerende liedjes. In Wish zitten veel liedjes, o.a Welcome to Rosas en This Wish. Helaas voor mij, waren ze allemaal mwah. Niet heel slecht, maar zeker ook niet goed. Het eerste liedje was heel mooi, maar daar blijft het bij. Er zitten geen hits in zoals Show Yourself (Frozen 2) of How far I´ll go (Vaiana). Deze nummers zijn wereldwijd bekend en kinderen zingen allemaal mee. Jammer genoeg zit er in Wish geen goede meezinger.

Toch op DVD

Maar wat maakt een Disney film goed? Een goed verhaal, leuke liedjes en de humor. In Wish is het verhaal matig, zijn er bijna geen leuke liedjes en mis je de goede humor voor volwassenen, waar Disney altijd hoog mee scoort. Al met al, was de film Wish toch een beetje teleurstellend. Ondanks dat, koop ik wanneer het uitkomt wel de dvd voor in mijn Disney collectie. Wie weet als ik hem vaker kijk, dat ik de film nog ga waarderen. Soms heb je dat met films, de tijd zal het leren.

disney film wish

Wat is jouw favoriete Disney film?

2 reacties op “Disney film Wish | een beetje teleurstellend”

  1. Oh wat ontzettend jammer dat ‘ie tegenvalt. Ik had de trailer gezien en hij leek mij erg leuk (moet hem nog kijken). Ben een groot fan van Disney films! Vooral de film Coco is een groot favoriet & Encanto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »